Tenkte jeg skulle gå til innkjøp av diverse ting/ greier som er lurt å ha i skapet når man lever på lavkarbo. Hva har dere i skapet som dere alltid bruker og ofte trenger?
Handlelisten min begynner slik:
mandelmel
johannesbrødkjernemel
soyaprotein/ soyaisolat
...
...
Hvilke flere "greier" bør jeg ha stående i skapet?
(jeg har linfrø, kruskakli, mandler, valnøtter, sukrin, sukrinmelis (?), fiberhusk, sesamfrø, solsikkekjerner)
Og hvor får jeg kjøpt greiene? I helsekostbutikker?
(Det er mulig det er en lignende tråd i forumet en eller annen plass, men jeg fant ikke noe lignende. Prøvde å søke også.)
Du trenger egentlig ikke så veldig mye.
Det vi har i skapene hjemme er fiberhusk og sukrin. Kjøpte en boks av hver for et halvt år siden, og har fremdeles igjen mye av begge deler. Gå for naturlige og rene produkter, så trenger du ikke så mye for å lage bra mat.
Men stevia - er ikke det forbudt i norge? Det var i allefall det jeg fant ut da jeg googlet litt.
Ser nå under denne tråden at det er flere tråder som omhandler samme tema, og matvarer man bør ha i skapet, så da kan jeg lese litt i de for å få flere tips.
Neida. Forbudt å selge i Norge som menneskemat, men det betyr ikke at man ikke får lov til å kjøpe det. Kan også tenkes at man finner det her og der på helsekoster merket med en lapp som sier "Blabla ikke menneskemat". (Eller, det var mer av det før, tror de rydda litt opp i det etterhvert... men å bestille eller medbringe fra utland er nok heelt i orden.)
Linjemannen: Jeg har behov for litt variasjon nå, kjenner jeg... må teste ut litt diverse oppskrifter, klarer ikke tenke nytt om dagen. Derfor må jeg ha litt greier - for å prøve og feile og se hva som funker for oss! :)
Jepp - de dukka opp da jeg laga tråden. Prøvde å søke etter lignende tråder før jeg starta denne, men fikk det ikke til. Men jammen santen var det ikke lignende tråder her fra før likevel! :)
Det jeg pleier å ha er igrunn nevnt:
Sesamfrø u/skal
Solsikkekjerner
Gresskarkjerner
Linfrø
Fiberhusk
Mandler
Evt valnøtter og hasselnøtter
paranøtter
Johannesbrødkjernemel
Kokosmasse
Kokosmelk
Grovhakkede tomater på boks
Minimais
Tomatpurè
Noe søtning, nå har jeg både stevia( flytende, fått i gave) og en boks splenda..
Tja, ellers er det ferskvarer som står i kjøleskapet.. Også jo, jeg har akkurat kjøpt en pose mandelmel, men jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke den til, trenger det definitivt ikke i hverdagen.
Innimellom kjøper jeg soyaflokker og bruker i müsli, men det er det ikke så ofte jeg spiser.
Må ha fiberhusk, bruker det bl.a. i knekkebrød. Der bruker jeg også sesamfrø, linfrø, mandelmel (evt maler jeg selv). Noe jeg bruker daglig er nøtter, det går i ei blanding av paranøtter, valnøtter og hasselnøtter. JBK-mel bruker jeg i sauser, kokosmel må jeg også ha. Sukrin og sukrinmelis bruker jeg av og til, det samme med vaniljepulver, men må ha det i huset.
Sjokolade må jeg ha i huset, den med 86% kakao. Den får jeg ikke ha i fred, men det er greit. Spiser 1-2 biter om dagen.
Har alltid bokser med hakka tomater, bruker coops økologiske, og kokosmelk. I kjøleskapet må jeg ha spann med tyrkisk yoghurt, evt gresk, egg, i tillegg til et lite lager med smør. I fryseren må jeg ha bacon (kjøper stort i Sverige og pakker i mindre porsjoner) og kjøttdeig (kjøper på tilbud og pakker det i mindre, flate pakker).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.