< Tilbake til oversikten

LCHF Pizza – Test av lavkarbo pizzabunn bakemix

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se bilder her!

Vanligvis lager jeg min egen bunn som her, men i går testet vi en de solgte på sunnkost. Den var grisedyr, men tenkte jeg kunne få litt inspirasjon til å gjøre min egen bunn bedre. Bakemixen er fra Adam’s Fitness Food, og er nok til en bunn. om Det er en enmannsbunn eller vanlig bunn ble jeg derimot litt usikker på når jeg prøvde å smøre den utover bakepapiret, for det var ikke lett. Jeg fikk beskjed om å bruke en slikkepott, og det gjorde jeg. Vil kanskje anbefale å ha enda litt mer veske i bunnen for å få den enda mer utover.

Det ble uansett en klassiker: Skinke (200 gram), champinjong, masse ost og paprika og litt løk. Veldig enkelt og veldig godt! Som tomatfyll blandet jeg hakkede tomater med basilikumsmak og en boks tomatpuree.

Man kan legge på fyllet med en gang, men den skal heve 25 minutter etter at fyllet er tatt på. Sett ovnen på 200 grader

Etter heving stekes den i 25 minutter i ovnen. Veldig spent på resultatet!

Desverre smakte ikke bunnn spesielt godt. Den var tørr og svampete og tok over hele smaksopplevelsen fra fyllet. Kan bli bedre om man vanner den ut enda mer så den ikke blir så tjukk (selv om min var veldig tynn når jeg dro den utover). Eneste pluss er at pizzakanten ble litt sprø, det blir ikke den jeg lager. Neste gang vil vi nok holde oss til egen pizzabunn, den tar hvertfall ikke bort smaken fra fyllet, selv om man ikke får den deilige crispige pizzakanten!

Teningkast 2!


#2

Tiki sa for siden:

Jeg har også prøvd denne. Kan vel ikke helt forsvare prisen på sånn omtrent 48,- men jeg syntes den ble god. Jeg brukte kjevle og gladplasten for å få den utover, det fungerrte ypperlig. Ble da tynn og dekte hele langpanna.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.