elinm sa for siden:
Er det noen som vet hvor mye kh det er i chilli cheese (Burger king), jeg vet at frityrsteking ikke er sunt, men er dette noe dere ville ha spist?
I dag er kveldsmaten bare ost og rødvin. Sier dere nei nei, eller ok?
elinm sa for siden:
Er det noen som vet hvor mye kh det er i chilli cheese (Burger king), jeg vet at frityrsteking ikke er sunt, men er dette noe dere ville ha spist?
I dag er kveldsmaten bare ost og rødvin. Sier dere nei nei, eller ok?
Supah sa for siden:
www.burgerking.no/produktinnehall/nutrition/
Ser ut som det er 13,9 gram. Så det er jo en god del. Tror ikke jeg ville spist det. :smile:
elinm sa for siden:
Takk for svar og link! Søren og, jeg skulle ha spist det i sted, mens jeg trodde det var ufarlig! Men glad jeg ikke gjorde det også!
Zincite sa for siden:
Fra en svensk side om du har lyst å teste:
[img]http://www.lchf.se/portals/0/Clili%20Cheese.bmp[/img]
6 st chili cheese (2 portioner)
Ingredienser:
200 g riven ost
3 st gröna chilifrukter, urkärnade (40-50 g)
1,5 – 2 dl nötmjöl (mandel, kokos, hasselnöt)
1 ägg, vispat
rapsolja till friteringen
Gör så här:
Knäck ett ägg och vispa i en liten skål. Häll nötmjöl i en liten skål.
Dela chilifrukterna på längden. Rensa bort fröna och innanmätet. Strimla dem fint.
Riv ost eller använd fryst, färdigriven ost som tinats upp på låg värme i micron. När den är tinad och lite ljummen blandar du osten och chilin. Knåda dem i handen till små, äggformade bollar, se bild nedan.
Doppa bollarna i det vispade ägget och rulla dem i nötmjölet. Se till att rulla dem ordentligt så att de får ett jämt lager med frityrsmet. Om det är för tunt lager av frityrsmet någonstans på bullen kommer den att läcka ut smält ost vid friteringen.
När du är nöjd med resultatet ställer du in ostbollarna i frysen ett par, tre timmar tills de är helt genomfrysta. Anledningen till att frysa dem först är att minska risken för att osten smälter för snabbt och rinner ut vid friteringen. Hetta upp rapsolja i en liten kastrull eller en fritös. Använd en termometer och håll värmen mellan 170-190 grader. Ha locket till kastrullen nära till hands så att du kan kväva en brand i oljan om det skulle uppstå. Försök aldrig att släcka en brand i olja med vatten!
Om du gör det i en kastrull så är det enklast är att fritera en till två åt gången och vända dem med en matsked. Fritera ostbollarna tills de är gyllenbruna (tar cirka 2-3 minuter). Lägg upp de färdiga ostbollarna på ett fat med husshållspapper, låt dem svalna och rinna av någon minut. Servera.
Nerthus sa for siden:
:sikle:
Dietta sa for siden:
:hungry:
Charlott sa for siden:
Åhhh.... disse skal testes! :D
Carisma sa for siden:
Sikkert enda bedre med baconcrisp panering enn nøtter :ja:
Alynna sa for siden:
Lurer på om de har trukket fra fiberet... norsk side, ja, men de opererer med serving size, lurer på om de har brukt amerikansk eller norsk måte å regne på.
Edit: De hadde nok trukket det fra ja :/ Regnet på det. Men oppskriften der så veldig god ut!
elinm sa for siden:
Jippy!!!! skal prøve dem!!!!!!!!!! Tusen takk :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.