Foruten at alkohol generelt er dårlig for oss mennesker er det noen negative baksider for oss på lavkarbo å drikke ting alko uten karbo i? F.eks bacardi med sukkerfri red bull. Hindrer det vektnedgang på noen måte å drikke alkohol eller går vi noe opp i vekt?
Sett varierende forklaringer på dette, hva er deres egne opplevelser?
Alkoholen prioriteres hva forbrenning angår, så fettforbrenninga stopper evt opp litt:) Drikker man ofte har det vel litt å si, men en gang innimellom går nok greit.
Jeg går på lavkarbo+rødvin og det går aldeles utmerket. Som nevnt så brenner kroppen alkohol før fett (heldigvis!). Jeg skal ikke ned så mye i vekt, i de tilfellene er det så klart ikke lurt med alkohol for ofte.
Men dra på skinnvesten (og hvite tennissokker?) og kos deg :)
Fettforbrenninga settes som sagt ovenfor her på vent til alkoholen er ute av kroppen, og du kan regne med å samle noe vann. Vektmessig er det ikke store problemet å drikke karbofri alkohol. Bare husk at ketosefylla er billig, så du må være obs på dine egne reaksjoner. Sannsynligvis tåler du mye mindre enn du er vant med fra før!
Men jeg er litt skeptisk til skinnvesten... har hørt at den er sterkt allergifremkallende og medfører dundrende hodepine dagen derpå :p
Du detter ikke ut av ketose (ser du følger ketolyse-tankegangen), så det er ikke så ille som å sprekke på boller eller liknende. Kroppen blir ikke satt tilbake mtp forbrenningsmønster.
Ulempene er (som for alle andre, lavkarboere som ikke-lavkarboere) at det er mye kalorier i alkokol, det er vel 7 kcal per gram ren alkohol om jeg husker rett fra naturfagstimen. Jeg har heller ikke merket at det er lettere å bli full i ketose som andre sier, men det er mulig at jeg har høyere toleranse enn andre. Så, om man regner litt, en 10% vinflaske inneholder 75 gram ren alkohol og det er 525 kcal som kroppen må forbrenne før den fortsetter på andre ressurser.
Jeg har vært ute i dag, og holdt meg til rødvin, det er lite karber i både rødvin og tørr hvitvin, og sprit, i tillegg er det en del bra lite-alternativer om man liker øl.
Kroppen forbrenner alkohol før alt annet, så om du dytter på f.eks. en 1000 kcal kebab i påvirket tilstand, så "forsvinner" den nok ikke før godt utpå dagen derpå.
Du setter i det minste ikke kroppen i noen spare/hvile-modus, jeg personlig tenker som så, at man får heller kose seg med vin iblant, enn å legge på seg jevnt og trutt av karbohydrater! Jeg er heller ikke egentlig på en slankekur da, men prøver å holde meg fast i fisken.
Bare ikke forvent å brenne så veldig mye fett 1-2 dager etter en tur på byen. I tillegg kan man gå veldig opp eller ned pga vann. (Har selv sett forskjeller på flere kilo her, men hvem bryr seg egentlig om vannvekt) Om du driver med ketolyse eller Atkins, så kommer du ikke å legge på deg fett, med mindre du har et usunt inntak av alkohol.
Mye og mye kalorier. Du husker rett fra naturfagtimen, Alynna, og en standard flaske rødvin med ca 12% alkohol inneholder da følgelig 63 kcal ut fra mine beregninger. Inntaket begrenser seg jo i forhold til alkoholprosent (eller ideelt i alle fall. :p). Det er i grunn to ting å være klar over i forhold til alkoholinntak -som de over her nevner så stopper fettforbrenningen opp ettersom alkohol er lettere å forbrenne enn fett. Men man ramler ikke ut av ketose ettersom alkohol også blir til ketoner. Noe annet å være klar over er at fettforbrenning er konstant. Det finnes ingen metoder for å skynde den fram, så den kaffekoppen eller turen rundt kvartalet får deg i beste fall til å våkne opp litt, ikke bli mer edru. ;)
Og Ketoseprinsen -ikke for å skuffe deg, men alkohol er vanndrivende, så jeg tør å tippe at den vektnedgangen kan være forbigående. Faktisk er vel det vanligste å gå ned litt dagen etter, for så å gå opp det samme pluss litt til dagen etter det igjen, da kroppen prøver å justere væskebalansen ... Men det er som regel bare midlertidig, da!
