< Tilbake til oversikten

Pepperkake (kjeks)

#1

Gerd sa for siden:

Pepperkakekjeks
(ca 14karber i hele røra,ved bruk av mandelmel.Jeg fikk 25 kjeks)

50 g smør
100g fløte
- Varmes på middels varme i en kjele til smøret er smeltet, dra kjelen av plata

75g mandelmel(jeg brukte fettredusert), eller 150g malte mandler
4 ss sukrinmelis
1krm. stevia ( eller 1 ts splenda)
1/2 ts vaniljepulver
1 ts kanel
1/2ts malt nellik
1/2ts malt ingefær
1/2 krm. malt pepper
1/2ts bakepulver
-Det tørre blandes klumpfritt med mixmaster, tilsett den varme blandingen og rør kraftig.
Skal bli en klissete masse.

Romtemerert masse:
*Legges på papirkledd stekeplate med 2 t-skjeer
Trykkes flate ( jeg brukte slikkepott som jeg dyppa i kaldt vann mellom hvert trykk)

Kjøleskapskald masse:
*Legg kald deig rett på bakepapir(jeg brukte silikon) og legg plastfolie over. Kjevle deigen tynn (2-3mm), løft av folien av og til for å slippe ut luft. Og nå kan du dele deigen i ruter, eller trykke ut figurer.

Stekes på 175grader ca 15-20 minutt, til de har fått farge. Viss du ruter deigen, trenger den lengre steketid enn om du trykker ut figurer eller lager enkle kjeks.
Avkjøles på rist.

Disse er myke når du tar de ut, de må få tørke på rist ivertfall over natten, til de er sprø.
Oppbevares i tett boks.

Min ”dom”:

*Med malte mandler ble de grovere i konsistens, men mer sprø enn med mandelmel.
*Med kombinasjon av sukrinmelis og stevia ble den bitre mandelsmaken mindre tydelig enn når jeg brukte splenda.
*Enkleste jobben er å lage enkle kjeks, da deigen blir fort myk og klissete i romtemperatur.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3164&amp;albumid=318&amp;dl=1320697494&amp;thumb=1[/img]
De lyse er laget med mandelmel, og de mørke er laget med malte mandler.


#2

Yonah sa for siden:

Så spennende! Må nok bake disse til jul! Jeg elsker pepperkaker pga krydderet, det tradisjonelle pepperkakekrydderet er julelukten for meg.


#3

r.o sa for siden:

Hvilken mandelmel brukte du? Har forstått at det er stor forskjell med div typer. Laget nøttebunn med mandelmel(fettredusert økologisk mandelmel) og den smakte ille. laget samme kaka med hakkede mandler og resultatet ble helt ennet.


#4

r.o sa for siden:

Nå så jeg at du har brukt den som jeg nevnte... sorry, oppfattet ikke det først....:)


#5

Gerd sa for siden:

Jeg hadde sånn fettredusert stående. Syns jeg kjente mer den bitre mandelsmaken når jeg brukte det, enn når jeg brukte malte mandler :ja:


#6

000p sa for siden:

Hei!

Er det mogleg å bruke noko anna enn mandelmjøl? Er allergisk mot alle nøtter, mandler osv. Kva er alternativet? :)


#7

Lillemy71 sa for siden:

Kokosmel kan nok brukes, men da må du ha i en del mindre for det trekker ganske mye mer væske.


#8

Rin sa for siden:

Denne ble populær hos alle husets lavkarbere :) jeg improviserte søtningen litt med sukrin+ og sukrin gold, ellers helt etter oppskrift. Deilig til kaffen!


#9

Dilly sa for siden:

MMmmmmm :)


#10

Chamomilla sa for siden:

Jeg har ferdigmalte skoldede mandler fra iherb. Lurer på sånn ca hvor mye jeg trenger av dette. Det var så stor forkjell i oppgitt vekt på de to alternativene i oppskriften.


#11

Shadow sa for siden:

Nå har jeg startet prøvebaking til Jul ;)
Må teste ut noen slag hvis jeg skal ha sjangs til å være flink i Jula.

Denne pepperkakeoppskriften ble faktisk brukbar :D (og det er skryt fra meg altså)
Brukte litt mindre søtstoff enn det som sto her da jeg ofte syns at det blir en lei bismak uansett type søtning.
Lot deigen stå noen minutter på benken før jeg la ut små kladder og trykket dem flate.

Tusen takk for oppskriften !!


#12

Ziltoidia sa for siden:

Hm... noen som har hatt hell med å bruke pepperkakeformer på disse?


#13

Momse sa for siden:

Disse må prøves :D


#14

Shadow sa for siden:

Nå lurer jeg på om disse bør fryses eller om jeg kan ha dem i en boks i kjelleren fram til Jul ?


#15

Moogie sa for siden:

Pepperkaker må man ha til jul! Må prøve ut denne oppskrifta. Takk!


#16

Yonah sa for siden:

Jeg ville nok fryst de ned..


#17

Shadow sa for siden:

Putter dem i fryseren jeg :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.