Restart sa for siden:
[color=black][/color]
Leste akkurat dette inne hos Spis deg slank om hvordan de mener feil lavkarbo matvarer kan være direkte skadelige.
Har dere noen tanker om dette?
Er kanskje viktige ting å tenke på, men jeg kan ikke nok om det, og har litt i bakhodet at det står på en side som tross alt ønsker å selge egne produkter, så det hadde vært spennende å høre deres tanker også.
Her kommer den:
Lavkarbo er på full fart inn i de norske hjem. Lavkarborevolusjonen har startet og sammen med den - smarte forretningsfolk som vil tjene penger på menneskers uvitenhet, og derfor selger helt meningsløse lavkarboprodukter. Spesielt har bakebransjen lagt sin elsk på å kalle nye brød for lavkarbo kun fordi mengden korn er redusert med noen få prosent. Og for deg som er ute etter å gå ned i vekt har en slik kosmetisk reduksjon i mengden korn ingen effekt.
På den annen side kan slikt brød har en negative helseeffekter. Forklaringen er at når mengden korn blir redusert må det tilsettes ren gluten for å få brødet til å heve. Ja du leste riktig, og det står også på ingredienslista på disse brødene – ”tilsatt gluten”. Dette er nødvendig da gjær ikke kan benyttes som hevemiddel om ikke brødet inneholder nok gluten. Noen brødmikser som i dag selges i helsekostbutikkene inneholder over 30 % gluten! Har du noen gang hørt noe positivt om gluten? Dessverre er det ingen pattedyr som er i stand til å bryte ned gluten 100 %. I stedet skaper gluten betennelser stort sett i hele kroppen – bl.a i tarmer, blodårer og ledd, dette skyldes at vårt immunforsvar oppfatter gluten som et fremmedelement og angriper med å etablere betennelser i hele kroppen. Gluten er også sterkt avhengighetsdannede fordi det brytes ned til et nivå som er identisk med opium. Men gluten er like fullt et protein og vil derfor kunne brukes i ubegrensede mengder i produkter som kalles lavkarboprodukter. I tillegg inneholder mange lavkarbooppskrifter og lavkarboprodukter Kruskakli. Kruskakli inneholder store mengder antibeitestoffer (kjemikalier som er kornets forsvarssystem mot å bli spist) noe som kan skape betennelser i hele kroppen. Antibeitestoffer fra korn hindrer også kroppen og ta opp jern, sink, kalsium og magnesium, i tillegg til å redusere kroppens insulinfølsomhet.
Er det slike lavkarboprodukter du vil ha?
Melk og melkeprodukter inneholder et protein som heter ”kasein”. Det er på linje med gluten i korn et protein som kroppen ikke klarer å håndtere. Både korn og melk er nye næringsmidler (rent evolusjonelt), og håndteres derfor svært dårlig av vårt stoffskifte. Bl a. er det slik at 94 % av alle tilfeller av Diabetes type 1 og MS, befinner seg i den delen av verden der folk drikker melk. Og om du trodde at melk var nødvendig for å unngå benskjørhet så er det også slik at kvinner i Norden drikker mest melk i hele verden, og har også mest benskjørhet i hele verden. Kvinner i Norden har f.eks 34 ganger mer benskjørhet enn kvinner i Tyrkia. Unngå derfor melkeprodukter. Unntak er fløte, seter rømme (38 % fett), Creme Fraiche (38 % fett), samt gule-, hvite- og kremete oster). Disse produktene består enten av kun fett, eller er syrnede slik at kaseinet er brutt ned i selve syrningsprosessen. I andre syrnede melkeprodukter er også kaseinet brutt ned, men de gir en høy insulinproduksjon og dermed også en kraftig fettlagring.
Korn og melk er derfor 2 næringsmidler vi bør unngå av en rekke forskjellige årsaker, men de inneholder visse proteiner som dessverre blir benyttet i stor skala i lavkarboprodukter. Dette er også næringsstoffer som er svært rimelige, og som det derfor også er fristende for produsenter å benytte.. Og så langt er kunnskapen om skadevirkningen en godt bevart hemmelighet i det offentlige rom (av helt åpenbare årsaker), og mange lar seg derfor lure.
Et annet yndet næringsmiddel i lavkarboprodukter er sukkeralkoholene; Maltitol, Xylitol og Sorbitol. De fleste oppfater disse søtningsstoffene som helt greie fordi sukkeralkoholer opptas sakte i blodet. Det er riktig at sukkeralkoholer opptas saktere enn vanlig sukker, men til gjengjeld tas de opp både i tynntarmen og i tykktarmen. I sum kan du derfor regne med at ca 50 % tas opp i kroppen. Om du skal ha et dagsinntak under et visst antall gram (f.eks 25 g – slik vi anbefaler), så må du regne at 50 % av karbohydratene i sukkeralkoholer tas opp i kroppen. Da blir regnestykket ganske sikkert litt annerledes enn det du først trodde. Unntaket er sukkeralkoholet Erythritol som verken påvirker blodsukkeret eller insulinproduksjonen.
Du må også unngå planteoljer. Disse inneholder nesten samtlige alt for mye Omega 6 – som er sterkt betennelsesfremmende. I over 50 år har vi trodd at planteoljer har vært sunt. Nå viser det seg at dette skyldes at det i sin tid ble manipulert med forskningsdata, slik at mettet fett skulle bli ”syndebukken” bak den kraftige økningen i hjerte- og karsykdommer etter annen verdenskrig. I dag vet vi at forholdet er det stikk motsatte.
Hensikten med et lavkarbokosthold er at det skal normalisere vekta, bedre helsen og øke vitaliteten. Skal det lykke må det tas litt flere hensyn enn kun mengden karbohydrater. Bergninger av mengden karbohydrater må også være korrekt og de næringsstoffene som inngår må være tilpasset våre gener. Dagens kosthold er i stor grad basert på moderne matplanter. Dette er matplanter som vi rent genetisk er svært dårlig tilpasset. I en del lavkarboprodukter er de mest helseskadelige næringsstoffene i slike moderne matplanter fjernet fra selve planten og tilsatt ”kunstig” i lavkarboprodukter, kun i den hensikt å få mengden karbohydrater ned eller å få gjær til å heve, men uten tanke på den helseskadelige effekten.
Slike lavkarboprodukter kan være direkte helseskadelige. Og dessverre vil det komme mange av dem i tiden som kommer. Vi i Norsk Senter for Riktig Ernæring kan også lage slik billig søppel, men vår integritet forbyr oss. Du bør også tenke deg godt om før du velger lavkarboprodukter. "