FrkMarge sa for siden:
Ja høres jo rart ut, men...
Saken er at jeg havnet i den situasjonen at jeg hadde en spontanabort og måtte til utskrapning.
Ikke greitt emosjonellt kan man si. Nå hadde jeg jo allerede økt litt på karbene før dette nettopp fordi jeg var gravid, men de 3 dagene mellom beskjeden om at det var over og selve inngrepet var ikke så greie og jeg trøstespiste litt.
Nå må jeg jo si at det jeg nå opplever som trøstespising vel egentlig går under det jeg før kalte vanlig mat...
Dvs jeg unnet meg honning på brien, et par små vannbakkelskuler med vaniljekrem og et par andre ganske uskyldige ting i små mengder. Hadde dette vært før jeg la om kosten hadde jeg vel stappet i meg sjokolade og snop tipper jeg:rolleyes:
Når jeg var på sykehuset måtte jeg jo møte fastende, så våkner man av narkosen og blir pålagt å drikke så mye saft man klarer:eek: Jo tykkere saft desto bedre for å få masse sukker i blodet - igjen (?) (jeg har jo ikke hatt stort med sukker i blodet på nesten 6 mnd).
Jeg fikk heldigvis sagt ifra om at jeg ikke kunne spise gluten iallefall, men det beste de kunne komme med var en rett i koppen suppe med krutonger (som garantert var laget av hvetemel). Mat måtte jeg jo ha for ellers hadde jeg jo hverken klart eller fått lov til å komme ut av senga igjen:(
Heldigvis fikk jeg middag etterpå og den var helt glutenfri heldigvis (men jeg spanderte på meg et par bittesmå poteter da... det er det også 6 mnd siden sist jeg spiste)
Så kommer jeg hjem og spiser normalt slike ting jeg har gjort de siste mnd, helt til å går kveld. Da unnet jeg meg et par kuler vaniljeis fordi jeg syntes jeg fortjente det rett og slett.
Isen var vel bare den lille berømte dråpen tror jeg, for jeg har spist moderate mengder is før uten den store reaksjonen etterpå.
1 time etter at isen var svelget ned havnet jeg på do og gikk i skytteltrafikk frem og tilbake der i en time eller 2 :eek:
I dag har jeg hatt forstoppelse og vannvittig mageknip (er ganske sikker på at det ikke er problemer etter inngrepet, da det kjennes ut som luftsmerter, ikke menssmerter).
For det første: ADVARSEL til alle andre som må på sykehus.... planlegg!!!
For det andre: Hva kunne jeg gjort for å minimalisere dette?
Når sykepleieren tror at rett i koppen med krutonger er glutenfrtt???
Og er det greitt med all den saften? Jeg dratt nesten 1,5 L vanlig husholdningssaft, og den var ikke tynn akkuratt:o
Tror ikke jeg har fått i meg så mye sukker på en gang på sikkert et år...
Å be om lavkarbomat på et sykehus er vel som å banne i kirka?
Jeg har ikke cøliakidiagnose, men er temmelig sikker på at jeg skulle hatt det. Har jeg i det hele tatt noe å stille opp med?
Må jeg bare fnne meg i å bli foret med brødmat? Selv om de påstod de hadde glutenfritt brød i fryseren da...:rolleyes:
Jeg har spist et par kuler is før uten noe annet utslag enn at jeg har vært litt kvalm, så har annsett det som "grei utskjeielse" en sjelden gang, men i går ble det vel bare det siste dråpen som fikk det til å renne over tiper jeg:(
Jeg har ikke reagert på en bitteliten smak av poteter før heller, annet enn ved trøtthet og ubehagelig metthetsfølelse.:o
Er det mulig å spise lavkarbo på sykehus?