< Tilbake til oversikten

''Spis maven flad''

#1

Giulia sa for siden:

Noen som har hørt om denne boken? Den er veldig populær i Dk og er ganske så moderat lavkarbo. Den gir seg ikke ut for å være lavkarbo, men setter stor vekt på de dårlige karbohydratene vi har det med å proppe i oss.

''Halleluja - Armene er oppe over hovedet, euforien vil ingen ende tage. Flad mave, med ''mave-kost'', ingen pinefulde slankekure der alligevel lader maven stritte lystigt.
Kan man så det, bliver det spurgt på bogens bagside, JA, med den rigtige kost''

Mave- diætens fem grundregler ... om at droppe mayonnaise- forskrækkelsen og spise masser af mandler.
I den grundige teori del, står der b.la "det er vores overbevisning, at fremtidens fedmebehandling vil blive målrettet efter typen af fedt. Sidder det på lårene, armene, maven eller ..."
Bogen er opstået som et projekt med en gruppe kvinder der gerne vil deres mave til livs. Man følger dem i billeder før og nu og små interview.
Flad-mave kostens grundregler består af:
Spis sparsomt med kulhydrater
Spise kulhydrater med begrænset glykæmisk indeks
Spis relativt meget monoumættet fedtstof
Spise relativt meget protein
Spis mandler - hvis anden flad mave mad ikke er inden for rækkevidde

Har selv lest boken flere ganger før sommeren og de skriver mye om viktigheten med mandler. Her telles det også kcal. men kh ligger på omkring 75-99gr om dagen. Boken følger ti kvinner over ti uker, og de har herlige resultater alle sammen! Alle mager har skrumpet og de forteller om sine erfaringer med å spise mer fett og mindre brød, pasta osv.

Underholdene lesning, samtidig som den gir masse nyttig info om hvordan fettet oppfører seg i kroppen og viktigheten av mosjon og et sunt kosthold for å holde livsgnisten oppe:)


#2

Giulia sa for siden:

Glemte forsåvidt å si at den er skrevet av Charlotte Hartvig, som er dietist og Majbritt L. Engell som er ernæringsekspert i Dk. Driver også en kostholdsklinikk utenfor København


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.