Dette kan du jo lage så mange varianter i dag, og jeg kommer til å lage de med for eksempel andre nøtter etterhvert, men idag ble det altså med peanutfyll:
Til sjokoladen: 50 gkakaosmør 2 store sskokosolje 5 ss raw kakaopulver 20 gagavesirup (første gang jeg fikk brukt denne som jeg fikk i gave av iHerb i sommer) 20 g sukrinmelis
Start med å smelte alt som skal i sjokoladen forsiktig i vannbad. Når den er ferdig smeltet fyller du litt sjokolade i bunnen av isbitformer i silikon eller konfektformer, men bruk bare halve blandingen. Putt disse i fryseren.
Bland sammen alle ingredienser for fyllet, og smelt dette også i vannbad. Legg litt fyll oppi hver form som nå har stivnet sjokolade i bunnen. Sett i fryseren til det stivner, og hell resten av sjokoladeblandingen på toppen.
Hver gang jeg ser på sånne oppskritfter, er det brukt sånn 4-5 forskjellige typer søtning. Er det virkelig nødvendig..? Lyst å prøve meg på rå sjokolade, men blir så utrolig mye å kjøpe inn.
TAKK!! Endelig en oppskrift med mengde på raw sjokolade!! Hittil har jeg bare funnet typen litt sånn og litt slik, smak deg frem... Men for meg så smaker det ikke noe godt uansett før sjokoladen er ferdig :rolleyes: Takk!!
Okei ;)
Da skal jeg ta meg råd til en pakke til fra iherb, med litt sjokoladelagingstæsj. Er det noen andre basisingredienser som kan være greit å ha, dere som har peiling? Hvis man skal lage varianter av denne oppskrifta, f.eks.
Heiii :) Vettu, neste gang jeg skal lage noe lignende tror jeg rett og slett at jeg skal droppe sukrinmelisen i denne oppskriften. Det var første gang jeg prøvde det ut, så jeg var usikker på hvor bitter sjokoladen ville bli.. Også er det en blanding av forskjellige oppskrifter med ymse ingredienser jeg ikke hadde ;)
Jeg har en annen oppskrift her: 50g Kakaosmør - hakk i små biter og legg i kjele. Sett platen på den første hakket og varm forsiktig (lav varme for å bevare de fleste næringsstoffene) sammen med: 1 ss Kokossmør 1,5 ss yacon sirup
Når dette har blitt en smeltet masse tilsetter du: 1 ts rått kakaopulver Noen dråper stevia 2 ss carob pulver
Yaconsirup kan sikkert erstattes med agave eller for eksempel carob pulver? Jeg er usikker på karbohydratene, men jeg vet dette:Selv om roten en full av søt smak, inneholder yacon hovedsaklig FOS (fruktoligosakkarider), som ikke kan tas opp av kroppen. De fleste andre røtter og knoller lagrer karbohydrater som stivelse (f. eks poteten). Yacon lagrer karbohydrater som FOS. Yaconroten er antatt å være en av verdens rikeste kilder til FOS (fruktoligosakkarider).
Jeg ser at flere oppskrifter krever kakaomasse, så da kan man jo kjøpe for eksempel kakaonibsene fra iHerb. De får man jo uansett brukt opp i en smoothie eller noe ;) Andre ting jeg ser blir brukt rundt omkring er carob pulver, lucuma, og yacon pulver.. Mest carobpulver tror jeg. Her er en annen oppskrift: 50g Kakaosmør - hakk i små biter og legg i kjele. Sett platen på den første hakket og varm forsiktig (lav varme for å bevare de fleste næringsstoffene) sammen med: 1 ss Kokossmør 1,5 ss yacon sirup
Når dette har blitt en smeltet masse tilsetter du: 1 ts rått kakaopulver Noen dråper stevia 2 ss carob pulver
Denne kan du fylle med for eksempel kokos og yaconsirup :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.