< Tilbake til oversikten

Sjokolade med friskt mintfyll (bilde)

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Hvis du ikke ønsker å lage sjokoladen selv, så er det bare å smelte en mørk sjokolade :)

Til sjokoladen:
50 g kakaosmør
3 ss
raw kakaopulver
1 - 2 ss søtning (jeg brukte agavesirup, men du kan bruke lucumapulver, yaconpulver, eller noe annet du foretrekker)
1 liten klype himalayasalt eller rock salt av god kvalitet

Mintfyll:
0,5 dl sukrinmelis
1 ss fløte
2 dråper peppermynteolje (fås kjøpt på apoteket)

Det lønner seg å hakke kakaosmøret opp i mindre biter så det smelter fortere. Smelt alltid i vannbad, og smelt langsomt. Mens denne smelter så blander du sammen ingrediensene i mintfyllet og setter dette i kjøleskapet.

Når kakaosmøret er smeltet rører du inn resten av ingrediensene. Fyll deretter isbitformer eller konfektformer med sjokolade, et tynt lag på bunnen (for at det skal stivne raskere), og sett i kjøleskapet. Etter cirka 10 minutter har disse stivnet, og du kan legge klatter av mintfyllet i hver form, og dekk med resten av sjokoladeblandingen.


#2

Kitsu sa for siden:

Namme! Skal prøves.


#3

Efterår sa for siden:

Himmel det ser fantastisk ud - skal prøves til jul - TAK :)


#4

TrineG sa for siden:

Ooh, de skal testes, nam :D


#5

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

De var superfriske og gode, snart er det tomt :) Har flere oppskrifter i hodet smo jeg tror blir bra, så følg med på bloggen ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.