Bjella sa for siden:
Hva baker/lager du til jul dette året.
Noen som har lyst å dele? Etterhvert som kakeboksene fylles.
Jeg har ikke startet ennå men gleder meg til å teste ut nye og gamle oppskrifter.
:gave:
Bjella sa for siden:
Hva baker/lager du til jul dette året.
Noen som har lyst å dele? Etterhvert som kakeboksene fylles.
Jeg har ikke startet ennå men gleder meg til å teste ut nye og gamle oppskrifter.
:gave:
Malice sa for siden:
Jeg har ikke helt bestemt meg for hva, men noe blir det. Pepperkakene forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49221 og Bountry'ene, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49191 til Gerd, kommer jeg helt sikkert til å prøve.:) Er så masse godt rundt i oppskriftene her, at man nesten går i surr.
Kitsu sa for siden:
Jeg skal nok lage noe marsipan-greier, men ikke før julen nærmer seg. Hvis ikke kommer jeg til å spise opp alt. ;)
TigerTove sa for siden:
Har ikke begynt ennå, men kom fram til noen vellykkede i fjor som jeg gjerne deler etterhvert som de legger seg i boksene :)
Kremtoppen sa for siden:
Jeg har et krumkakejern, - som jeg aldri har prøvd.
Er det noen som har noen forslag til hva jeg kan bruke det til:rolleyes:, eventuelt forslag til en krumkakeoppskrift?
Yrla sa for siden:
Det er ikke å få kjøpt hverken på funksjonellmat.no eller sukkerfritt.com. Men det skal finnes tyttebær i frysedisken og jeg har sukrin og konsentrert steviapulver, så da er det jo bare å lage selv. Men hvordan? Jeg liker rørte bær.Det er det vel flere som vil ha til julemiddagen? Fint å bruke litt stevia for å spare på all sukrinen. Noen som har prøvd? Her fant jeg en oppskrift med tagatose, men det var syltetøy. Noe å se på:charlotte1987.blogg.no/1315856722_hjemmelaget_tyttebrsy.html
TigerTove sa for siden:
Da er årets første julekakedeig laget :D
Bondekaker:
(hentet fra et ukeblad og omarbeidet til lavkarbo)
150g smør
1ts stevia
1ts kanel
1ts allehånde
1ts malt ingefær
1ts natron
5dl mel (jeg bruker 50/50 soyamel og malte sesamfrø)
75g mandler
100g svisker
Jeg maler sesamfrøene i kjøkkenmaskin og blander så i det tørre. Deretter plumper jeg oppi smøret og til slutt svisker og mandler. Kjører til svisker og mandler er grovhakket.
Så deler jeg deigen i to og har hver del i en brødpose og former til en pølse. La hvile i kjøleskapet natta over, skjær i 4 mm tykke skiver og stek på 200*C i 7-8 min.
Oppskriften mener du skal få 100 kaker, da blir det 1,2 kh i hver kake :)
Shamu sa for siden:
Døde denne tråden?
maia41 sa for siden:
JULEBRØD.
Ekspreminterte litt for å finne et alternativ til det deilige, søte julebrødet full av rosiner i. :hungry:
Akkurat nå står dette brødet i ovnen og jeg håper det smaker like godt som det lukter.
I kjølekapet ligger Edamer-osten å venter som en god erstatning for brunosten, så dette gleder jeg meg til.
Men nok fristelses-skriving her.
Her er oppskriften:
50 gr smeltet kvitseidsmør
1 pk kremfløte
5 egg
100 gr glutenmel
50 gr speltmel
1 ss sukrin
1 ts kardemomme
10 gr fiberhusk
25 gr bakepulver
25 gr fiberfin
25 gr rosiner
Pisk egg og fløte godt sammen. Ha i alt det tørre og rosiner, og rør godt sammen. La svelle et par minutter før du heller røren i en brødform. Husk å ha i bakepapir.
Stekes på 175 gr i 45-60 minutt.
Energi 100 kCal Protein 5.65 g (12 % ADI)
Karbohydrat 4.45 g (3 % ADI)
Fett 8.42 g
Natrium 146 mg (10 % ADI)
4.45 gr karbo pr skive er ikke å forakte når vanlig julebrød inneholder 15, 25 gr karbo pr skive. :D
Oppdatert samme dag et par timer senere:
NAMNAM.
Steike godt. Nå er julen reddet!
Nå må bare mamma komme med lammerullen, så er brødet klart :D
nellie sa for siden:
Jeg har lagd:
Julebiscotti med hvit sjokolade
Peanøttsmørkonfekt
Sjokoladetrøfler med kaffe isteden for appelsin
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.