< Tilbake til oversikten

Sellerizza

#1

Bjella sa for siden:

Må bare dele denne oppskriften.
Ble så bra :D
Pizza med selleribunn
Denne gangen hvit pizza.

Her er oppskriften med bilder: lavkarbokjerringa.blogspot.com/2011/10/sellerizza.html

Sellerizza

Bunn:
1 sellerirot, revet
Revet ost (like mange dl som sellerirota)
1 sjalottløk
Salt og pepper

Fyll:
1 beger crème fraiche
1/2 chili
1 fedd hvitløk
salt og pepper

1 pk kyllingkjøttdeig
paprikapulver
timian

1 sjalottløk i ringer
2 tomater i skiver
revet ost

Start med bunnen, riv sellerirot og ost.
Bland i resten av ingrediensene.
Ha utover en bakepapirdekket stekeplate.
Stek på 180 grader i 30 min.

Mens bunnen steker lager du fyllet.

Start med den hvite sausen.
I et beger crème fraiche, har du i presset hvitløk og finhakket chili.
Smak til med salt og pepper.

Stek kyllingkjøttdeigen i smør.
Ha krydder på.

Del opp løken og tomatene.
Riv ost

Når bunnen er halvstekt er det på tide og sette den sammen.

Ha først på den hvite sausen.
Del utover tomat og løk.
Ha kjøttet utover og avslutt med revet ost.

Stek på 180 grader i 30 min.


#2

Festina lente sa for siden:

Den så spennende ut!:) Gleder meg til å teste og abonnerer på denne.


#3

Bjella sa for siden:

Ja den var virkelig god synes jeg.
Om noen tester et annet fyll så legg det ut her da!


#4

TigerTove sa for siden:

Denne vil jeg prøve!


#5

Dietta sa for siden:

Abonnerer jeg også :)


#6

e84 sa for siden:

oj! spennende! den skal prøves! :D


#7

AntoniaM sa for siden:

Denne må prøves - jeg har 6 stk sellerirot på lager!

Jeg har laget røsti-selleri etter omtrent samme lest som pizzabunnen her og siden det ble mye mer enn jeg spiste i et måltid, havnet de i fryseren. Ved oppvarming i steikepanna ble de litt sprø og kjeks-aktig. De kan brukes med pålegg på også, tenker jeg. En anvendelig basisoppskrift, altså.

Og sellerismaken er ikke veldig utprega, for de som er litt engstelig for det.


#8

AntoniaM sa for siden:

Et lite spørsmål om steketid: Du sier at bunnen skal steke i 20 min, så at fyllet skal på når bunnen er halvstekt. Deretter at dette skal steke i 30 minutter. Er total steketid da 30, 40 (10 min halvstekt bunn + bunn m/fyll) eller 50 minutter (20 + 30 min)?


#9

Bjella sa for siden:

Det blir 50 minutter tilsammen ja.

Kan nok hende jeg kommer til å steke den enda litt lengre 1. gangen for å få den enda mer sprø.


#10

Bjella sa for siden:

I går lagde jeg denne med kjøttdeig og tomatsaus. Kanskje enda bedre:-)
Og så ble det nydelig frokost på meg i dag også.
Er så spent på om noen andre har prøvd den og hva dere syns!


#11

Bjella sa for siden:

Har forandrer oppskriften til 30 min i ovnen 1. gangen også.
Så totalt 1 time


#12

Bønna200 sa for siden:

Oi, dette så spennende ut! Prøve til uka.


#13

Glorfinia sa for siden:

Oh my lord, dette var godt!!!

Jeg spiser denne nå, og måtte bare inn for å skrive at den rett og slett er fantastisk! Utrolig god bunn, definitivt den beste jeg har smakt! Den var litt myk da den kom ut fra ovnen, men etter et par minutters avkjøling har den blitt stivere. Tror ikke jeg kan spise den uten bestikk, men det er ikke langt fra. :)

Jeg har forandret noe på oppskriften, jeg krydret blant annet bunnen med oregano. Jeg brukte samme pizzasaus (men hadde i basilikum), og som fyll/topping hadde jeg bare rødløk og Tines fire oster, samt litt revet parmesan og enda mer oregano og basilikum. Da jeg tok den ut av ovnen, la jeg en skive Strandaskinke på hver bit. Nyyydelig! (Den minner forøvrig veldig om Pizza Originale Margherita, en pizza jeg spiste sikkert én gang i uka før jeg begynte med lavkarbo.)


#14

Bjella sa for siden:

,

Ja ikke sant den var god!!!
Endelig noen som har testet den ut, var så spent på om flere ble frelst :-)
Vi skal ha den nå på lørdag igjen. Veldig godt med spekeskinke på pizza. Kanskje teste ut det denne gangen. Takk for tips!


#15

TigerTove sa for siden:

Jeg har også testet og fikk så dilla at jeg laget den to dager på rad :D


#16

Bjella sa for siden:

Så gøy, er litt stolt :-D


#17

TigerTove sa for siden:

All grunn til det! Laga til mamma og pappa som var på besøk og de MÅTTE få oppskrifta :p


#18

Glorfinia sa for siden:

Anse meg som frelst. ;) Fikk en del sellerirot til overs da jeg laga det på fredag, så blir vel til at jeg lager det i løpet av uka igjen. Omnomnom! Og apropos, veit du ca hvor mye sellerirot du pleier å bruke (i dl eller gram)?

