< Tilbake til oversikten

2011-julebaksttråden

#1

Bjella sa for siden:

Hva baker/lager du til jul dette året.

Noen som har lyst å dele? Etterhvert som kakeboksene fylles.

Jeg har ikke startet ennå men gleder meg til å teste ut nye og gamle oppskrifter.

:gave:



#3

Kitsu sa for siden:

Jeg skal nok lage noe marsipan-greier, men ikke før julen nærmer seg. Hvis ikke kommer jeg til å spise opp alt. ;)


#4

TigerTove sa for siden:

Har ikke begynt ennå, men kom fram til noen vellykkede i fjor som jeg gjerne deler etterhvert som de legger seg i boksene :)


#5

Kremtoppen sa for siden:

Jeg har et krumkakejern, - som jeg aldri har prøvd.
Er det noen som har noen forslag til hva jeg kan bruke det til:rolleyes:, eventuelt forslag til en krumkakeoppskrift?


#6

Yrla sa for siden:

Det er ikke å få kjøpt hverken på funksjonellmat.no eller sukkerfritt.com. Men det skal finnes tyttebær i frysedisken og jeg har sukrin og konsentrert steviapulver, så da er det jo bare å lage selv. Men hvordan? Jeg liker rørte bær.Det er det vel flere som vil ha til julemiddagen? Fint å bruke litt stevia for å spare på all sukrinen. Noen som har prøvd? Her fant jeg en oppskrift med tagatose, men det var syltetøy. Noe å se på:charlotte1987.blogg.no/1315856722_hjemmelaget_tyttebrsy.html


#7

TigerTove sa for siden:

Da er årets første julekakedeig laget :D

Bondekaker:
(hentet fra et ukeblad og omarbeidet til lavkarbo)
150g smør
1ts stevia
1ts kanel
1ts allehånde
1ts malt ingefær
1ts natron
5dl mel (jeg bruker 50/50 soyamel og malte sesamfrø)
75g mandler
100g svisker

Jeg maler sesamfrøene i kjøkkenmaskin og blander så i det tørre. Deretter plumper jeg oppi smøret og til slutt svisker og mandler. Kjører til svisker og mandler er grovhakket.

Så deler jeg deigen i to og har hver del i en brødpose og former til en pølse. La hvile i kjøleskapet natta over, skjær i 4 mm tykke skiver og stek på 200*C i 7-8 min.

Oppskriften mener du skal få 100 kaker, da blir det 1,2 kh i hver kake :)


#8

Shamu sa for siden:

Døde denne tråden?


#9

maia41 sa for siden:

JULEBRØD.

Ekspreminterte litt for å finne et alternativ til det deilige, søte julebrødet full av rosiner i. :hungry:

Akkurat nå står dette brødet i ovnen og jeg håper det smaker like godt som det lukter.
I kjølekapet ligger Edamer-osten å venter som en god erstatning for brunosten, så dette gleder jeg meg til.

Men nok fristelses-skriving her.
Her er oppskriften:

50 gr smeltet kvitseidsmør
1 pk kremfløte
5 egg
100 gr glutenmel
50 gr speltmel
1 ss sukrin
1 ts kardemomme
10 gr fiberhusk
25 gr bakepulver
25 gr fiberfin
25 gr rosiner

Pisk egg og fløte godt sammen. Ha i alt det tørre og rosiner, og rør godt sammen. La svelle et par minutter før du heller røren i en brødform. Husk å ha i bakepapir.
Stekes på 175 gr i 45-60 minutt.

Energi 100 kCal Protein 5.65 g (12 % ADI)
Karbohydrat 4.45 g (3 % ADI)
Fett 8.42 g
Natrium 146 mg (10 % ADI)

4.45 gr karbo pr skive er ikke å forakte når vanlig julebrød inneholder 15, 25 gr karbo pr skive. :D

Oppdatert samme dag et par timer senere:

NAMNAM.

Steike godt. Nå er julen reddet!
Nå må bare mamma komme med lammerullen, så er brødet klart :D



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.