Jeg så i butikken i dag en ny sjokolade som het Sjokoladeprinsens drøm. Det er en glutenfri sjokolade.
Det er 52,88g pr 100g karbohydrater, men det står at det er 8,4g sukker og 43,52 POLYOLS. Er dette noe man kan trekke ifra slik som sukkeralkohol?
Noen som vet noe om dette?
Lurer også på en annen ting. Kanskje noen av dere vet... I Nannas knekkebrød står det at det skal være KLI: Menes det krusakli eller hva det nå heter? (Det stod at det var laget av hvetekli. Er ikke det dumt for lavkarbo-folk da? Stod at det var 20g kh pr 100g) Finner ikke noe i butikken som heter bare kli. Lurer også på om noen vet hvor man får kjøpt fiberhusk. Og så lurer jeg må, er dette noe man trenger ofte ved matlaging? Er det lissom slikt som bakepulver?
Kli er nok kruskakli ja, det er stort sett kostfiber såvidt jeg har oppfattet. Fiberhusk er nokså vanlig å få tak i i dagligvare-butikker, hvertfall av litt størrelse! Vi har ikke brukt fiberhusk mye, mange bruker det istedetfor jbkm, fordi de ikke klarer konsistensen på jbkm, men det er ikke noe problem for oss, så da går det ikke mye fiberhusk her...
Karbohydratene dine skal komme fra grønnsaker, og noen av dem kan komme fra meieriprodukter. Sukker er utrolig kjappe karbohydrater, og virkelig ikke å anbefale. Men ingen har inne kan "nekte" deg noe, det er opp til deg.
I utgangspunktet er sukrin naturlig, så jeg ville heller brukt det enn natreen. Men vær obs på at søte produkter, inkl. de som er søtet med sukrin, opprettholder et søtsug for mange, selv om det ikke påvirker blodsukkeret.
ok, her var det klar tale... Jeg ønsker jo ikke å trigge søtbehovet, så da holder jeg meg unna... Takk for tilbakemeldingene dere! Flott forum dette. Uten dere her hadde jeg nok ikke kommet så godt i gang! :klem:
Og jeg kan skrive under på at søtstoff trigger søtbehovet. Jeg er sukkeravhengig. Og får jeg i meg sukker, så må jeg stå veldig mot suget som kommer. Det er da 3 dager "avrusning" før det blir bedre og suget minker :ja:
Ja, i en del tilfeller kan man det. Men vær obs - ikke alle søtningsstoffer er "trygge", f.eks. gir sorbitol og xylitol blodsukkerøkning, og kan ikke trekkes fra.
Sannsynligvis maltitol, det er noe som heter mannitol også.
Det strides veldig om man kan trekke fra maltitol helt, eller om man bare kan regne med at det er halvparten av vanlig sukker. Noen detter ut av ketose, andre ikke. Anbefaler å google litt.
Dette forumet er det eneste jeg har surfet gjennom som er ganske gjennomgående positivt til maltitol, hvorfor vet jeg ikke. Ting blir litt sånn man blir fortalt det, kanskje?
Maltitol er et sukkeralkohol som påvirker folk forskjellig. Noen reagerer på det ( da mener jeg at man faktisk tar det opp i kroppen..) og kan ikke trekke fra disse sukkeralkoholene. Mens andre gjør ikke det.
Jeg testet på meg selv med å måle blodsukker.. og slik jeg ser det så kan ikke jeg trekke fra disse karbohydratene fullstendig ettersom mitt blodsukker steg da jeg spiste sjokolade søtet med maltitol..
correct me if i'm wrong... Har prøvd å lese om det her inne, og det er det jeg har funnet fram til.... Så er ikke sikkert man kan spise denne sjokoladen med like god samvittighet :(
Mannitol er iallfall et helt luftvåpen i min mage. Maltiol også, men i mindre grad. For meg er det bedre å holde seg unna og heller skeie ut med litt ekte sukker (eller hjemmelagt sjokolade med sukrin/xylitol) en sjelden gang.
Begge deler er vel "ekte" egentlig, men det jeg mente var vel heller ikke "ekte" egentlig men heller "vanlig"... Som i "vanlig sukker".
Når det gjelder kalorier så er det vel sånn at det som tunga smaker som søtt har liten sammenheng med hva kroppen klarer å forbrenne. Dermed kan "ting med søtsmak" ha fra 0 til "mange" kalorier.
Sukrin har jeg brukt litt av, men jeg synes ikke alltid den kalde smaken er like grei. Kommer an på hva man lager.
Jeg går jo på Primal Blueprint. Der er 150g karbohydrat øverste veilendende grense for vektvedlikehold, og man er veldig mye mer opptatt av hva man spiser (så økologisk, basert på rene råvarer, vilt som mulig og helt uten e-stoffer eller melvarer). Dermed har jeg mye større spillerom enn deg mhp karbohydratene. :)
Sånn rent praktisk forsøker jeg å ikke spise søtt til hverdags untatt litt frukt eller bær. For meg er det mest effektivt å ha et hverdagskosthold som ikke har mye søtsmak.
Jeg skeier ut med mørk sjokolade, enten kjøpt eller hjemmelaget. Lager jeg "søte saker" så forsøker jeg å benytte dadler, uraffinert (lysebrunt)sukker, honning, xylitol eller sukrin.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.