Det har du all grunn til! :D


#19

Dietta sa for siden:

Dette var middag her i dag også :D Supergodt !!
Jeg hadde en stor sellerirot, 10 dl ferdig raspet. (Da trykket jeg den ikke sammen i dl-målet).
Tusen takk for flott oppskrift :)


#20

TigerTove sa for siden:

ca 300g har jeg endt på de gangene jeg har laget den.


#21

Glorfinia sa for siden:

Takk for info begge to. ^^


#22

AntoniaM sa for siden:

Jeg synes også denne piszzabunnen var veldig god og røsti-varianten (bare bunn - uten "fyll") egner seg godt som alternativ til kjeks/kavring m/pålegg på.

Jeg lagde mer sellerizza en det jeg spiste i et måltid. Det havnet i fryseren og på fredag ble en bit med på jobben til lunsj. Den smakte like godt etter oppvarming i mikro, selv om bunnen ble litt mykere. Eneste "ulempen" er at jeg må dele litt med kollegaer, for de synes lunsjen min lukter så godt.


#23

jansen sa for siden:

Smaken var nydelig! men min bunn ble bløt da, men smaken var jo rett og slett fantastisk, så tipp topp tommel opp for den :)


#24

mayeliz sa for siden:

Må prøve jeg også :-)
Stekes den med varmluft eller bare med over og undervarme?


#25

Dietta sa for siden:

Jeg stekte med over og undervarme i 30 min. Kunne kanskje stått noe lenger, for den var fortsatt bløt - men veldig god :)


#26

Bjella sa for siden:

Jeg bruker ca 5 dl sellerirot og ca 5 dl ost.

Over og under varme.
Om den er veldig bløt stek den lengre.


#27

Dietta sa for siden:

Ja det skal jeg gjøre neste gang :) Jeg fikk jo 10 dl selleri så bunnen ble ganske tykk ;)


#28

TigerTove sa for siden:

Å svær var den rota di a? :eek: ;)


#29

Dietta sa for siden:

Ha, ha, ha. Nå fikk jeg noen rare bilder i hodet ja.... :p
Men - den var stor. Men jeg trykket ikke noe sammen i dl-målet, bare slapp det pent nedi. Kunne helt sikkert ha trykket det sammen til 5 dl ;)
Men igjen - rota var stoooooor den............ den største jeg har sett på leeeeenge


#30

TigerTove sa for siden:

:lol:


#31

mayeliz sa for siden:

:D Denne var middagen vår i dag, og den var bare så goooood :D
Jeg laget den med karbonadedeig, tacokrydder og litt tomatpurre.
Dette blir garantert en gjenganger hos oss :spisesnakk
Tusen takk for oppskrift :):blomster:


#32

Bjella sa for siden:

Bare hyggelig, er så moro at andre liker den også.



#34

Glorfinia sa for siden:

Nå stor nok en sellerizza i ovnen hos meg, gleder meg masse! Er sikker på at jeg kommer til å spise den ukentlig framover. :D

Og takk for ny oppskrift, supert med mer spesifiserte mengdemål. :)


#35

Aline sa for siden:

Jeg var litt skeptisk først når jeg leste om denne, men nå er jeg overbevist og vil prøve!! :D


#36

Aline sa for siden:

Men, jeg lurer på en ting. Hva smaker bunnen? kjenner man smaken av selleri/løk?


#37

Glorfinia sa for siden:

Min første runde smakte nærmest ikke noe av sellerirot, og det er vanskelig å si hva den smakte i seg sjøl. På den første pizzaen dominerte smaken av fyllet. Den andre runden min med denne bunnen smakte en del mer av rota, noe jeg ikke var overbegeistra for. Jeg hadde muligens for lite ost oppi, eventuelt for lite annet krydder (hadde oregano i den første bunnen). Dessuten hadde jeg tint revet sellerirot i den, og jeg merka allerede da jeg åpna boksen med den tinte rivde sellerirota at den lukta mer enn da den var nyrevet.

Mine tips er ferskrevet rot, nok ost og krydder.


#38

Bjella sa for siden:

Vanskelig å si hva den smaker, er ganske nøytral egentlig. Viktig med nok ost , heller litt mer enn for lite. Og stek den lenge nok. Osten må ha smeltet skikkelig. Jeg synes det er best med litt krydder og løk i bunn.


#39

Tasja sa for siden:

Sist jeg laget denne synes jeg at min ble litt lite utfyllende på en måte, så denne gangen tilsatte jeg to egg til osten og selleriroten. Det ble også veldig godt :) Kjekt med pizza :p


#40

Bjella sa for siden:

I dag lagde jeg sellerizza igjen.
Denne gangen med 1 liter selleri og 1 liter revet ost.
Stekte lengre, ble så bra.
Med kjøttdeigfyll.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.