Jeg er ikke så flink å få i meg fett.Og har bestemt meg at nå er det skjerpings.Har nå kjøleskapet fullt av fløte, rømme og CF.
gi meg (og andre som sliter) gode råd til å lure inn fett i maten.
Jeg har faktisk begynt å ta litt fløte i teen, krydderte, jeg som egentlig ikke liker melk i teen engang:)
-Når du har stekt kjøtt i panne, stek ut krafta med rømme eller fløte. Nam nam!
-Enkel og deilig ostesaus: En boks fløte, et beger philadelfia eller annen kremost, salt og pepper, kok inn til tykk saus. Funker med gulost også, som f.eks kan brukes i lasagne uten pastaplater
-Den perfekte fiskesaus/gratinering; en boks (ca 300 gram) fetaost frest sammen med creme fraiche/seterrømme til en jevn røre, krydret med salt, pepper og rosmarin. Mmmm! Kan spises kald som den er, eller helles over lettstekte laksekoteletter/fileter som gratineres i ovnen i 20-30 minutter på 150 grader
-Enkel, vidunderlig god kyllingrett: kyllingfilet i terninger i en kaserolle med rømme, kremost, tomatpuré, indiske krydder (curry, garam masala etc), løk, paprika, sopp etc.
Jeg er ikke soppmenneske, heller ikke grøtmenneske.men fine tips. Jeg pleier å steke kyllingfilet i terninger, og ha i CF og tandoorikrydder, men er litt lei av det.
Rømme er nydelig som dressing helt alene på salat fx, til fisk osv.
Den er også perfekt å lage dipp av, bare knus noen fedd hvitløk, ha i salt, pepper og evnt andre krydder du liker og kanskje litt sitronsaft = perfekt dipp til osteflak :sikle:
Jeg bruker alltid fløte, rømme og smør når jeg lager saus.
Koker inn fløte sammen med champignon fx (nyyydelig).
Har fløte i bernaisen istedenfor lettmelk og vann (smaker mye bedre).
Fløtegratinert sellerirot! (Kutt i tynne skiver, stek i pannen sammen med litt hvitløk, legges i ildfastform og helles fløte over med ost på toppen. Stekes i ovnen til selleriroten er mør og osten gyllen..)
Min favoritt: Ferske bringebær med fløte på! (Jeg ELSKER å ha en butikk i bygget mitt, som alltid har ferske bær!)
Men må du bruke så alvorlig mye rømme og fløte da? Fett er bra som energi, men fløte og rømme inneholder karbohydrater også, og de blir fort mange med en klunk fløte her og der.
Jeg bruker majones og smør også jeg, en spiseskje majones eller smør gir nesten 100 kalorier, så her blir det for masse fett. Husk at feks eggerøre suger fett, ikke noe problem å få eggerøre av 2-3 egg til å suge opp 2 ss smør uten at det merkes.
En dæsj majones her og der er godt.
Når jeg lager dressing halvblander jeg majones og rømme for å få ned karbene, og får plass til mere grønnsaker.
Majones er lett å lage selv i miksebeger til stavmikser slår du et egg, en liten ts dijonsennep, bittelitt salt og 2 1/1dl kaldpresset rapsolje uten å røre. Så setter du stavmikseren nedi og trykker på knappen og etter noen sekunder har du majones, uten sukker.
Jeg pisker krem med litt sukrinmelis, blander inn litt yoplait 0,0% med blåbær eller solbær, og har oppi masse friske blåbær... mmmmmmm...... Snadder :)
Sant,men nå har det blitt så mye rømme,cf og fløte, etter et par svensketurer, skal fryse litt fløte da. Helt ærlig er jeg ikke flink med majones heller, for noen uker sider,rydda jeg i kjøleskapet.Da fant jeg en majonesflaske fra danmark, var der i juni/juli, og den var uåpna asså.Smør er jeg flink til å bruke da, men det er ikke så vanskeligt egentlig:)
kaffe/sjokolade fromasj
[size=5][/size]
4 egg
2-3 ss sukrin
1 pk fløte
1 dl sterk kaffi
4 plater gelatin
ca 100 gr kokesjokolade 70 %
[size=5][/size]
denne fromasjen er veldig god ,til og med barna elsker den:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.