Kjøp inn en pakke first price frossen torsk (800g)
og la den trekke i oppkokt vann til ferdig. (20-30min)
Pisk sammen 4 medium egg (50g's) , 100 g finhakket løk+ salt, pepper og gressløk før du heller oppi den ferdige fisken og pisker det sammen.
Bruk en stor stekepanne med smør og hell hele blandingen oppi og trykk flatt med stekespade. Kanskje klarer du å vende hele flaten over i et lokk ved snuing, eller du kan dele den i fire deler med et kryss. Det tar kort tid å steke den ferdig om panna er varm når du begynner å steke. (Det bør den være.)
1/4 av denne gir deg en kjempestor bit, 200 torsk, 25 g løk og 50g egg.
Jeg liker å spise den til en frisk salat med isberg,agurk, rå løk, tomat, stilkselleri og rå gulrot med dijon sennep og 50 g yoghurt naturell og krydder (paprika, karri, lammekrydder/urtegård, dill, timian) som dressing, og helle en barneskje god olje (f.eks hvetekimolje, valnøttolje eller olivenolje) over fiskekaken og salte og pepre.
Jeg elsker denne firskekaken og spiser en hver dag. Den har en søt smak pga løken og egget. Og med saltet fett over blir det himmelsk. Friskheten i salaten skaper balanse. men om du ikke vil ha salta er det også godt med en gul ost til. (Ridder, port salut, norvegia etc.)
Huh. Det har i grunn ikke falt meg inn at jeg kan lage fiskekaker selv før nå. Også så enkelt, da! Jeg spiste masse fiskekaker før, og har savnet det en god del, så dette var jo helt genialt! Ser for meg at en bitteliten klype cayennepepper gjør disse helt perfekte.
Den kan med fordel tilsettes et bindemiddel for de som ikke liker at den er litt løs. Straks den er avkjølt er den fastere "i fisken";)
Det ser selvsagt penere ut om den ikke er så løs, men jeg vil ha minst mulig ektstra i. Egg binder jo også, men ikke helt nok,da.
Jeg skjønner at dere lurer på hva vitsen med dobbelt varmebehandlinger er og det har jeg svart på. Om det jeg gjør er nødvendig er en annen sak. Jeg steker ikke så lenge, så jeg tviler på at fisken ville blitt ferdigstekt om den var rå. Max 5 min pr side. Men jeg vet ikke hvor lang tid det tar å steke rå fisk fordi jeg har aldri stekt det før. Jeg skjønner ikke hvorfor dere bryr dere om en slik sak fordi dere kan jo steke som dere selv vil.
Bruker å lage fiskekaker i foodprosessoren, dvs jeg lager farsen der og steiker dem selvsagt i panna. ;) Er ikke glad i frossenfisk, mye av den har reist jorda rundt. Kjøper derfor heller fersk fisk, men den trenger ikke å være nytrukket til fiskekaker. Ungene er ikke glad i fiskekaker, men når jeg lager dem, inneholder de minst 96% fisk og da syns de det smaker godt. Mange ferdigkjøpte fiskekaker er tilsatt fiskelim, sies det. (Dvs at fiskekrafta har kokt så lenge at det er blitt lim av den. Ikke spesielt lekkert, om du spør meg.)
Selvfølgelig kan jeg lage to porsjoner på hver sin måte for å finne ut av det selv. Men jeg foretrekker å lære det jeg kan av andre framfor å erfare det selv, dersom jeg kan spørre den som har gjort det før.
Ok, men jeg har forstått det slik at de som har spurt om noe i denne tråden egentlig ikke har visst noe mindre enn meg, skjønner du. Jeg har lagd denne på min måte. Har aldri sett på en oppskrift på fiskekake. Sikkert ikke dumt å sammenligne med en annen oppskrift før en lager selv.
Dette ble faktisk like godt som det var enkelt! Igjen; tusen takk for oppskrift!
Jeg elsker sushi, men når det gjelder torsk, foretrekker jeg den litt overkokt enn å risikere at noen biter er rå, så denne tilberedningsmetoden passet meg perfekt. Jeg brukte cayennepepper, ingefær, salt, pepper samt purre. Nydelig smak, og utrolig greit å ha et par porsjoner til overs til senere :)
Takk. Det var koselig at du likte den. Reason. Jeg er nemlig ikke vant til å servere andre og finne ut hva de mener om det jeg synes er godt selv. Purre var en god ide. Det skal jeg ta i bruk også. Ingefær også, ja, din luring. Fin måte å få brukt det krydderet på. Svært passende til dette tror jeg. Ja, det er greit å ha ekstra, fordi de er fristende nok til å spise dager derpå. Sikkert greit å fryse ned også, om man skulle reise bort eller noe.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.