fotballfrue.no/?p=10091
Ville bare dele denne. Hun påstår hun har fått det til, så...da så:)
Etter klage kommer hele oppskriften her: Du trenger:
80 gram mandelmel
1 egg
2 ss kremfløte
3 ss kesam
4-5 ss sukrin
en klype salt
50 gram smør
en toppet teskje bakepulver
2-3 ss fiberhusk
2 ss kardemomme
Slik gjør du:
Pisk sammen egg og sukrin.
Etter hvert kan du tilsette kesam og fløte til egget og sukrinen.
I mellomtiden smelter du smøret. Bland alt det tørre sammen
og tilsett dette til deigen.
Ha i smøret tilslutt (du kan helt sikkert tilsette smøret til det våte først, men jeg gjorde det i denne rekkefølgen, så da kan det være lurt å skrive det sånn).
Husk MASSE kardemomme! Gjerne mer enn 2 ss.
Nå har du forhåpentligvis en fantastisk bolledeig i bakebollen foran den :D Du kan med fordel la den hvile 10-15 minutter. Deretter triller du kuler på et brett med bakepapir, og setter alle sammen inn i midten av stekeovnen. 180 grader, 20-25 minutter.
Smaker best 30 sekunder etter at de har kommet ut av ovnen. Mmmmmmmm ♥
The whole shebang inneholder 12,1 gram karbohydrater, så i en bolle er det altså rundt 2 gram. Good, right?
Grunnen til at bollene er så mørke, er på grunn av mandelmelet. Det er så MØRKT. Vet noen hvor det finnes lyst mandelmel for tiden? Hadde vært kjekt å vite :D Mye lettere å farge marsipandeig også. .
Ha en fantastisk fredagskveld!
Jeg har prøvd disse - eller nesten,da
Jeg hadde ikke kesam, så jeg brukte en blanding av rømme og philadelpiaost.
Dessuten blingset jeg første gangen og brukte kokosmel i stedet for mandelmel.
De er kjempegode!!!! :D
Mine hevdes ikke og ble litt "tunge", men de er veldig gode. deler de i to og bruker philadelpiaost,mmmmmm!
Caroline har masse kjempegode oppskrifter, gleder meg til hun kommer ut med boka si :)
Hva har denne regelen å gjøre med at Yrla har funnet en oppskrift på bloggen til en annen? Som hun også oppgir navn på og link til der hun har funnet den?
Regelen du henviser til omhandler til linken på egen blogg. Dette er jo ikke Yrla sin blogg.
Veldig greit å kopiere inn oppskriften altså, men da burde det kanskje stått i forumreglene at dette gjaldt uansett om det er ens egen blogg eller andre sin, og ikke kun egen blogg?
Noen som vet om hun snakker om fettredusert mandelmel eller malte mandler-mel? Leste kommentarene på bloggen hennes, og der var det noen som hadde spurt om det, og jeg synes hun sa at hun brukte "vanlig" mandelmel, som i malte mandler. Tenker å kjøpe det mandelmelet som brukes på iherb, og vil gjerne kjøpe den riktige typen.. :-)
Jeg har testet ut denne oppskriften både med malte mandler og mandelmel. Må meddele at den ikke ble noe som helst god med malte mandler. Ble altfor klissete i konsistensen, og ikke bolleaktig i det hele tatt :( Bollene gikk også veldig fort i stykker etter første bitSå her bør du nok bruke mandelmel :)
Ellers så er denne oppskriften veldig god. Jeg kommer nok til å erstatte sukrin med noe annet neste gang jeg skal lage disse bollene, for jeg synes den kjølende effekten sukrinen har ble ubehagelig i denne oppskriften :/
Jeg tror den kjølende følelsen forsvinner om man blander sukrin med det våte skikkelig. Det var ihvertfall noe man kunne gjøre for å unngå det, eller bruke sukrinmelis,da.
Supert. Har ph.ost og jeg.... men tok du det for smakens skyld, eller av nød(at du ikke hadde nok rømme asså:D) for hvis det var av nød, kan jeg vel bare bruke rømme?
Har prøvd å lage disse nå, hadde ikke kesam i hus - så da ble det med rømme istedet! På smak var bollene gode, men synes de var litt svampete i konsistensen samt at det knaste litt.. Mine ble ganske flate,ser ikke like gode ut som fotballfrues, så tror jeg må prøve flere ganger. Kanskje det blir annerledes med kesam og.
Noen skrev de erstattet både kesamen og fløten med kokosmelk og fikk et bra resultat. Hun skriver et annet sted i bloggen sin at hun kjøper avfettet mandelmel. Størrelse på egg, at de er like som hun bruker, kan ha noe å si for resultatet med tanke på tørrhet. Jeg skal prøve å lage disse denne uka. Må fetes opp.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.