< Tilbake til oversikten

Bounty

#1

Gerd sa for siden:

“Luksus”-Bounty
(ca 16 karber i hele, ved bruk av mørk sjokade fra sukkerfritt)

50g delfiafett
- Smeltes på middels varme i en kjele. Ta kjelen av plata
tilsett :
2 dl. kokosmelk

1 eggehvite

150g kokos masse
1 ts tragant (kjøpes på apotek)
5 ss sukrinmelis

-Bland det tørre
-Hell melkeblandingen forsiktig i det tørre under omrøring, tilsett eggehviten til slutt og rør godt.
Dekk en form (min var 15x20cm) med plastfolie, og bre røra utover.
Settes i fryser en times tid.

Smelt ca 150g mørk sjokolade ( jeg brukte sukkerfritt), sammen med 20-30 g delfiafett.

Kokosmassen deles så i biter, dyppes i smelta sjokolade (brukte to gafler)

Settes på papirkledd plate og avkjøles.
Oppbevares kaldt i en tett boks.
Kan fryses.
.
(Grunnen til at jeg bruker eggehvite og tragant er at jeg alltid har savnet den seige bounty-”følelsen” på andre slike oppskrifter jeg har prøvd. Syns de har lett for å bli både tørre og litt harde)

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3162&amp;albumid=443&amp;dl=1320523153&amp;thumb=1[/img]


#2

Sorella sa for siden:

Denne så fantastisk ut Gerd!


#3

Luggetuppen sa for siden:

De så knallgode ut! Men hva er tragant?


#4

Gerd sa for siden:

De er gode :D

Tragant er et pulver man tilsetter for å få det seigt. Brukes også i marsipan. Kjøpes på apotek :)


#5

Peppa Gris sa for siden:

Tror du man kan bruke splenda istedet for sukrinmelis?


#6

Gerd sa for siden:

Aner ikke hvordan det blir.

Du får prøve deg frem :ja: kanskje det ligger ute oppskrifter hvor splenda er brukt?


#7

Peppa Gris sa for siden:

Din så bedre ut, men liker ikke sukrin. Er vel bare å prøve ja :)


#8

Kitsu sa for siden:

Tror du tragant kan byttes ut med noe annet?


#9

Gerd sa for siden:

Ikke som jeg vet om :nei:

Men det går an å lage uten både tragant og eggehvite. Men jeg syns det blir tørrere da :ja:


#10

Qlio sa for siden:

Kanskje dumt spm, men Delfiafett? Ikke fy fy? hopper opp og ned


#11

Yonah sa for siden:

Å, endelig har noen funnet ut hvordan man lager seig bounty! Så jeg skal på apoteket og kjøpe tragant. Dette kan man jo lage nå, ta en prøve smak og fryse ned i glass til jul.


#12

Gerd sa for siden:

Nei, ikke for meg i vertfall. Har brukt delfiafett i alle år, og lever i beste velgående ;)

Kjøper ikke dyr cocosa for å bruke så lite...
Dessuten er ikke godteri hverdagsmat ;)


#13

Gerd sa for siden:

Jepp :D

Mine ligger i fryser, men er redd de ikke varer frem til jul :lol:


#14

lucifine sa for siden:

smaksprøver er obligatoriske!!

kan man bruke cocosa om en vil?


#15

Aline sa for siden:

Det går også an å bestille extra virgin coconut oil på iherb. billigere enn cocosa :)


#16

Gerd sa for siden:

Jaja :ja:


#17

Yonah sa for siden:

Det er jo en viss fare for at de kan bli smaksprøver hele porsjonen:lol: Men heldigvis har jeg fryseren i kjelleren og adkomsten er en kjempebratt trapp under ei luke i kjøkkengulvet.. Og jeg sliter med et ankle, så jeg unngår å gå ned den trappa, funker veldig bra for å holde meg unna ting jeg ikke skal spise:D


#18

Alynna sa for siden:

Det var en god ide å bruke tragant her i denne oppskriften, at jeg ikke har tenkt på det selv :P Skjønner godt hva Gerd mener med "tørr", selv synes jeg det fort blir "smulete" og bløter opp kokosmassen i litt fløte.

Sukrinens kalde bismak merkes ikke så godt i oppskrifter som har en del fett og som serveres kalde (oppskrifter med kokosfett, fløte osv. Særlig om man tar i en dråpe natreen/litt spenda for å balansere den "lange" smaken til sukrin med den litt "korte" smaken til syntetiske søtstoffer)


#19

Alynna sa for siden:

For de som vil bruke uherdet kokosolje så koster en halvliter pure kokosolje ca 30 kroner (gått opp litt i det siste) på mange innvandrerbutikker. Samme greia som brun Cocosa. Slik ser den ut:

loveyourcurls.blogg.se/images/2011/5265_150473648.png

Ellers vet jeg ikke hva som er farlig med herdet kokosolje (delfiafett) så lenge det er fullherdet.


#20

Bittemoren sa for siden:

Denne skal jeg definitivt prøve :)


#21

teleslynga sa for siden:

Jeg finner ikke sukrinmelis i butikken, hvor kjøper dere det?


#22

Gerd sa for siden:

Helsekost.
Jeg kjøper på min Meny-butikk :)


#23

Dietta sa for siden:

Åååååå :sikle:
Der kom tragant på handlelista ;)


#24

Bittemoren sa for siden:

da var denne prøvd lage og den var bare knall god :) dette kan du Gerd :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.