< Tilbake til oversikten

Hva kan jeg gjøre med persillen?

#1

nellie sa for siden:

Kjøpte ei potte med frisk persille her for litt siden, men aner ikke hva jeg kan bruke den til..

Persillesmør kanskje?

Hva passer persille til egentlig?


#2

smgj sa for siden:

Hakk den og hiv den i frysen til du får bruk for den.

Persillesmør er nydelig til fisk. Eller kan du lage persilleremulade til fisk også. Persillepesto?


#3

Furine sa for siden:

Eg tenkte også hakke og fryse. Nam i Sandefjordsmør til fisk!


#4

nellie sa for siden:

Takk for tips:)

Passer det til noe annet enn fisk, æ?


#5

Carisma sa for siden:

Stekt flæsk med perssillesovs er jo en dansk klassiker. :ja:

Jeg bruker det på stekt sopp med cf også.

Men enig med de som sier hiv det i frysen, da har du alltid ferskt krydder. Jeg gjør det med persille, koriander, estragon, basilikum og gressløk. Går aldri tilbake til tørket krydder etter å ha oppdaget det.


#6

Carisma sa for siden:

Både tyrkisk, spansk og araabisk kjøkken bruker mye persille. All middelhavsmat egentlig.

Rømmedressing er det ypperlig i, enten med eller uten hvitløk.


#7

Ciss sa for siden:

Frisk persille er kjempegodt å ha over gryteretter - kanskje særlig biffkjøtt-baserte. Eller du kan ha det i blomkålmos :)


#8

smgj sa for siden:

Ja forresten - kjøttsuppe med persilledryss er nydelig.


#9

Ciss sa for siden:

Og blomkålsuppe! :ja:


#10

BenteR sa for siden:

Persille passer nesten til alt fra enkle salater til kjøtt eller fiskeretter, og spesielt supper!
Jeg dyrker masse persille fra frø, bruker masse underveis i sesongen + jeg fryser dem ned i isbiteformer. Det er da helt perfekt og hive et par tre persilleisbiter oppi f.eks. suppa eller sausen.


#11

nellie sa for siden:

Her er det jo et hav av muligheter, ser jeg! Takk alle sammen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.