Jeg har akkurat vært på restaurant, og spist Cæsarsalat. Jeg prøvde å google og ant. g karbo i Cæsardressing, men fant ikke noe konkret svar... Jeg spurte de på restauranten og de visste hvor mange karbo det var pr 100, men det visste de ikke.
Så mitt sp.mål er: Er det alltid trygt å spise Cæsardressing, eller er det bare noen spesielle jeg må holde meg til når jeg er i ketose? Setter veldig pris på svar om noen vet dette. Jeg syns det er godt med litt smak i salaten, så det hadde vært helt supert om jeg kan spise dette med god samvittighet, hehe :)
Ingen kan svare deg på hva cæsardressingen du spiste på en tilfeldig restaurant inneholdt. Generelt er det ikke sukker i den, men det avhenger av om restauranten lager den selv eller bestiller, som oftest. Cæsardressing uten sukker inneholder som oftest ca. 3 gram karbohydrater per 100 gram.
hehe, må smile :) Jeg vet at ingen kan svare på det... hehe, men tenkte at det kanskje var noen som visste om Cæsardressing var en dressing som ofte inneholdt mye karbo lissom, om du skjønner. Eller om det var en type dressing som var fattig på karbo. Har aldri lagd dette selv.. unnskyld for min litt dårlige formulering... Eller som min mann sier på sidelinjen her, min HÅPLØSE formulering ;)
For det første bør all olje være kaldpresset for at den ikke skal være ødelagt, og solsikkeolje er veldig vanskelig å kaldpresse. Og siden det ikke er spesifiert er den nok ikke det.
Dessuten inneholder den, om jeg ikke tar feil, alt for mye omega6 som kan gi betennelser.
Tuuusen takk for den linken!! NÅ er jeg klokere! Men jeg var på en helsekostbutikk her en dag, og kjøpte cocosa ekstra virgin til 194 kr (!!!) og hun som drev butikken sa at den var perfekt til å steke kylling i. Rågodt sa hun. Og også perfekt til å spise 2 ss på tom mage for forbrenning. Perfekt tenkte jeg... (men aldri om jeg klarer å spise 2 ss hver dag av denne, smaker ikke godt!!)
Men så leser jeg på glasset og på nettet... ser ikke ut til at jeg kan steke i den, da må jeg bruke pure. Men det står på glasset at den er til matlaging. HVA skjer om jeg steker i den likevel da?
Har også lest at den passser i smoothie. (kan man lage smoothie i ketolysekuren egentlig? skal jo ikke spise frukt...) Klarer ikke å tenke meg en smoothie uten frukt??
Jeg var på en helsekostbutikk her en dag, og kjøpte cocosa ekstra virgin til 194 kr (!!!) og hun som drev butikken sa at den var perfekt til å steke kylling i. Rågodt sa hun. Og også perfekt til å spise 2 ss på tom mage for forbrenning. Perfekt tenkte jeg... (men aldri om jeg klarer å spise 2 ss hver dag av denne, smaker ikke godt!!)
Men så leser jeg på glasset og på nettet... ser ikke ut til at jeg kan steke i den, da må jeg bruke pure. Men det står på glasset at den er til matlaging. HVA skjer om jeg steker i den likevel da? Noen som vet det? Blir det til transfett da?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.