< Tilbake til oversikten

Pizzabunn inspirert av Nannahs knekkebrødkjeks

#1

Zincite sa for siden:

Laget forrige uke Nannah sine knekkebrødkjeks, og siden de ikke var sprø etter den anbefalte steketiden fikk jeg en ide som jeg deler her, selv om den ikke er helt ferdig testet ut :p (det er jo lov å håpe at andre kanskje har lyst å teste ut/endre litt.. og uansett så finner jeg igjen mine egne ideer neste gang :))

Så i går tok jeg:

50g mandelmel (det fettreduserte)
1ss fiberhusk
litt salt
nesten 3dl vann

Blandet det tørre først og rørte inn vannet etterpå. Helte røra ut på bakepapir og strøk ut med slikkepott til en rund bunn ca 3-4mm høy og forstekte den 20min på 170 over og undervarme (neste gang skal jeg bruke 30 min).
Smurte på tomatpure blandet med fløte, litt finhakket løk og krydder, strødde på ost osv.. Stekte videre til det så klart ut.

Resultatet ble veldig lovende, men litt smakløst. Og bunnen tror jeg som sagt hadde blitt bedre med litt mer forsteking , men synes det var en veldig opløftende start på en god bunn uten eggesmak.

Forandringene jeg tenker på er å bytte ut en halv dl vann med olivenolje, røre inn hvitløkspulver og kanskje krydderurter i det tørre og også eventuelt finraspe parmesan oppi det tørre.

Så om noen tester ut blir jeg glad for tilbakemeldinger :)


#2

Furine sa for siden:

Takk for inspirasjon! Det kan nok tenkast at eg testar ut litt med denne. :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.