Du har som filosofi "lett blanding", ikke lett og gi deg noen svar utfra det, men i utgangspunktet rekner man med at er du under 72 karber pr.dag, trenger du ikke å tenke på å begrense fettet.
Anbefaler forøvrig "nubegynnertråden" og "LCHF på tre minutter", masse gode tips der!
Det kommer helt an på hvor mange karber du legger deg på daglig, det.
De fleste som er i ketose kan spise det de vil av fett til de er mette. En del folk kan spise som de vil, opp til langt flere karbohydrater, som som BenteR sier, det kommer også litt an på kroppsvekt og hvordan DIN kropps metabolisme fungerer.
Noen her er ekstremt følsomme for insulin, eller har andre stoffskiftesykdommer, andre trenger bare en god metode for å få vekk det årevis med fet og sukkerholdig mat har lagt til av sideflesk.
Og selvsagt avhenger det om du vil ta av vekt (kur) eller legge deg på et stabilt kosthold (livsstil). Mange kjører en kur først og legger seg over på en mer moderat linje etterpå.
Når jeg har vært i ketose, har jeg kun telt karbohydrater og aldri sett på fettinntaket, men prøvd å få karbohydratene mine fra fargerike grønnsaker, og noe fett fra kokos og en translurk om morgenen.
Når jeg vet at karbene mine er fra gode kilder til andre næringstoffer, og at jeg får i meg nok sunt fett, så er kalorier egentlig uvesentlig, det reguleres av appetitten. Men kjører du Fedon, vil du ha behov for å tenke litt annerledes enn det (ikke nødvendigvis mindre smakfullt ;) )
Hei og takk for svar. Nei kanskje ikke lett og svare på , Jeg bare skrev noen forslag på mat. Blir litt forvirret og synes ikke jeg for det til , men jeg for bare henge inne der:)
Det kommer an på antall måltider og antall kalorier du har behov for pr dag. Hva jeg spiser betyr ikke så mye for deg. Bruker du diett.no ser du ihvertfall hvordan du skal sette sammen måltidet for å få tallene som du vil.
Kan gjerne gi deg eksempler på hvordan JEG hadde brukt "menyen" din.
Til salaten hadde jeg enten laget meg rømmedressing og hatt på så mye jeg hadde hatt lyst til, eller tømt over en god olje, hatt i fetaost eller annen fet ost.
Omeletten her i huset stekes i meierismør og fylles med rikelig ost. Både tubeoster, fetaost og vanlig gulost. Etter hva jeg har og hva jeg har lyst på.
Avokado, det kommer helt an på hvor sulten jeg er. Graver ut alt kjøttet med skje, blander det gjerne med majo/rømme, tilsetter litt sitron, dill og proteiner som reker eller krepsehaler. Så spiser jeg til jeg er mett ;)
Noe av det herlige med lavkarbo er at man skal kunne spise seg mett og være behagelig mett en stund. Blir du fort sulten igjen kan det være du får i deg for lite fett.
Noen spiser 1 måltid, andre spiser 5. Man spiser ikke etter klokka, men når kroppen trenger påfyll :D
Er dog greit å kunne kjenne igjen sultsignalene, for mange av oss kan de være litt skrudde ;)
Nå vet ikke jeg heller hva du mener med "lett blanding", men det kan være en ide og starte opp og følge en bestemt retning innen lavkarbo de første par månedene. Dette fordi måltider er gjerne oppgitt med oppskrifter og "reglene" for retningen står ganske tydelig forklart. Det vil hjelpe deg med og komme ordentlig i gang. Du kan evt etter et par måneder når du blir litt varm i trøya justere kostholdet slik at det passer deg og din hverdag :)
Nybegynnertråden som anbefales er en glimrende kilde til info om de forskjellige retningene du kan velge fra :)
Jeg er også usikker på dette. Jeg ligger på under 15 karber om dagen, og av dette er ca 75-80 % fett, 15-20 % protein og så fyller jeg opp med karber... ofte bare mellom 6-12 pr. dag.
Men synes jeg går lite ned i vekt? Noe synspunkter, er det noe i veien å ligge lavt i karber?:confused:
6-12 g kh pr dag er ekstremt lavt, er du komfortabel med dette? Ketolyse er vel den retningen som ligger nærmest din kostholdsfilosofi, har du lest boka? Jeg ville ihvertfall holdt meg til 15 minimum, da dette avhjelper kroppen din litt med og skaffe "næring" til hjernen ;)
Hva mener du med "går så lite ned i vekt"? Hvor mye skal du ned?
Jeg skal ned ca 10 kg, veide 69. Jeg har ikke skeiet ut en gang på de 3 ukene jeg har holdt på. Men jeg ser at mitt protein inntak ligger noe høyt. Det ligger mellom 60 og 110 gr. pr . dag. Gjør det noe? Innimellom føler jeg at hodet er litt "ullent", men jeg er redd for disse karbone..
Karbohydrater fra grønnsaker skal du ikke være redd for. De kan hjelpe deg ned i vekt. Jeg gled ihvertfall lettere ned i vekt da jeg kuttet litt ned på protein og erstattet det med grønnsaker. Rå grønnsaker man bruker i salat kan du trygt spise ihvertfall.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.