< Tilbake til oversikten

"Det er nok den nye dietten du har begynt på ..."

#1

dakota sa for siden:

Det er det jeg får høre stadig vekk om dagen og jeg begynner å bli lei. Årsaken til disse kommentarene er at jeg har vært sammenhengende forkjølet med halsverk og tett nese siden begynnelsen av september. Og det siste nye nå er influensa. Og da får virkelig kritikerne vann på mølla og mener det har noe med den nye "dietten" min og at immunforsvaret mitt har blitt redusert. Ikke har jeg hørt at raske karbohydrater er styrkende for immunforsvaret, men....

Nei, jeg tenker nok at det har en sammenheng med at datteren min har begynt i barnehage i høst og at familien skal vennes til alle baseluskene som florere der. Det skal sies at jeg omtrent aldri er syk, så det er jo litt påfallende dette. Men at det har noe med redusering av karbohydrater å gjøre - nei, DEN kjøper jeg bare ikke!

(Så er jeg virkelig drittlei av å poengtere at det IKKE er en diett, men faktisk en varig kostholdsendring!!!) :krangle:

Beklager sytingen, måtte bare ha det ut :_plystre:


#2

BenteR sa for siden:

Det er alltid sååå lett for folk som sitter utenfor og ha alle svarene...
Min påstand er at de aller fleste seriøse lavkarberne spiser så sunt med for eksempel rene varierte varer og masse grønnsaker, at de rimelig sikkert forbedrer immunforsvaret sitt fra den tiden halv- og helfabrikata og masse karbohydrater dominerte kostholdet.
Første året med en liten i barnehage pleier å føre til relativt mange forkjølelser og magesjauer..
Det går over!


#3

Georgine sa for siden:

Første halve året i barnahage er ofte en evigvarende sykdomsdans, slik er det jo bare.

At man skal bli syk av ren mat og ordentlig næring, den var ny gitt. :lol:


#4

smgj sa for siden:

:D
Tullprat, sier nå jeg om kritikerne dine. Men det som kan være lurt er å få sjekket d-vitaminnivået hos legen. Dette er en enkel blodprøve og er den lav så kan det være greit å fylle på. Et godt d-vitaminnivå og sink beskytter bra mot forkjølelse og sånne småting.


#5

Yonah sa for siden:

Jeg tar masse d-vitamin( ganske mange ganger anbefalt dose..) og er like mye forkjøla nå som før jeg startet med lavkarbo. Her henger sykdom sammen med barn i barnehage og skole, jeg har alltid vært mye syk, men etter at vi fikk barnehagebarn gikk det fra forjølelse en gang i mnd( mellom september og slutten av mai) til annenhver uke. Og opp alt får jeg halsbetennelse 6 ganger eller mere i året fordi vi smitter ned hverandre hele tiden og ungene får det med fra barnehage/skole. Nå er det oktober og jeg har enda ikke hatt streptokokker i halsen, satser på at det holder seg unna en stund til.
Vi er de som holder ungene hjemme når de er syke, men vi har fått streptokokkvirus som ikke slår så hardt ut på alle feks, jeg får 40 i feber og klarer ikke engang svelge mitt eget spytt og mannen feks reagerer med bittelitt slim i halsen.. De to siste rundene har vi ikke tatt kverken på viruset før han også fikk pencillin.. Han var altså ikke sjuk, jobbet full jobb ute som snekker og hadde viruset, men på meg og ungene endte det med streptokokker i halsen OG skarlagensfeber som følge av viruset(( skarlagensfeber følger streptokokker i l blandt). Med hele familien på pencilin, så ble vi friske på min 3. runder på noen uker.. Jeg tror neppe lavkarbo har noe med dette å gjøre. Vi er bare sabla uheldig og jeg har dårlig imunforsvar pga ME og minstejenta har dårlig imunforsvar pga et sjeldent syndrom hun har. Og med 3 barn i hus er det nesten umulig å unngå.

