Nå har jeg vært i ketose i 2.5 uke og gått ned under 1 kilo!
For noen år siden prøvde jeg Atkins for første gang og da raste jeg ned i vekt de første 14 dagene, men ikke nå.
Jeg har spist KUN de matvarene som er lov på induksjonen og vært veldig nøye. I tillegg trener jeg nesten hver dag. Jeg har vært i ketose hver dag (sjekker med strips).
Det kan ikke være at jeg har gått opp i muskler heller fordi jeg har omtrent samme fettprosent.
Eksempel på hva jeg spiser en dag:
Frokost: To egg, litt skinke eller fet fisk, 4-5 agurkskiver, kanskje litt ost, vann.
Lunsj: To egg, litt cottage cheese, skinke, et par-tre cherrytomater.
Eller omelett med litt paprika, sopp, ost og bacon. Litt agurk eller cherrytomater.
Mellommåltid: Et par biter Atkinsbar eller en rett i koppen kyllingsuppe Confecta (0,4 karb), eller en liten boks tunsfisk (King Oscar)
Middag: To laksefileter stekt i smør, fire-fem buketter blomkål, et par buketter brokkoli, et par spisekjeer Creme Fraiche.
Et annet eksempel på middag: Kyllingfileter, litt grønn salat med et par-tre cherrytomater, litt Seterrømme.
Hvis jeg blir sulten på kvelden:
Mellommåltid: Et par biter Atkinsbar eller en rett i koppen kyllingsuppe Confecta (0,4 karb), eller en liten boks tunsfisk (King Oscar)
Hva gjør jeg galt? Nå begynner jeg å bli fortvila her. Er i ketose, er nøye med kostholdet og trener, men allikevel går jeg ikke ned. Hvorfor gikk jeg så lett ned sist? Jeg gjorde ikke ting noe annerledes da som jeg kan huske.
Jeg syns ikke forventningene mine er høye i forhold til at jeg gikk ned mye mer sist. Under en kilo på så lang tid er lite uansett hvilken diett man går på.
Det må da være noe jeg kan gjøre for å øke vektnedgangen?
Hvor høy/"lett" er du? Hvor mye mener du at du skal ned? Hvordan måler du fettmassen din? 2.5 uker trenger ikke være nok for din kropp og komme i gang med fettforbrenning, det kan ta fra 2-8 uker.
Det er ikke uvanlig at man ikke får samme vektnedgang når man prøver flere ganger med lavkarbo. Det er ikke uvanlig at man ikke går ned mye de første ukene heller, det avhenger av hvor mye vann kroppen din har i seg når du starter, hvor du er i syklus, hva du spiste den siste tiden før du startet opp osv. Siden du trener hver dag er det heller ikke uvanlig at musklene lagrer vann - og det kan ta flere uker før dette slipper når du nå har endret kosthold.
Selv om Yrla er litt kort - er jeg tildels enig i at man må skru ned forventningene, oppdatere litt kunnskap om lavkarbokostholdet, lese arnakristins nybegynnertråd på nytt (link i signaturen min) og jobbe mer med å bli komfortabel på kostholdet. Resultatene vil komme etterhvert, men det er viktig og presisere igjen at lavkarbo er ingen vidunderkur, selv om mange har god effekt i starten.
Ellers ville jeg ha kuttet atkinsbarene, sjekket med diett.no fordelingen av næringsstoffer og totalt energiinntak og se om det er NOK mat i forhold til at du trener nesten hver dag.
Har du nå tenkt og fortsette med å spise lavkarbo etter nådd målvekt eller er dette en tidsavgrenset slankekur?
Ja forventningene dine er høye ,du spiser jo godt med mat så hvorfor skulle du gå ned så masse raskt? Diett? Er det ikke en omlegging av kosten på lang sikt du gjør? Stress er en vektstopper. Tenk langsiktig hvordan du vil spise sunt og riktig for din kropp så den sakte men sikkert kommer i balanse på alle måter, også vektmessig.
