Pepperkakekjeks (ca 14karber i hele røra,ved bruk av mandelmel.Jeg fikk 25 kjeks)
50 g smør 100g fløte - Varmes på middels varme i en kjele til smøret er smeltet, dra kjelen av plata
75g mandelmel(jeg brukte fettredusert), eller 150g malte mandler 4 ss sukrinmelis 1krm. stevia ( eller 1 ts splenda) 1/2 ts vaniljepulver 1 ts kanel 1/2ts malt nellik 1/2ts malt ingefær 1/2 krm. malt pepper 1/2ts bakepulver -Det tørre blandes klumpfritt med mixmaster, tilsett den varme blandingen og rør kraftig. Skal bli en klissete masse.
Romtemerert masse: *Legges på papirkledd stekeplate med 2 t-skjeer Trykkes flate ( jeg brukte slikkepott som jeg dyppa i kaldt vann mellom hvert trykk)
Kjøleskapskald masse: *Legg kald deig rett på bakepapir(jeg brukte silikon) og legg plastfolie over. Kjevle deigen tynn (2-3mm), løft av folien av og til for å slippe ut luft. Og nå kan du dele deigen i ruter, eller trykke ut figurer.
Stekes på 175grader ca 15-20 minutt, til de har fått farge. Viss du ruter deigen, trenger den lengre steketid enn om du trykker ut figurer eller lager enkle kjeks. Avkjøles på rist.
Disse er myke når du tar de ut, de må få tørke på rist ivertfall over natten, til de er sprø. Oppbevares i tett boks.
Min ”dom”:
*Med malte mandler ble de grovere i konsistens, men mer sprø enn med mandelmel. *Med kombinasjon av sukrinmelis og stevia ble den bitre mandelsmaken mindre tydelig enn når jeg brukte splenda. *Enkleste jobben er å lage enkle kjeks, da deigen blir fort myk og klissete i romtemperatur.
Hvilken mandelmel brukte du? Har forstått at det er stor forskjell med div typer. Laget nøttebunn med mandelmel(fettredusert økologisk mandelmel) og den smakte ille. laget samme kaka med hakkede mandler og resultatet ble helt ennet.
Denne ble populær hos alle husets lavkarbere :) jeg improviserte søtningen litt med sukrin+ og sukrin gold, ellers helt etter oppskrift. Deilig til kaffen!
Jeg har ferdigmalte skoldede mandler fra iherb. Lurer på sånn ca hvor mye jeg trenger av dette. Det var så stor forkjell i oppgitt vekt på de to alternativene i oppskriften.
Nå har jeg startet prøvebaking til Jul ;)
Må teste ut noen slag hvis jeg skal ha sjangs til å være flink i Jula.
Denne pepperkakeoppskriften ble faktisk brukbar :D (og det er skryt fra meg altså)
Brukte litt mindre søtstoff enn det som sto her da jeg ofte syns at det blir en lei bismak uansett type søtning.
Lot deigen stå noen minutter på benken før jeg la ut små kladder og trykket dem flate.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.