Nannah sa for siden:
500g hvalkjøtt.
1 løk
1 liten ss tomatpure
1/2 dl rødvin
2 dl creme fraishe
1 ts paprikapulver
salt og pepper
Strimle hvalkjøttet. Grovhakk løken, og la den bli blank i smør i en gryte.Ta den opp og hold den varm. Ta nytt smør i panna og brun kjøttet raskt.Salte og peppre. Strø på paprikapulver
Ha i tomatpureen og la den steke et minutt ca. Hell i rødvinen og tilsett løken.
Kok opp. Ta kjelen av plata og rør inn creme fraishe. Varm opp sausen nesten til kokepunktet. den skal IKKE koke. Ta kjelen bort fra plata igjen. Skru av plata og vent et par minutter før du setter gryta tilbake på plata. La den stå og trekke ca 4-5 minutter til sausen tykner.
Hansel serverte stroganoffen med rosenkål. Noe som smakte nydelig til det kraftige kjøttet.
Bilder finner du her:
hanseloggretel.blogspot.com/2011/10/hansels-hval-stroganoff.html