Hva trener du? Endel trening kan føre til at kropen samler vann, eller at stresshormon-nivået stimulerer fettlagring.
Prøv å kutte ut/ned treningen et par uker, evt prøv annen trening.
Og atkinsbarer og confecta suppe står vel ikke under tillatte matvarer på induksjonen?
Enten spiser du for mye, eller så har kroppen din bestemt seg for å spare energi.
Mitt råd (ta aldri råd av noen på internett!) er at du prøver å få kroppen din til å finne ut hvor mye energi den har ved å utnytte døgnvariasjoner til å endre følsomhelten ovenfor bl.a. leptin.
Jeg skal ned fra 74 til 60. På sikt selvfølgelig.
Glemte å nevne at jeg drikker litt kaffe. To-tre kopper om dagen. Jeg drikker kun vann uten om det.
Jeg lurer på om jeg skal bytte ut kaffe med grønn te?
Skal også kutte ut Atkinsbarer selv om det står at den jeg kjøper er beregnet på fase 1. Nå har jeg hatt en Atkinsbar i flere dager da. Tar bare et par små biter daglig.
Har alle symptomer på å være i ketose. Tisser lilla på stiksen, er tørst, dårlig ånde, vondt i hodet, løs mage.....
Jeg har en badevekt som måler fettprosent. Jeg har sjekket kvaliteten på den ved å ta en grundig måling med målebånd. Kom frem til samme resultatet som vekta.
Jeg har jo tenkt på at jeg kanskje får i meg for lite fett. Skal prøve å bruke litt olivenolje over maten. Har ikke så lyst å bruke for mye rømme.
Jeg trener 20-30 minutter nesten hver dag på Ellipsemaskin. Litt styrke i tillegg, mage, bryst, armer.
Yoga en dag i uka.
På atkinsbaren min står det er den er egnet for fase 1. Den suppa er det jo nesten ikke karber i. Jeg er jo i ketose så det burde vel ikke være de som er grunnen?
Har lest litt om igjen i Atkinsboka mi, men kunne ikke finne svaret der.
Etter å ha lest nybegynnertråden så kan løsningen være at jeg spiser for lite fett. La oss si jeg spiser 3-4 spiseskjeer seterrømme/Creme Fraiche hver dag i tillegg til det fettet som er i fet fisk og smøret jeg steker det i.
Har kuttet litt ned på rømme og majones fordi jeg hadde en følelse av at det var derfor det ikke skjedde noe, men ser ikke ut som det hjelper.
En ting jeg er ganske sikker på er at jeg ikke får i meg for mye karber.
Tror jeg må gjøre det. Vekta får seg snart en luftetur ut vinduet uansett :D
Målebånd blir jo det samme som fettprosent. Eller?
Måler meg i kveld.
Syns jeg maser veldig nå, men jeg blir så skuffa og fortvila når jeg er så stolt av meg selv for å ha vært så flink. Så er belønningen noen få gram.....
Hvis du går ned i vekt så er det fordi kroppen skjønner at den har et overskudd av energi. Hvis du ikke går ned er det fordi kroppen ikke skjønner at den har et fettlager, eller ikke klarer å bruke det. Dette er mye mer kompliserte mekanismer enn insulinkontroll.
Hvorfor er feite mennesker sultne? De har jo massevis av energi lagret på kroppen? Ja, lavere insulin kan hjelpe - men det var ikke det som lagde problemet i utgangspunktet. Problemet begynner med industrialisering, konstruksjon av matvarer og at vi spiser mat vi ikke tåler.
Men lavkarbo kan godt være en del av løsningen, selv om karbohydratene i seg selv ikke var problemet - men hvis det du gjør ikke funker for deg så vil jeg anbefale at du ser hvor du står i forhold til din nesten to millioner år lange biologiske historie.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.