Jeg unngår alt som har karbo i seg som ikke er grønnsaker, men så ser jeg folk spiser sukkerfri IFA(med masse karbo..), sukrin som står 100% karbo(men tydeligvis er ok karbo, hvorfor?), og sukkerfrie sjokolader. Lista er lang. Jeg ser jo i boka at de fleste kunstige søtningsstoffer er friskmeldt, men hvordan?
Trenger bare en forklaring på hvorfor noe karbo ikke påvirker blodsukkeret, mens annen karbo gjør :p
Er ingen ekspert - men. Kroppen klarer ikke å ta opp alle typer karbohydrater, som f.eks. inulin, og det vil dermed ikke ha noen innvirkning på blodsukkeret.
Var ikke meninga å virke brysk ;) Bare hata livet en liten periode her(overdrivelse) siden jeg ser alle andre på lavkarbo tør å kose seg med kaker, ifa og alt mulig rart og jeg ikke tør å ta på det med en pinne engang :D
Har sett litt på det der før, men er fortsatt usikker på en del ting. Som f.eks aspartam som de "lærde" strides om brukes i da lettbrus/lettsaft, og her står det null karbo. Hvorfor bruker de ikke slikt i da f.eks sukkerfri sjokolade og slipper alle sukkeralkoholene som gir da karbo?
Er det masse karbo i det også, men de lar være å skrive det på siden det bare er sukkeralkoholer?
Går fint det.. Bare fleipa ;) Orker ikke å sette meg inn i alt jeg,, Om de andre sier det er trygt å spise, så stoler jeg på dem.. Går jeg opp i vekt, så vet jeg hvem jeg skal skylde på.. hehhee.... ;) Neida, fra spøk til alvor.. Så tror jeg alle selv må finne ut hvilket nivå man vil legge seg på.. Noen klarer seg ikke uten erstatninger. Noen mener det er partystoppere, og noen mener at det å gå på lavkarbo liksågodt er et spørsmål om å kvitte seg med et behov for søtt, og ikke vil trigge det behovet ved å spise noe som smaker søtt..... Noen kan spise og drikke alt og alikevel gå ned, mens andre får e slags stopper ut av det.. Nå var det ikke DET du spurte om da men... Prater meg vekk i natten :p
Så vidt jeg forstår av wikipedia og andre online leksikon deles det inn i energiholdige(med karbo) søtningsstoffer og energifattige(uten karbo) søtningsstoffer.
De energiholdige sies å påvirke blodsukkeret på samme måte som sukker står det på Wikipedia. Da skjønner jeg ikke hvordan folk tør å spise IFA og sånne ting.
Meeen, jeg tror ikke jeg gidder å tenke på dette mer. Godteri kan man spise når man ligger på dødsleiet.
Svaret på detta med at du ikke forstår at folk spiser søtningsmidler får vel være at folk er voksne og tar sine egne selvstendige valg:p Forhåpentligvis basert på kunnskap, evt på erfaring:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.