Jeg lurer på om vekten kan gå oppover av å spise lavkarbo brød og bakevarer, samtidig som man har en sunn og ikke-lavkarbo kost? Eller må man følge lavkarbokosten fult ut for å spise lavkarbo brød og bakevarer? Har hørt at det ikke er så lurt å spise så mye nøtter når du ikke går på lavkarbo, i og med at det er ganske fetende. Er virkelig nybegynner på det her, men føler meg bedre uten hvetemel! Har dessuten begynt å få teken på å bake lavkarbo bakst, så det er jo synd å måtte gi opp dette. Takk for svar! :)
Hm, jeg trodde faktisk nøtter også ble anbefalt på andre kosthold (dog i små mengder?) pga fettsyrene?
Men sånn jeg ser det, så er et kosthold uten hvetemel bra uansett. Og som du skriver så spiser du ikke mengder med fett utenom?
Det jeg prøver å si er at om du spiser over 72gram karb om dagen, så kan man ikke innta ubegrensede mengder med fett. Og når du ikke gjør det, så burde det går fint?
Regner også med at du ikke hiver innpå så mye snop, så det blir et moderat karbohydratnivå?
Nøtter og før er jo utrolig sunt, uansett hvordan kosthold man følger. Men er du vant til spise 3-4 vanlige brødskiver per måltid, kan nok 3-4 skiver lavkarbobrød bli litt i overkant, sånn kalorimessig (og fibermessig.. :o). Lavkarbobrød metter jo mye lengere enn vanlig brød da, så vil ikke si det er negativt på noen måte. Mindre karbo fra brød og korn = rom for mer karbo fra frukt og grønt! :)
KK er jo alltid en troverdig formidler av kunnskap :rolleyes:
Men jeg leste dette flere steder for et par år siden - men fant bare kk i farten, så det er jo mulig det er noe i at det kan være lurt med litt nøtter daglig. Hvordan kroppen reagerer på å mikse forskjellig mat er nok ganske forskjellig mellom forskjellige kropper. Metthets/sultsignaler er avhengig av flere faktorer. Så det kan hende du må teste ut litt hva du og kroppen din trives med. Tror uansett at alle har godt av å kutte ut eller minimere inntak av hvetemel og sukker.
[font=Comic Sans MS][/font]
Støtter Aline her, holder du deg under den generelle grensen på 72g kh pr dag, trenger du ikke bekymre deg for fettinntaket.
Det er ikke noe som heter halvveis lavkarbo etter min mening. Det kan gi fatale konsekvenser vektmessig om man spiser høykarbo ofte - OG spiser godt med fettkilder som feks nøtter. Da må du spise ganske lite kalorier for å unngå å legge på deg.
Holder du deg unna mel, pasta, ris, godterier/brus og vanlig brød og spiser helfete produkter med måte, velger matvarer med minst mulig tilsatt sukker, velger rene gode proteinkilder og spiser GODT med grønnsaker vil du uansett ha god helseeffekt.
Sånn som du beskriver det, så har du bytta ut en type brød med en annen, og det er ingen ting galt med det. Med mindre du kommer veldig lavt på karboinntaket trenger du ikke tenke på å øke fettinntaket heller.
Vær obs på den generelle grensa på 72 gram KH per dag, og kjenn på kroppen hvordan den fungerer. Den fella du IKKE vil gå i er å ende opp med å spise HCHF, altså mye av både karber og fett.
Å spise lavkarbobrød i stedet for "vanlig" brød skader ingen, bare ikke spis slett så mye brødmat. Du blir fortere mett av lavkarbobrødet, og holder antakelig lenger før du blir sulten igjen.
Bakevarer på lavkarbo KAN inneholde mer fett enn andre bakevarer, men samtidig får du mindre (les: ingen) sukker eller hvete. Det må vel være mye sunnere uansett kosthold (uten at jeg med det sier at du bør spise bakevarer hver dag;) )
Jeg kan si noe om mine/familiens erfaringer. Jeg lever strikt lavkarbo, mens mann og barn kun begrenser inntaket noe. De får lavkarbobrød fra butikken, ev. annet brød med lite KH/mye frø o.l. Matpakkene inneholder alltid litt protein. Til middag er det mindre potet/brød/ris/pasta og mer grønnt. Pasta og ris er fullkorn. De får fett i form av lovlig fett på lavkarbo, olivenolje, smør, fete meieriprodukter m.m. men ikke ubegrenset, særlig mannen er forsiktig. Vi bruker også en del av det knekkebrødet Fedon anbefaler. Følger nok en moderat utgave av "Barn i balanse" av Fedon Lindberg. Barna trives og mannen har gått synlig ned i vekt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.