< Tilbake til oversikten

Porsjoner ...

#1

Lilletrille83 sa for siden:

Hei. Er ny på diett og lurer litt på hvor store porsjoner er det vanlig å spise?
Synes ikke det er lett å vite hvor lite eller hvor mye en porsjon er...


#2

Charlott sa for siden:

Spis når du er sulten, og gi deg når du er behagelig mett :D

Deilig å leve lavkarbo!


#3

Yonah sa for siden:

Til du er mett, ikke stappmett. Vær obs på at metthetsfølelsen fra fettrik mat kommer senere enn fra karborik mat, men mettheten varer akk så lenge.


#4

Klara sa for siden:

Det hjelper også ikke å spise så fort, da holder hodet mer tritt med magen ;)

Fedon opererer med en håndflatemetode, at man skal spise en håndflatestørrelse med kjøtt/fisk, en med grønt og en med linser/bønner til middag, tror jeg det var. Kan sikkert benyttes til LCHF også ved å bytte ut linser/bønner med mer grønnsaker, samt litt fet saus?


#5

Nerthus sa for siden:

Spis så mye du vil i starten. Er du sulten mellom måltidene, bør du kanskje spise litt større porsjoner. Er du enda mett foran neste måltid, har du i hvertfall spist nok, og kan enten utsette måltid, eller spise mindre porsjon neste gang.
Finn DIN porsjonsstørrelse ved og prøve deg fram! Min erfaring er at jeg spiser mer om det smaker himla godt, så da kan det være greit og tenke gjennom på forhånd hvor mye du tenker du bør spise.


#6

elinm sa for siden:

Akkurat det samme lurer jeg også på! Jeg er på det 3. døgnet og har kommet i ketose, føler meg som om jeg har gått på fylla i en uke.

I dag spiste jeg f.eks:

omelett av 2 egg, 3 skiver gulost og ca 2 ss fløte, litt purre og paprika

1 dl vispet kremfløte, 1 ss sakrin, ca 10 bringebær og 10 mandler
ca 300g laks stekt i ca 3 ss meierismør, la 100g creme fraiche i pannen til slutt, med ca 40 g blomkål/brokoli pure med 1 ss. meierismør

10 mandler og 5 bringebær

Er jeg så kvalm fordi jeg har fått i meg for mye fett? Hva er mye/lite fett??


#7

BenteR sa for siden:

Er det virkelig 25 karbohydrater i den menyen? Synes grønnsakmengden din var liten, jeg. Det er fra grønnsakene karbene helst skal komme. Bare til middag rekner jeg 250 gram blomkål/broccoli.
Har du forresten lest nybegynnertråden? Mye nyttig info der
I starten spiste jeg som en hest, både fire og fem måltid til dagen, og så drakk jeg mye vann. Har aldri noensinne vært redd for og spise for mye fett, enda jeg spiser dobbelt så mye karber som deg.
På lavkarbo spiser du når du er sulten og du slutter før du er stappmett. Så enkelt er det.
Hvis du går fra høykarbo den ene dagen til så lite karber dagen etter, så er det helt normalt og føle seg kvalm og uvel. Jeg kutta mer gradvis for og slippe å kjenne meg dårlig, vekk med poteter, ris, pasta og sukker, så vekk med brød og så var jeg i gang.
Amerikanerne på lavkarbo kaller det for "the Atkins flue", og du kjenner deg elendig for kroppen din får ikke lenger maten den er vant med, karbohydrater, Den må lære seg og bruke fettet som energikilde. Dette tar fra to uker og oppover.


#8

elinm sa for siden:

Energi > 2004
Energi:2119Goal:2004Fett:189.77Karbohydrat:10.86Protein:88.82Kolesterol:744.12Mettede fettsyrer:15.26Flerumettede fettsyrer:8.55Enumettede fettsyrer:20.22Kostfiber:0.69Tilsatt sukker:0Vitamin C:40.9Vitamin A:1565.5Vitamin D:28.408Vitamin E:9.878Vitamin B6:1.4792Vitamin B12:22.056Tiamin:0.7356Riboflavin:1.2132Niacin:20.62Natrium:666.36Kalsium:358.66Kalium:1526.7Fosfor:1136.88Jern:4.06Magnesium:98.26Kopper:226.6Selen:104.22Sink:4.02Folat:140.14Alkohol:0


#9

elinm sa for siden:

Jeg fikk visst i meg 10, 3 g karbohydrat i følge diett.no. Det var kanskje litt lite, som du sier.Dessuten tror jeg at jeg spiste for mye fett, 80% av kcal inntaket. Eller hva bør forholdet være?


#10

BenteR sa for siden:

Det er litt forskjell etter hvilken man retning man følger hvordan fordelingen skal være. Jeg kan bare si hvordan jeg fordeler i mitt kosthold.
En grei tommelfingerregel for mitt vedkommende er 5-10 % karber- 20-25 % protein og resten fett.
Mine karber kommer hovedsaklig fra grønnsaker.
Fett kommer fra fete meierivarer som jeg bruker i matlagingen, oljer, nøtter og fet fisk hovedsaklig
Proteinene kommer fra egg, kjøtt, fisk + noe bønner(bønner inneholder langsomme karber, men de er ekstremt sunne med masse proteiner, så jeg spiser litt av dem 2-3 ganger i uka)

Når det gjelder proteiner så sier vel tommelfingerregelen at man trenger fra 1 gram og opptil 2,5 gram protein pr. kilo kroppsvekt alt etter hvor aktiv man er.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.