< Tilbake til oversikten

Chicken Tikka Masala med raita

#1

bambi87 sa for siden:

Marinade til kyllingen

1 dl yoghurt naturell
2 fedd hvitløk, revet
1 ss frisk ingefær, revet
3 ss sitronsaft
½-1 ts salt
½ ts chilipulver
Ca ¾ ts malt korianderfrø
1 ss frisk, finhakket koriander
3 ts tandoori masala
1 kg kyllingfilet, i biter

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i 2-4 biter (à ca 50 gram). Legg gjerne filetene i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem på posen slik at marinade dekker alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i minst et par timer, men gjerne over natten (oppbevares i kjøleskapet ved marinering mer enn et par timer). Ha det ferdig marinerte kjøttet (og marinaden) i et ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter.

Sausen

4 ss olje
½ ts malt spisskummen
½ ts muskatblomme
½ ts malt muskat
1 fedd hvitløk, revet
1 ss revet ingefær
150 gram tomater, finhakket
1 ss tomatpurè
½ ts gurkemeie
Salt og chilipulver etter smak
1 ss rømme
1 dl fløte
10 cashewnøtter, finmalt (kan sløyfes)
1 ss koriander, finhakket

Varm opp oljen i en gryte og tilsett spisskummen, muskatblomme og muskat. Nyt den deilige duften og rør godt sammen. Tilsett så hakkede tomater (du kan gjerne benytte hermetiske tomater uten tomatjuice), tomatpurè, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La sausen putre 2-3 minutter, og tilsett rømme og fløte. Rør godt sammen og tilsett de ferdigstekte kyllingfiletene og marinaden. Smak eventuelt til med salt og chilipulver. Tilsett malte cashewnøtter (kan sløyfes) og la retten trekke på svak varme i ca 5 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.

Raita

Ca 250 gram tyrkisk yoghurt
Ca 1 plommetomat, i bittesmå terninger
Ca ¼ agurk, i bittesmå terninger
Ca ¼ rødløk, i bittesmå terninger
Frisk koriander, finhakket
Salt og pepper
½ -1 ts spisskumminfrø, ristet

Bland sammen alle ingrediensene, med unntak av spisskummenfrøene. Smak til med salt og pepper. Rist spisskummenfrøene lett i en tørr panne og strø oppå raitaen rett før servering.

Salat

Grønn salat, snittet
Agurk, i terninger
Plommetomat, i terninger
Rødløk, i terninger
Bland sammen ingrediensene til salaten. Drypp eventuelt over litt god olivenolje.


#2

Notabella sa for siden:

Prøvde denne , var veldig godt med nøttene oppi. Selv liker jeg best veldig sterk indisk mat så neste gang vil jeg gjøre den sterkere :). Raitaen var kjempe god ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.