< Tilbake til oversikten

Sukkeralkoholer, kall meg gjerne dum

#1

ketoseprinsen sa for siden:

Hei.

Jeg unngår alt som har karbo i seg som ikke er grønnsaker, men så ser jeg folk spiser sukkerfri IFA(med masse karbo..), sukrin som står 100% karbo(men tydeligvis er ok karbo, hvorfor?), og sukkerfrie sjokolader. Lista er lang. Jeg ser jo i boka at de fleste kunstige søtningsstoffer er friskmeldt, men hvordan?

Trenger bare en forklaring på hvorfor noe karbo ikke påvirker blodsukkeret, mens annen karbo gjør :p


#2

Tiril77 sa for siden:

Sukkeralkoholer gir ingen (eller i såfall meget liten) innvirkning på blodsukkeret, og kan trekkes fra den totale karbohydrat innholdet ;)


#3

ketoseprinsen sa for siden:

Det var vel ingen forklaring, bare en gjentagelse av hva jeg sa :p

Jeg blir jo skeptisk iom de som er "hardcore" på lavkarbo skyr sånne ting.



#5

Tiril77 sa for siden:

Hehe... sorry da... Fikk ikke med meg hele spørsmålet jeg. .Kan jeg skylde på at det begynner å bli rimelig sent :P Håper du får et svar ... ;)


#6

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Fra wikipedia


#7

ketoseprinsen sa for siden:

Var ikke meninga å virke brysk ;) Bare hata livet en liten periode her(overdrivelse) siden jeg ser alle andre på lavkarbo tør å kose seg med kaker, ifa og alt mulig rart og jeg ikke tør å ta på det med en pinne engang :D


#8

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Og enda en


#9

ketoseprinsen sa for siden:

Har sett litt på det der før, men er fortsatt usikker på en del ting. Som f.eks aspartam som de "lærde" strides om brukes i da lettbrus/lettsaft, og her står det null karbo. Hvorfor bruker de ikke slikt i da f.eks sukkerfri sjokolade og slipper alle sukkeralkoholene som gir da karbo?

Er det masse karbo i det også, men de lar være å skrive det på siden det bare er sukkeralkoholer?


#10

Tiril77 sa for siden:

Går fint det.. Bare fleipa ;) Orker ikke å sette meg inn i alt jeg,, Om de andre sier det er trygt å spise, så stoler jeg på dem.. Går jeg opp i vekt, så vet jeg hvem jeg skal skylde på.. hehhee.... ;) Neida, fra spøk til alvor.. Så tror jeg alle selv må finne ut hvilket nivå man vil legge seg på.. Noen klarer seg ikke uten erstatninger. Noen mener det er partystoppere, og noen mener at det å gå på lavkarbo liksågodt er et spørsmål om å kvitte seg med et behov for søtt, og ikke vil trigge det behovet ved å spise noe som smaker søtt..... Noen kan spise og drikke alt og alikevel gå ned, mens andre får e slags stopper ut av det.. Nå var det ikke DET du spurte om da men... Prater meg vekk i natten :p


#11

ketoseprinsen sa for siden:

Så vidt jeg forstår av wikipedia og andre online leksikon deles det inn i energiholdige(med karbo) søtningsstoffer og energifattige(uten karbo) søtningsstoffer.

De energiholdige sies å påvirke blodsukkeret på samme måte som sukker står det på Wikipedia. Da skjønner jeg ikke hvordan folk tør å spise IFA og sånne ting.

Meeen, jeg tror ikke jeg gidder å tenke på dette mer. Godteri kan man spise når man ligger på dødsleiet.


#12

Alynna sa for siden:

Går ikke å lage sjokolade som folk liker med aspartam pga smak og konsistens...


#13

nellie sa for siden:

Les denna: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27464

Svaret på detta med at du ikke forstår at folk spiser søtningsmidler får vel være at folk er voksne og tar sine egne selvstendige valg:p Forhåpentligvis basert på kunnskap, evt på erfaring:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.