Småbarnsmamma og bakeblogger Cecilie Theiste-Bratli har kanskje løsningen for deg som frykter at det kan bli skummelt mye sukker for små monstere.
Cecilie Theiste-Bratli blogger om bakverk uten sukker og mel. Hun skriver bakebloggen fristendelavkarbo.no og er snart aktuell med boka «Fristende lavkarbo Enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske». En bok med oppskrifter på bakverk helt uten sukker og mel. Oppskriftene passer for folk på lavkarbodiett, glutenallergikere - eller de som gjerne unngår sukker. Les også: Pynt cupcakes til Halloween Oppskrift på sukkerfri fudge - myke karameller
Dette ser deilig ut, i likhet med veldig mange andre godis-oppskrifter jeg har funnet her på forumet og diverse blogger. :)
MEN; jeg lurer på en ting, disse oppskriftene inneholder ofte (mørk) skjokolade. Bruker dere "vanlig" mørk sjokolade, altså med sukker...? :confused: Eller finnes det et annet godt alternativ jeg ikke har oppdaget ennå? (Skal legge til at jeg ikke er så veldig glad i kunstige søtningsstoffer, heller. :()
Takknemlig for svar, har nemlig veldig lyst til å lage både karameller, bounty og mye annet, men synes ikke det er så greit med sukker/mye karbo nå... :o
jeg bruker stort sett vanlig mørk 70% sjokkolade. men har prøvd med sukkerfri kjøpt på helsekosten i dag... var ille godt det oxo. men litt mer bittert....
smaker ikke kunsti søt stoff av bontiene... de er såååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå gode..hihi
Bounty så bare kjempegode ut, jeg har faktisk ikke laget dette før, og nå skal jeg det ja. begge deler! Skal sjekke ut den bloggen, for da kan jeg lage litt sånt til jul, siden vi er flere her som ikke tåler mel og sukker.
Takk for tips og fine bilder!
Bounty har jeg laget mange ganger og den er veldig god.
Problemet er fudge- får ikke til denne. Har prøvd maaaasse ganger og hver gang skiller dette seg.... nå putrer dagens porsjon nr 2... 1. ble riktig helt til jeg blandet sjokoladen og nøttene i, da skilte den seg.... HVA F... GJØR JEG FEIL??? Den småputrer og har prøvd lite røring, mye røring og konstant røring... Elsker myke karameller!
Har du forsøkt saus-trikset? En ts kaldt vann i saus som har skilt seg reparerer den.
Ellers kan du jo bare legge nøttene i forma og helle dusten over for å hindre at de skiller den.
Det saustrikset fikk den forrige til "å rette på seg"... inntil jeg rørte inn sjokoladen og nøttene. Nå er neste forsøk ferdig, uten å skille seg ....så langt alt vel. Satt nøttene i bunn og rørte litt.... og det gikk bra.
Kan ikke skjønne at det skal ha tatt meg flere liter fløte for å få dette til:(. Er vanligvis "flink" på kjøkkenet....:)
Nå venter jeg tålmodig på en smakebit.... tror jeg kommer til himmelen:)
Mine blir ikke karameller. Disse ble bare "skjøre", uten tyggemotstand. Får dere andre disse til karameller? Får forresten ikke marsipan seig heller. Har kjøpt inn tragant men hvordan skal jeg bruke den. Kan den brukes med disse godteriene for å seigheten? Noen som vet?
Traganten har du bare en knivspiss oppi av. Tviler på at den tåler koking, den er en "gummifier" om du får bedre forståelse av det... har du oppi for mye i marsipan, blir det "tyggis" eller "sprettball". Det man ofte savner ved lavkarbogodis, er egenskapene til karamellisert sukker, mer sånn seig, sirupsaktig. Tragant gjør det mer "spenstig" om dette forklarer mer om teksturen?
Det eneste jeg vet om av lavkarbogodis som er "chewy" ala fløtekarameller er godis med maltitol og maltitolsirup, og maltitol er problematisk mtp at det faktisk har en del GI, folk reagerer forskjellig på den. Noen mister vektnedgang, noen får luft i magen/diare, og andre igjen kan fint spise det og enda være i ketose. Men jeg aner ikke hvordan man får fatt i maltitol, og om man kan lage godis av det på eget kjøkken :S
Om du mener "skjøre" nesten som melis blandet med smør og skåret i biter, så kan jeg skjønne det. Har lest at sukrin kan karamelliseres slik som sukker, mtp smak/farge, men at den krystallene ikke smelter på samme måte, og derfor blir den blir kornete.
Disse er skjøre, litt harde. Gode på smak men ikke akkkurat det jeg letet etter. Maltitol er absolutt en fiende for meg. Får skikkelig blodsukkerstigning av det. Maltitol har ganske høy GI og derfor må jeg regne med karbene der. Bruker heller 86% sjokolade med 19 karber søtet med sukker enn sukkerfritt med maltitol og 49 karber. Hvorfor vil ikke mange her regne karbene fra maltitol da det står på alle nettsidene ang maltitol at det påvirker blodsukkeret? Som sagt målte dette helt konkret selv, og blodsukkeret steg fra 5.1 til 8.1 på 20 min! Tror ikke mitt blod er så forskjellig fra andres:)
Er det da umulig å få laget seige karameller med sukrin?
Nei de er ikke det, men de er en del mer seige, og mange forventer det når de lager med sukrin. Ikke første gangen jeg har lest om folk som spør om dette. Godt er det uansett :)
Noen som har forsøkt med Tagatesse? Dette skal jo i følge forhandleren karamelliseres slik sukker gjør. Har ikke kjøpt Tagatesse selv, siden jeg lager lite søtsaker, men det hadde jo vært gøy å hatt muligheten til å forsøke seg på lavkarbo creme brulee eller noe i framtiden :rolleyes:
hei
så gøy at så mange skriver på godis siden..hihi..'
karamellene blir desverre ikke seige. men ille gode fordet.
jeg fikk et tips om og bruke kokkos olje i stede for smør. da blir det kokkos karameller.... gleder meg til og prøve dette senere.
noen flere som har godis oppskrifter?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.