Og alle har noen sånne runder i blandt der det virker som den ene vinteren etter den andre kun dreier seg som forkjølelser, ørebetennelser, halsbetennelser og influensa( det hadde jeg i fjor, så da satser jeg på 5 år til neste gang, for 10dager utslått i senga var heftig)..

De fleste blir visstnok friskere med lavkarbokosthold! Veldig mange her som opplever det.


#6

nellie sa for siden:

Hoho, jeg hadde fire influensaer, en omgangssyke og var forkjøla seks ganger da snuppa begynte i barnehagen i Desember i fjor:) (og det er ingen overdrivelse) Det gikk stup i ett.

Blås i dem.


#7

macadamia79 sa for siden:

Hvite blodceller kan kun bruke glukose. Som det jo blir mer av når resten av kroppen din bruker ketoner og fettsyrer til energi.

Min hypotese er at et hvassere immunforsvar graver opp og jakter frem småting som normalt har fått passere, og da blir du jo syk. Kroppen opparbeider jo motstand og immunitet av det så gjør som Nellie sier - blås i hva de andre sier. Det du ikke dør av gjør deg sterkere :)


#8

frkfräken sa for siden:

Jeg har jobbet som lærer i fire år nå, og har hatt utallige forkjølelser og virusinfeksjoner i løpet av den tiden. Var en lege en gang som sa at slikt måtte jeg bare gjennom, før immunforsvaret hadde bygd seg opp. Etter at jeg endret kosthold for drøyt fire måneder siden, har jeg ikke vært forkjølet én gang! Mulig at immunforsvaret mitt har blitt sterkere av seg selv, men jeg holder en knapp på kostholdet. :)


#9

Kula sa for siden:

Mat & Helse har følgende å si om sukker og immunforsvar:
www.matoghelse.no/helse/2011/02/20/vi-sukkerbomber-immunforsvaret.aspx

Det står bl.a.:

"Sukker svekker immunforsvaret
De solidariske leukocyttene spiser bokstavelig talt opp inntrengerne, men de trenger skikkelig drivstoff for å være angrepsklare. Her er vi ved en av sakens desidert viktigste poeng: Hvis du spiser eller drikker noe med mye sukker i, får du høyt blodsukker. At det utløser insulin og sørger for fettlagring er underordnet i denne sammenhengen. Nei, sukker fører til at de stakkars leukocyttene blir satt ut av spill! De mister evnen sin til å bekjempe inntrengerne. Høyt blodsukker sender dem rett i koma og holder dem der i timevis. Sukker svekker de hvite blodcellenes evne til å drepe bakterier og andre mikrober. Forsvarsspillerne sendes rett og slett av banen ved inntak av sukkerholdig mat og drikke.

Leukocyttindeks (LI) høres unektelig litt kjedelig ut, men det er en ganske så stilig måleskala. Den forteller oss hvor mange leukocytter, forsvarsspillere, som er tilgjengelige og oppegående og gjør jobben sin. Om en leukocytt spiser 5 mikrober på en time, er leukocyttindeksen 5. Spiser den 10, er LI på 10. Enkelt og greit."


#10

macadamia79 sa for siden:

Litt uklart på min side der, men jeg er enig med mat&helse på det meste. Jeg tror selvsagt ikke at blodcellene skal bades i glukose - under ketogene forhold så øker tilgjengeligheten av glukose for bl.a. blodcellene siden andre vev bruker frie fettsyrer og ketoner. (Høres fornuftig ut ifht lymfocyttindeks også)


#11

dakota sa for siden:

Takk for gode svar, hyggelig å høre at jeg ikke er helt på bærtur! Men det er SOLEKLART at 10 kg vektnedgang på 6 mndr, en bortimot perfekt fordøyelse, mye finere hud, generelt bedre velvære og mye mer energi betyr jo INGENTING for disse kritikerne og negative menneskene.... himler med øynene


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.