< Tilbake til oversikten

Kylling med sitron og estragon (bilde)

#1

Makronella sa for siden:

Flere bilder i Bloggen

Jeg har lenge hatt lyst å prøve meg på å tilberede noe med en hel rå kylling. Det er så lett å ty til kylligfileter eller en ferdig grillet kyllling men det å bruke hele fuglen fra rå tilstand gir en helt annen rett.


Litt usikker på hvordan tilberede den finner jeg frem römertopfen. Mat tilberedt i en slik leirgryte blir sjelden mislykket.
1 rå kylling
1 liten sitron
estragon
rød paprika
brokkoli
purre
1 gul løk
sopp
smør
I bunnen av den utbløtte gryten legger jeg et dekke av grønnsakene. Ha 1/2 dl vann over.


Fuglen vaskes og tørkes før den gnis inn med saft fra sitronen. Del sitronen i båter og legg den inn i buken til fuglen. Pensle så fuglen med litt smeltet smør og strø godt med estreagon over den. Legg den på toppen av grønnsakene og sett på lokket.


Sett gryten i kald ovn på 225 grader i ca 90 minutter. Ta ut gryten og stikk noe tynt spist inn i låret for å sjekke om kraften er klar. Hell av kraften og sett deretter gryten tilbake i ovnen uten lokk slik at det blir litt farge på fuglen.

[CENTER][/CENTER]

1.5 dl av kraften koker jeg inn litt i en gryte. Tilsetter så en dl fløte, og litt johannesbrødkjernemel (ca 1/4 ts) Rør godt. Tilsett 1 ss estragon og 1 ts dijone sennep. Gi et oppkok.


Del fuglen slik du ville delt en ferdig grillet kylling. Legg grønnsakene på en tallerken og kjøttet ved siden av. Ha litt saus over.


Kyllingen har en frisk smak av sitronen og estragon. Herlig kombinasjon som jeg skal bruke flere ganger.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.