Jeg har kjøpt inn forskjellige oster som jeg skal ha til lunsj på tirsdag. Jeg har også kjøpt akasiehonning :eek: med 67 karber pr 100 gram.
MEN jeg oppdaget fort at denne honningen er MEGET søt og at 10 gram honning til en slik ostelunsj er mer enn nok. Jeg varmer opp honningen, har oppi mange hakkede valnøtter og voila så har man en nyyyydelig greie til ost som ikke blir så ille karbmessig sett. Jeg serverer det med Nannahknekkiser. :sikle:
Oi det der så godt ut :sikle:
Blir det en slik seig masse av det eller blir det glaserte valnøtter?
Mandelkjeks er forresten et must for meg til ostefat. De minner mer om de salt kjeksene jeg før var helt avhengig av til sånnt...
Jeg husker ikke hvor jeg fant oppskriften såklart, men det var her inne et sted.
Valnøttene blir mer glaserte. Jeg blander ganske mange opphakkede valnøtter i honningen. Det er lettest å gjøre det når honningen er litt oppvarmet. For mye honning kan snart bli altfor søtt, så jeg må prøve balansere det.
Denne ble ALTFOR søt for meg så jeg tømte alt i et større glass og tilsatte masse valnøtthakk.
Jeg har denne også som jeg bruker til osten. Hele glasset er på 120 gram. Det er ca 50 karber på 100 gram. Jeg bruker veeeeeeldig lite av dette også når jeg spiser ost, en liten dråpe av dette gir en god sødme.
Jeg har hatt et glass i over et år og det er fremdeles over halvfullt. Og jeg koser meg med ost i allefall annenhver helg.
Jeg er nok rar, men jeg vil ikke ha noe søtt til ost, hverken frukt eller honning. Jeg elsker smaken av ren ost alene.. Dvs unntaket er jarlsberg o.l., de vil jeg har paprika til.
Og jarlsberg synes jeg er knallgodt alene! Gjerne smeltet, massevis av smeltet ost. :sikle:
Jo, jeg er enig med deg i det at ost alene er best. Derfor blir det ikke så mye av denne honningen attåt. Men av og til, på de skarpeste ostene liker jeg å ha noen dråper søtt på. Ikke det at jeg ikke liker disse skarpe ostene, men jeg får så mange andre gode smaker i munnen når jeg har honningen OG valnøttene attåt.
Noe av det beste av ost jeg har spist var grillet chevre med stekt rødbete attåt, DET var godt det! :sikle:
Jihaa! Og fiken har bare 11 karber!! Skal sjekke coopen i morgen etter jobb... "Ta med en godt moden fiken på jobb." Jeg er jo bare vant med julefiken; knallsøtt og inntørket. :rodme:
Finnes det noe lavkarbovennlig sukker som smelter??? Som man kunne blande litt tragant i for å gjøre det seigere?? Blande masse valnøtter i det og spise det med GOD samvittighet til ost??
Åh, så nydelig ut! Jeg er ingen fan av honning, men liker å ha noe søtt til, så i blant spiser jeg litt cantaloupemelon til ost. Ganske greit nivå karber også, 4,2 eller 5,7, kommer an på hvilken kilde man leser... :p
Det tror jeg kan bli smulete (?). Eller, du tenkte kanskje å løse det karamelliserte sukkeret med litt vann, og så gjøre det tykkere? (Hadde i så fall "øvd" på rent vann uten dyrbar karamell først for å se om man kan finne en god konsistens.)
Jeg har kaffesiruper med splenda i og det sier seg selv at disse fort hadde blitt rennende uten noe som tykner dette. på flasken står det at det er gum cellulose i det.
Det er jo veldig lett å gjøre syltetøy tykt med litt fiberhusk, xanthan gum eller jbkm (små mengder så det ikke blir en guffe), kanskje man kan lage siruper med vann + fortykingsmiddel + smakstilsetning + søtning?
De kaffesirupene jeg har er fantastiske men jeg kjøpte det i USA. Om du ser etter karamellsirup spesifikt så har de jo det på shop.altombar.no/home/product/monin-sukkerfri/ f.eks (butikkutsalg i Bygdøy Alle)
Det skal jeg prøve meg på i tillegg til god, gammeldags karamellpudding. Kjøpte Tagatose her for en tid tilbake men måtte reise offshore hals over hodet så jeg fikk ikke prøvd ut noen ting.
Dersom det stemmer at Tagatose karamelliserer seg skikkelig skal jeg også prøve den i f.eks kransekake og cookies som liksom ikke blir det samme med sukrin/stevia. Jeg prøvde også Tagatose mørk sjokolade 85 g, den var snadder altså og jeg ble ikke på langt nær så "gassete" som jeg bli av Cavalier :D Kjøpte også syltetøy, men har ikke fått prøvd det ut ennå.
Å gud nå gleder jeg meg til å komme hjem etter 6-7 uker offshore med ganske klein mat, sikler nesten her med tanke på alt det deilige som venter når jeg kommer hjem :sikle:
Enig ang. det med karamellisering, jeg har savnet den smaken så ofte, og det er så vanskelig å få til her i landet! Om tagatose ligger noe imellom maltitol og sukrin på smak, er det fare for at jeg kommer til å bli nødt til å kjøpe det uansett :D
Glemte i farten også å gi kudos til Kanutten for et av de mest smakfulle bildene jeg har sett på lenge :) Nam nam....
Og jeg synes også at både konsistens og smak blir anderledes dersom man bruker avfettet mandelmel, men det er jo bare å prøve seg frem. Husk bare å reduser mengden med mel ifht malte mandler
Geleen er stappfull i sukker, men sååå godt med en liten skje på toppen. Burde vel utforske og lage en lavkarbovariant selv, men har falt litt ut av dette med bruk av søtstoff.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.