< Tilbake til oversikten

Rosenkål bonne femme

#1

Zincite sa for siden:

Variasjon på tilbehøret er bra. Denne fungerer godt på lavkarbo, og skal testes en dag :)
Hentet fra dinmat.no

1 pk rosenkål
3 sjalottløk
3 skiver røkt bacon
1 ss nøytral olje (solsikke/mais) .... nøyer meg med smør som vanlig :ja:
1 ss smør
1 ss salt
vann

Framgangsmåte:

Rens rosenkålene fra de yttereste bladene.
Skrell og finhakk sjalottløk.
Skjær bacon i små terninger.

Del de rensede rosenkålene i 4, gjennom stilken slik at bladene henger sammen under koking.

Kok de i godt saltet vann i 3-4 mimutter.
Skyll de deretter i kaldt vann for å bevare farve og stoppe kokeprosessen.

Ha løk og olje i samme panne som kjøttet ble brunet i, her er mye smak.
Tilsett baconet og surr godt, ha i smør og stek videre.
Ha tilslutt i rosenkål og la det bli varmt.
Smak til med salt og pepper.


#2

Anne sa for siden:

Hørtes snadder ut. Takk!:)


#3

Zincite sa for siden:

:) hører
gjerne tilbakemelding om du tester :ja:

La den inn her for å finne den igjen en gang vi har lyst på litt variasjon :)


#4

Melusine sa for siden:

Oj, dette høres ut som herlig tilbehør!
Takk for at du deler :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.