< Tilbake til oversikten

LCHF lavkarbovafler - Nam!

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se her for bilder!

Disse smakte så godt som vanlige vafler, og ble svært godt mottatt i resten av familien.

Ingredienser (til 10 tk):

2 ss kokkosmel
1 ss mandelmel
2 ss sukrinmelis
1 ss fiberhusk
1 ss kruskakli
1 ts kardemomme
1,5 ts bakepulver
litt natreen
4 egg
100 gr smør
4 ss fløte
4 ss rømme
0,5 dl vann
Fremgangsmåte:

Det blei jo en del ingredienser da, men de fleste LCHF-ere har det meste i skapet (vil jeg tro). Har du ike alle kan du eksperimentere litt, men kardemomme er viktig!

Smelt smør og band sammen det øvrige våte. Bland det tørre sammen og sikt det opp i det våte. Det som ikke går gjennom sikta kaster du (men press litt med hendene for å få gjennom alle klumper).

Sett vaffeljernet på ganske varmt (jeg hadde på 5 av 6). Du kan smøre vaffeljernet, men det er en del smør i røra, så jeg gjorde det bare første gangen. Røra blir litt småtjukk, så pass på å ikke ha i for mye!

Stekes som vanlige vafler, ca 2 min per eller noe slikt

Jeg la dem et kjøkkenhåndkle på en rist mens de svalnet

Server med sukrin og bringebær

Velbekomme


#2

Tiki sa for siden:

Hvor mye kokkosmel?


#3

|Ingrrid sa for siden:

s 22 = 2 ss :D


#4

India83 sa for siden:

Vaffler uten egg?


#5

Charlott sa for siden:

Det står 4 egg :)


#6

Tiki sa for siden:

De såg veldig gode ut på bildet, så disse skal jeg definitivt prøve. Har ikke altid både fløte og rømme i hus, eller ikke samtidig i alle fall. Men det skal jeg nok fikse. Det andre har jeg.


#7

Charlott sa for siden:

Hadde alt så her stekes det vafler ;)


#8

Dietta sa for siden:

Åååå :hungry:


#9

|Ingrrid sa for siden:

Ooohh, impressed :) Si hva du syntes da!


#10

Jussla sa for siden:

Hvor får dere kjøpt kokosmel, mandelmel, fiberhusk, kruskakli og sukrinmelis?


#11

Tiki sa for siden:

Alt fåes på helsekost


#12

hanneg sa for siden:

eller på Meny/ICA/Centra osv.....Eller på Iherb.com! :D


#13

India83 sa for siden:

Sorry.. Min feil


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.