Etter nesten 4 uker på lavkarbo, max 20 g i døgnet, ikke spist noe utenfor dietten, har bare skeiet ut med litt baconsnacks og cola zero et par ganger, kjøpte jeg i dag en atkinssjokolade. Og smakte på den nå. Og guess what: Det var liksom ikke så godt, bare helt vanlig. Jeg er sjokkert. Jeg elsker jo sjokolade, kunne spise enorme mengder av det, men denne tok jeg et tygg av og la resten i skapet.
Har to mulige teorier:
Sjokolade med søtstoffer kan ikke måle seg med sjokolade med vanlig sukker
Jeg er avvent fra sukkeravhengigheten (eller, det er jeg jo, det veit jeg, men "sukkerrusen" er borte).
Delt følelse, er både skuffet og glad i grunnen. Glad for at jeg ikke er avhengig lenger, men skuffet fordi jeg ikke fikk den gleden og euforien jeg venta på.
Eller er det noe i teori 2, kanskje?
For meg smaker ikke yndlingssjokoladene mine godt mer - og det var en skikkelig nedtur å oppdage det :o.
Melkesjokolade smaker rart og det klebrer seg i ganen.
Mørk sjokolade går an, men veldig lite av gangen.
Synes forresten at det er deilig å slippe plysjbelegget på tennene også :D
Nå synes ikke jeg sukkerfri sjokolade er så godt at jeg får en lykkefølelse av å spise den. Dessverre får jeg den lykkerusen av sjokolade med sukker selv på ketogen kost, men jeg har fortsatt ikke lyst på det. Klikker jeg, så er det godt, men siden jeg mister lysten, så spiser jeg det ikke.
Sukker gir kick - og avhengighet. Derfor er det er så viktig å holde seg unna. Sukkersjokolade gir både sukkerkick og sjokoladekick. (Det siste er mindre jo lysere sjokoladen er.) For oss så er det bedre å spise den mørke for kicket sin del siden den ikke er så sukkeravhengighetsskapende som lys vil være.
Prøv deg med skikkelig mørk sjokolade neste gang - mer enn 70%... Da kan det hende du får den ekte sjokoladeeuforien, ikke sukkerkicket. :) Det trengs ikke store mengdene heller når man har gjenopparbeidet sensitiviteten. Og det gjør man jo på lavkarbo om man ligger unna søtt og kunstig søtt.
Høres kjent ut! :) Jeg spiste ikke sjokolade på mange uker den gangen jeg begynte på lavkarbo, ikke annet enn litt mørk sjokolade en sjelden gang. Så smakte jeg vanlig Freia melkesjokolade og påsto hardnakket overfor kjæresten min at de måtte ha gjort noe med den, for noe så motbydelig søtt! De hadde ikke gjort det da... :)
Noen sukkerfrie sjokolader er gode synes jeg, Guylian (jeg kjøper den på Ica) f.eks., men en annen jeg kjøpte på Coop Mega smakte pjuk, husker ikke merket, men den lå i helsekosthylla.
Er noen som har det, sier jeg:p Sjokolade smaker minst like godt nå, som det gjorde før, i min munn. Har aldri vært særlig avhengig av sukker da.. Men godt er det.
Enig med Nellie, atkins bar smaker ikke sjokolade. Sjokolade for meg er god mørk sjokolade med skikkelig sting, søtstoffet ødelegger den opplevelsen. Derfor er kanskje hjemmelaget sjokolade laget på ekte kakaomasse og kakaosmør med den mengde søtstoff man selv velger veldig godt.
Atkinsbar minner vel mer om hvilken som helst annen energibar.. Atkins har vel sjokolader som skal minne om sjokolade også, men de er vanskelig å få tak i. Hvertfall her.
Helt enig i at hjemmelaget sjokolade er godt. Og gøy! (Og det rare er at mannen min som ikke er "noe glad" i hjemmelaget sjokolade ikke klarer å holde fingrene unna min når jeg setter fram... :p )
Jeg pleier å lage med hakkede cashewnøtter oppi - da blir den ikke så megasterk, synes jeg. Litt karbohydrater blir det, men jeg trenger ikke mye av sånn og da synes jeg det er greit en gang i mellom. (Skulle gjerne finne sukkerfri mintkrisp å bruke i sjokolade... eller forsøke med tørkede blåbær/goldenberries. )
Bruker nesten bare 86% sjokolade, og jeg får ikke engang ha den for meg sjøl. Hver gang jeg skal ha en bit sjokolade, har den minka eller er forsvunnet! Da er det enten mann eller barn som har vært på ferde.
Jeg elsker fortsatt sjokolade, både med og uten sukker. Kvikk lunsj melkesjokoladen er fortsatt helt nydelig!
Også liker jeg Atkins-sjokoladene og, men ikke så godt den vanlige chocolate decadence som man finner i norske butikker. Chocolate chip cookie dough er mye bedre, samt dark chocolate decadence.
Og man behøver da ikke å gå rett til den mørkeste. Jeg gikk via sukkrefritt sin - og syntes da den var ok... før den ble GOD... og nå er den rett og slett ikke god lenger, men det er derimot sjokolade fra 60% og opp... Lindt har masse som er gøtt!
Det fine med mørk sjokolade synes jeg er at jeg rett og slett faktisk BLIR fornøyd av 1-2 ruter. (OK - jeg tilstår! Det hender fremdeles en sjelden gang at det ryker med 1/2 100g-plate:o) Uansett. Det skjedde ikke med lysere. Da måtte jeg spise meg kvalm før jeg virkelig var "fornøyd". Typisk på fruktnøtt.
Nå ble det mye sjokolade"prat" her, merker at jeg får vann i munnen........ahhh melkesjokolade synes jeg faktisk er sinnsykt godt enda. Har ikke smakt det på over et halvt år da, men koser meg med sukkerfrie alternativer innimellom. Og nyter det!
Ja - jeg er sjokoholiker - og innrømmer det. (og jeg som ikke likte det en gang da jeg var yngre, sukk......)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.