Jeg må bare poste denne! Så et av programmene hans på nett-tv hvor denne ble laget til en ung jente med diabetes, og jeg måtte bare prøve. Ikke hadde jeg trodd man kunne lage så vanvittig god blomkålsuppe uten fløte/rømme!
Som en personlig alterering så hadde jeg i både olivenolje, og en BRÅTA meierismør, for å gjøre suppa mer mettende og lchf-vennlig. Jeg fant ikke reker, så jeg kjøpte krepsehaler, og jeg droppa brokkolien av ren latskap ... Men fy flate! Den ble helt utrolig! :sikle:
Kan forresten også si at det kan være en fordel å koke suppa med lokk på. Men hey, tjukk suppe er godt det også! :D
1 blomkål
1 løk
1 purre
6 dl vann eller grønnsakskraft
Olivenolje
1 brokkoli, lag små buketter
2 ss gressløk, finhakket
200 gr pillede reker
1 ts Curry
Salt og pepper
Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken(bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile den. Smak til med salt og pepper.
Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og curry, gjør det samme med brokkoli.
Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.
:sikle: I Irland spiste jeg suppe ørten ganger hver dag. Suppe der er noe annet enn suppe her til lands. ALL suppe, selv om det var kremet suppe inneholdt ikke melk/fløte. All suppe var laget på grønnsaker og kraft ++ for deretter bli most. Nyyyydelige supper!
Vil da tro at det skulle gå bra. Forresten, breiflabb er den fisken som minner mest om skalldyr i smak og konsistens. Dyr, men noen små biter breiflabb lett grillet eller frest kjapt i smør er ordentlig gourmetmat om man skal kose seg :) Skulle tro det også ville fungert.
Jeg tror i grunn det meste kan funke. Sikkert sprøstekt bacon i biter også. Men jeg må si at curry- og chillystekt krepsehale var nydelig!
Bare pass på å ha kjelen i f.eks. utslagsvasken eller et sted hvor det går an at det spruter litt om dere bruker stavmikser. ;) Jeg burde seriøst skaffe meg noe slag plastlokk med hull i jeg som lager så mye pureer o.l., og nå tydeligvis melkefrie, men kremete supper! :D
Uer?? Smaker ala reker??? Overhodet ikke enig! Uer har egen nyyydelig god smak. :ja: Rundstekt uer er nydelig, det samme er nystråla uer. :sikle: Fikk lyst på...
Dæven døtte, denna suppa var sjukt god!! Også så mektig da, men det er vel min skyld som slang oppi en skvett med fløte og kutta litt ned på krafta :)
Skal garantert lages mange ganger :)
Jeg bare lurer, denne bråtaen med smør, er det den usalta varianten? Kan tenke meg det blir litt for salt om det er vanlig salta smør. Eller kanskje jeg bare overvurderer mengden en bråta tilsvarer? :p
Å salte gjør jeg uansett til slutt, så det er overhodet ikke noe problem å bruke vanlig meierismør. En bråta var vel kanskje 100-150 gram i hele suppa?! Jeg skjærer av med ostehøvel, og mener bestemt at en avskjæring veier 8-10 gram.
Salting gjøres selvsagt til slutt, men jeg lurte på om det fort kunne bli for salt med bare smøret, det var derfor jeg spurte. Men jeg har laga suppa nå, og den ble slettes ikke for salt. :)
Nja, det skal vel liksom være det samme, men stort sett det norske krydderet du finner som heter karri er oftest mye tammere enn curry fra India eller Pakistan, synes jeg. Jeg pleier å kjøpe curry fra Rajah, da hot madras curry-powder som oftest er å finne i innvandrerbutikker. Eventuelt kan du bruke norsk karri og blande i litt ekstra chili og spisskummin for å gi den litt mer spenst.
Curry er uansett ikke en eget krydderurt, men en krydderblanding bestående av diverse skarpe krydderurter.
Ingen høydare her, lite blomkålsmak, kan være pga valg av buljong.. Veldig tykk. Valgte å spe med litt mer vann, men likevel. Hadde som sagt ikke reker til, men bacon og brokkoli. Greit nok, men blir nok ikke gjentatt med det første.
Anbefaler Tinas blomkålsuppe på det sterkeste (bytta ut melka med en pk fløte). Den desidert beste jeg har smakt, med litt chili og lime i. Tina er hun svenske kokken som har kampanjer med Kiwi nå. Bare å google "Tina blomkålsuppe"
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.