< Tilbake til oversikten

Hvor finner jeg marsipan som er lavkarbovennlig?

#1

nednoenkg sa for siden:

Heisann:) Ser det finnes en del gamle innlegg angående marsipan. Men starter et nytt da dette innholdt mest om hvordan man laget det selv. Jeg har prøvd og laget det selv med mandelmel. Og det smakte ikke særlig godt. Mandelmeltet mitt er fra Fuksjonell mat og er brun/rød. Står at det er fra skålda mandler , men det kan det jo ikke være? Liker heller ikke smaken av dette melet.

Så spørsmålet mitt er da finnes det en variant på markedet som er tilgjengelig nå uten sukker og minimalt med karbohydrater?? Har hørt om den fra odense, men den innholdt visst søtningsstoff som kroppen " tok opp som sukker"?? Finnes det noen andre? Ringte Life på Triaden , de sa at de fikk marsipan fra helio eller noe og cavalier. Men at de gikk fort. Hvordan er disse typene??

Jeg er svært glad i jula,juleforbredelser, go mat, og kos . Og har vært veldig flink til og ha et lavkarbo kosthold frem til nå. Men nå står jula for tur og veit at det kan komme en del fristelser der!


#2

elien sa for siden:

Cavalier har en ferdig marsipan søtet med matidol, jeg syntes den er en goe erstattning, har kjøpt den på Sunkost.

Elin


#3

nednoenkg sa for siden:

Er dette marsipanbrød opplegg? Eller er det ei sånn pølse med rein marsipan? :)


#4

Dietta sa for siden:

Det er firkantede blokker med marspan. Smaker godt, men jeg bruker det ikke pga maltitolen. På meg har den akkurat samme virkning som sukker :mad:
Ang. hjemmelaget marsipan: Nå har jeg ikke sjekket ut mandelmelet du henviser til, men marsipan lages av malte mandler. Mandelmel er ikke det samme, da det er fettredusert. Kanskje det er derfor maripanen din ikke ble bra ? :)


#5

FrkMarge sa for siden:

Finnes det sukkerfri marsipan altså?
Jeg har laget hjemmelaget marsipan med melis og synes ikke den er like god som Nidars...:rolleyes:
Liker ikke så godt grov marsipan jeg....


#6

Dietta sa for siden:

Yepp, som det står tidligere så har Cavalier sukkerfri marsipan søtet med maltitol. Den er ganske så lik Nidars i både farge og konsistens og ikke gal på smak heller :)
Sist jeg laget marsipan hjemme, malte jeg de skoldede mandlene 2 ganger i mandelkvern, og da ble det ikke grovt i et hele tatt :)


#7

Charlott sa for siden:

Såfremt man tåler den hersens maltitol er det greit ;) Sambo trodde han skulle dø på seg der han satt på do og oooooojjjjjjet etter å ha spist slik ;)

Men, god på smak var den! :D


#8

Dietta sa for siden:

Jeg holder meg helt borte fra maltitol. Virker på meg akkurat som sukker + magevondt, luft etc i tillegg :mad:


#9

Charlott sa for siden:

Jeg reagerer med hodepine og en intens tørste, helt som om jeg spiser vanlig sukker, så maltitol styrer jeg også greit unna... :o


#10

TrineG sa for siden:

Jeg driver også å leter etter en god oppskrift på marsipan, så håper det er mange som har tips å komme med :D


#11

Yonah sa for siden:

Det er bare å søke på marsipan her inne. Masse oppskrifter!

Ellers blir det nok definitivt ikke god marsipan av mandelmelet fra funksjonell mat, det er mandelmel og ikke kun malte mandler. Ellers skal alltid mandler skoldes FØR man maler de og bruker de i marspian. Jeg fortrekker en blanding av sukrin og splenda i marsipan.
Ergo bruk malte og skoldete mandler og IKKE mandelmel som er avfettet og malt MED skall.


#12

lucifine sa for siden:

Aha nå løste du nettopp et mysterie for meg. Jeg tåler IKKE mandler når de er råe/ubehandlet, men når de er oppvarmet så går det bra. Har alltid lurt på hvorfor jeg tåler marsipan så greit..


#13

TrineG sa for siden:

Skal skolde og male mandler ja, skal kjøpe meg kvern i morgen :) Har lest alle oppskriftene her inne, blir spennende å prøve.


#14

Yrla sa for siden:

Sukrinmelis er fin å blande mandlene med. Eggehvite også? Husker ikke,jeg.


#15

timich sa for siden:

Funksjonell Mat har et produkt som heter finmalte mandler også, det fungerer fint til marsipan. I dette produktet er fettet bevart, mens mye av det er tatt ut i mandelmelet (for at det skal kunne fungere bedre som mel).:)


#16

teleslynga sa for siden:

Har noen her prøvd å bake kransekake ved å erstatte melis med sukrinmelis?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.