Kjøpte Ketostix i dag og det ligger på det nest øverste selv om i dag bare har vært dag 2. Har prøvd å finne ut av dette med matlyst med har bare lest at det minker. Men jeg lurer på om det kan øke i begynnelsen? Det plager meg litt for siden jeg har så lite å ta av så føler jeg at jeg motarbeider meg selv når jeg spiser for mye. Eller det er vel fråtsetendens for å si det som det er. Noe jeg ikke bruker å ha. Er det noen som har hatt dette og når går det over? Tenker på om det er noe jeg gjør feil også. Det er ikke snakk om at det er for mye karbo for har spist kylling, seterrømme, laks, ost og majones. Men tenker jo på om det er noe av dette som trigger fråtsing. Kan for mye salt utløse noe sånt?
Det er faktisk veldig vanlig i starten å ha økt matlyst. Om du f.eks har levd strengt lavkalori tidligere så trenger kroppen skikkelig påfyll av næring i en overgangsperiode, for å "vite" at det ikke er dårlige tider på gang og at det er mat nok. Jevnt de fleste opplever at dette jevner seg bra ut over tid.
Gjø ditt beste for å følg sult- og metthetssignalene. Så lenge du gjør det, kommer du ikke til å fråtse. Fråtsing handler jo ikke om å tilfreddstille kroppens næringsbehøv, men sine egne lyster. To veldig forskjellige ting. ;)
Salt utløser ikke fråtings. Men for lavt saltinntak og væskeubalanse kan utløse sug på salt mat. Det kan også få kroppen til å binde vann, så overdreven saltbruk er ikke nødvendig. Men ellers synes jeg man skal være forsiktig med å knipe igjen på saltet, for kroppen trenger det, faktisk!
Det som virkelig trigger fråtsing er raske karbohydrater som får blodsukkeret til å svinge.
Tusen takk for raskt svar! Det betyr veldig mye for "moralen" å høre at det er vanlig. Alt dette er så nytt og det føles som å skulle lære å gå på nytt. Har jo bare spist nesten vegan med enorme mengder frukt over lang tid (men så sa det stopp), så dette er virkelig noe nytt og helt ukjent. Har ikke ekstra salt på maten men for meg kjennes kjøtt og meieriprodukter veldig salte ut. :p Drikker enorme mengder nå også så jeg kjenner godt at saltet river i systemet. :D
Kan være greit å bruke litt salt i maten, altså ordentlig salt -havsalt, mineralsalt etc, ettersom kroppen skyller mye mineraler ut særlig i starten da man lett kan bli dehydrert inntil kroppen får balansert seg ut.
Det kan også hjelpe på å bytte ut noe av vannet med farris/taffelvann. :)
Mange bruker nok mindre salt i maten nå enn før, men det har nok endel med at særlig halvfabrikata har en tendens til være drukna i salt og smaksforsterkere og what not.
Oj, det har jeg ikke tenkt på! Det skal jeg sannelig prøve. Har jo sett at det snakkes mye om havsalt men har ikke fått med meg at det faktisk er derfor. :o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.