Nei, virkelig ikke! :D Særlig ikke når du har et så bra vekttap ellers på gang. Det er jo umulig for meg å si hvor nedgangen kommer fra, men tenkte det var greit å opplyse om at alkohol er vanndrivende. :) Jeg kan finne på å gå ned nesten en kilo etter ei kule, for så å typ veie 1,5 kilo mer igjen dagen etter, og så veie det samme som i utgangspunktet igjen dagen etter det.
Humm... nå måtte jeg sjekke om jeg virkelig var så bedugget at jeg hadde rotet til regnestykket. Nå har alkohol en annen massetetthet enn vann, så jeg har tatt det for gitt at 10% alkohol er av massen og ikke volumet, men det heter vel volumprosent? Da kan jeg gange med 0,79... så litt bedre ble det, men likevel:
En 10% flaske inneholder 750 ml drikke hvorav 75 ml (10% av 750 ml) er ren alkohol. 75 ml ren alkohol veier 75 ml * 0,79 g/ml = 59,25 g.
59,25 g * 7 kcal/g = 414,75 kcal, altså litt bedre siden massetettheten til alkohol er noe lavere enn vann. Ellers var utregningen riktig.
Tommelfingerregel for meg blir da at en flaske 12% tørr vin er 500 kcal. Ikke krise, men jeg spiser gjerne mer enn mindre mat ellers når jeg er på fylla i tillegg :P Så det går heller opp enn ned, akkurat den dagen. Men det er ingen krise egentlig, så lenge det bare er iblant.
Oioioi, jeg bøyer meg i støvet, og medgir at mine kunnskaper hva angår kjemi og matte ikke står til laud. Applaus! :)
Men jeg har aldri telt kalorier, da. Og det er jo virkelig sant det at det er mye god mat i god drikke, dersom en flaske rødvin virkelig har 500 kcal! :D
Haha, jeg skal ikke være ironisk en gang; Jeg bryr meg midt i ryggen. Jeg sprekker aldri, spiser så og si aldri erstatningsmat/godteri eller i det hele tatt når jeg ikke er sulten, jeg er som puritaner å regne! Så en flaske rødvin eller tre en og annen helg gråter jeg ikke av.
Hva mener du med 14 gram karbohydrater, forresten? I en liter vin er det eksempelvis 1 gram sukker, og da er det fortsatt ett gram, eller 0,75 gram på en flaske i standard størrelse. Det skal ellers ikke være mer karbohydrater i f.eks rødvin, ettersom det er borte i gjæringsprosessen (dette har jeg faktisk en gang i tiden googlet øyet stort og vått på, men jeg har hukommelse som en teflonpanne).
Atkins regnet forresten ca et g kh pr glass vin, og ca 6 g på en flaske, men det tror jeg var veldig cirkum carkum. Det har ingen betydrning for meg, men greit å vite da spørsmålet dukker opp nå og da.
Du sa 0.2-2g. Da regnet jeg med at det var pr 100g som vanlig er? Hvis det er pr liter er det jo virkelig bare å drite i det...
Men om det er pr 100g så regnet altså jeg følgende:
2 g gange 0,7l (=700g) = 14g karbohydrater i en 0,7l-flaske... og 4 kalorier pr gram karbohydrat = 56kcal/0,7l flaske. Blir ikke det riktig da? :confused:
Om det er pr liter... og det ser etter en kjapp googling ut til å være pr liter - så kan man trygt konkludere med at det ikke er karbohydratene i vin som er problemet. ;)
Åh, da er jeg med. Har bare forholdt meg til liter i forhold til akkurat vin o.l. så lenge at jeg ikke tenkte på 100 gram i det hele tatt. :p Men, jepp! g/l er det som alltid står oppnevnt på polets nettsider. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.