Marella77 sa for siden:
Hei, er det noen som er god i matte her?
Jeg har nå laget en blomkålsuppe, og skal prøve å regne ut hvor mye kh det er pr 100g.
Jeg regner ut totalen på de råe produktene, og etter at det kokt, så er jo mye fordampet. Er litt usikker på dette. Men er det bare å plusse sammen alle kh totalt, og dele på vesken som er igjen etter damp?
Eks. Helstrøms Blomkålsuppe.
135g Purreløk (4,86 kh)
129g Løk (7,35 kh)
660g Rå Blomkål (15,18 kh)
20g Smør (usaltet) (0,2 kh)
10g Hønsbujong Knorr (1,1 kh)
600g Vann
Salt/pepper.
Total rå veske er 1554g. Totalt kh er 28.69kh.
Men etter å ha kokt en stund, var total vekt 1382g. Dvs at 172 gram har kokt bort. Men da lurer jeg på, er det så enkelt som at man skal dele totalt kh (altså 28,69) på totalt igjennværende veske (1382g) for å finne hvor mye kh det er pr gram, og så gange det med 100 for å finne ut pr. 100g?
28,69/1382 = 0,0207 * 100 = 2,07.
Stemmer det at det da er 2,07 kh pr 100g Blomkålsuppe?
Håper noen kan svare meg
Ps, har nå spist to dyptallerkener med denne, og det ble 11,8 kh. Jeg skal holde meg på 15 kh om dagen. Jammen ikke lett syns jeg... Nå kan jeg ikke spise så mange flere i dag da...