Hei, jeg lurer på om det er det samme hvor mange kcal jeg spiser på en dag når jeg går på ketolysekuren... I boken "Slank med Ketolysekuren" står det at man kan godt hoppe over noen måltid, og at man forbrenner uansett. Men da jeg gikk på Grete Roede, så var det alltid snakk om å ikke havne på sparebluss, dvs at man ikke spiste jevne måltider...
Så spørsmålet er: Er det det samme om jeg spiser 500 kcal eller 2500 kcal på en dag? (BMI på 35).
Lurer også på om det er greit å spise syltetøy i bittesmå mengder?
500 kalorier forstår du også at ikke er bra over tid. Om du EN dag innimellom spiser lite mat, så er det ingen problem.
Du skal IKKE telle kalorier på ketolysedietten, men du SKAL spise nok mat!
I ketose forbrenner kroppen jevnt hele tiden, og er ikke avhengig av jevnlig matinntak. Noen spiser lite og ofte, andre spiser mye og sjeldent, dette finner du utav etterhvert.
Les litt mer i boka, det skal stå en del om dette der.
Ikke spis syltetøy på ketolyse - ihvertfall ikke de første ukene. Du kan lage syltetøy selv med bær, sukrin/natree og røre. Til og med lett-syltetøyene i butikken er tilsatt sukker.
Jeg ville satt meg godt inn i ketolyse-dietten gjennom boka, og følg rådene som gis.
Har du holdt på i flere måneder uten og gå ned i vekt, lag en tråd så kan vi se på hva du spiser. Men som sagt, boka skal være mer enn god nok informasjon for å gjøre dette riktig første gang, man trenger kanskje bare av og til og lese den på nytt ;)
Grunnen til at du kan hoppe over et måltid (om du ikke er sulten fordi kroppen brenner av eget fettlager) er at blodsukkeret faller ikke så lett med dette kostholdet. Begynner du å fryse pga lavere forbrenning skal du ikke la være å spise.
Tusen takk dere som er så snille :) Jeg setter stor pris på dette forumet som kan hjelpe meg, syns det er mye nytt når jeg ALDRI har tenkt i disse baner før ;) Jeg tenkte å bruke bittelitt jordbærsyltetøy sammen med cottage cheese.
ps, Jeg skjønner ikke helt at jeg ikke kan bruke det, dersom det er innenfor antall g karbo pr dag? Er det fordi det er feil sukker i dem? Er det galt å spise det gale sukkeret selv om man holder seg innenfor 15g karbo pr dag? Det samme gjelder tyggis... Jeg har funnet ut at det er 1,24g karbo i en tyggis. Er ikke det ok da? (med bare en?)
Jeg har lest boken, men følte at det ikke var så tydelig skrevet, og jeg må av og til ha det med t-skje ;)
For det første tror jeg vi alle forsøker å holde oss så langt unna sukker som det går, da det ikke er irrelevant hvor karbohydratene kommer fra. For det andre trenger du faktisk de karbohydratene til grønnsaker, ikke til sukkerholdige varer.
Hva med å bruke noen få bær og litt sukrin i cottage cheese'en?
okei, takk for svaret :) Jeg har ikke skaffet meg sukrin ennå, de har det ikke i butikkene hvor jeg bor, så jeg må nok finne en helsebutikk snart, har hørt de har det. Jeg har akkurat begynt på denne kuren.
Du kan ha Fun-Light i Cottage Cheesen, det gir en fin smak (selv om det beste er uten...)
Eller du kan ha bringebær eller jordbær oppi, da slipper du kunstig søtning.
Ha også oppi hakkede mandler, litt fløte (for å få opp fettandelen) og strø på kanel.
Kjempegodt!!!
Ser nå at du akkurat er begynt på kuren.
Da vil jeg bare si til deg at det er veldig bra om du klarer deg uten søtning de 4 første ukene. Da er du avvent med at maten "må" smake søtt. :)
Det er veldig dumt å bruke hele dagsrasjonen av karber på en gang til sukker, både fordi det nok vil gi deg en liten "spike" i blodsukkernivået, som igjen trigger fettlagring, og fordi det knapt blir mulig å spise grønnsaker som gir sporstoffer som vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Prøv å fordele kvoten jevnt. Å bare spise kjøtt og egg og smør og ost og en klatt med "sukker" er ikke særlig næringsriktig, om du skjønner.
Et par ganger i måneden er det sikkert helt greit å ha en skje vanlig syltetøy i CC'en. Men tenk hvor mye bedre det er å spise mange spiseskjeer med sukkerfritt syltetøy, flere ganger i uken, istedet! Eller en raus neve bringebær/blåbær/jordbær oppi, med sukrin/søtning eller fun light, og kanskje en skvett følte, du får så mye mer kos igjen for karbene... mye mer dessert, og du blir mett lenger.
Har du tenkt på f.eks at en hel diger bolle sjokolademousse med ekte fløte har like mange karber som den lille skjeen med syltetøy?
Bruk sukkerfritt syltetøy og bruk litt, og en sukkerfri tyggis daglig gir ikke mye karbo og har lavere GI enn farin. Go ahead! Det er alternativer til sukrin, som ikke er sunne akkurat da, men de er lettere å få tak i; splenda, natreen og canderel strøsukker. Sukrin kan bestilles til under halv pris på iherb.com ved navnet erythrotol eller noe sånt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.