Yrla sa for siden:
Forsøk 1: Lavfett og lavkarbo-sjokoladekake:
60 g eggehviteproteinpulver, MRM (uten fett og lite karbo)
2 eggehviter medium str piskes hvitt
2 egg, medium str
6 dråper vanilje-essens
3 g salt
1 ss utblandet kaffe
30g kakao,ica
1 boks lett-kesam
232 g sukrin (ca 3 dl) men smak til!! Denne er søt, alstå.
1,5 g bakepulver
200 grader i 20 minutter
Den er god å helle en skje smeltet smør over hvis du vil ha den mer høyfett-aktig.
Hele kaken:
495g
539 kcal
18,2 fett
81,36 protein
11,2 karbo (ikke inkl.sukrinen og bakepulveret)
⅛ av kaka gir:
66 kcal
2,22 g fett
1,37 g karbo
9,92 g protein
Den var ikke like god som vanlig sjokoladekake,men med tanke på hvor sunn og mettende den er er den vel verdt å lage.
Neste gang vil jeg ta mye mindre sukrin fordi dette ble alt for søtt, og litt mer kakao og gjøre slik:
2 forsøk:
60 g eggehviteproteinpulver, MRM (uten fett)
2 eggehviter medium str
2 egg, medium str
6 dråper vanilje-essens
4 g salt
2 ss utblandet kaffe
50g kakao,ica
1 boks lett-kesam
132 g sukrin
1,5 g bakepulver
200 grader i 20 minutter
Hele kaka:605 kcal
532 g (ikke medregnet salt og kaffe)
22,4 g fett
85,76 g protein
13,6 g karbohydrat
⅛ :
66,6 g og 75,6 kcal
2,8 g fett
10,72 g protein
1,7 g karbohydrater