< Tilbake til oversikten

Hvilket smør skal jeg velge ?

#1

Phobia sa for siden:

Trodde jeg levde riktig på lavkarbo......har nå funnet ut at jeg spiser helt feil når jeg bruker Florasoft på eventuelle brød/knekkebrødmåltid, samt steker maten i Melange
HVA skal jeg bruke for å gjøre dette riktig ??
Har prøvd en gang å steke en kyllingfilert i Meierismør....det var VONDT, skikkelig ekkel bismak og grusom lukt......

:eek:


#2

Charlott sa for siden:

Bremykt er et ok alternativ :)

Syntes også det var uggent å steke i meierismør, men DET har gått over skal jeg si deg ;)


#3

Yonah sa for siden:

Melange og flora er da ikke smør.. hold deg langt unna dette kjemiske fettet som til og med må farges for at folk skal spise det.

Smør er laget av fløte. Prøv de forskjellige merkene, tines meierismør, kvitseidsmør osv. Prøv å venn deg til smaken, den er uvant når man har spist uekte " smør ".

Du kan steke i kokosfett også, de har det på helsekosten, bla cocosa.


#4

Yonah sa for siden:

Ig ikke la smøret bli brunt i panna før du steker, den smaken liker ikke jeg, og jeg elsker smør.


#5

smgj sa for siden:

Om du ikke liker smaken på smør så er cocosa et bra alternativ (den brune der hvor du ikke ønsker kokossmak av maten, den grønne der hvor kokossmak passer inn).
Eller du kan bruke rester av baconfett eller andefett om du lager bacon eller stekt andebryst. Dette gir god smak og er et ok stekefett.

Ellers er smørsmak som så mye annet en vanesak for mange.


#6

Peppa Gris sa for siden:

Det du spiser er margarin, så du må finne noe der det står SMØR på pakken :)

Bremykt er en blanding av smør og rapsolje, så den duger. Cocosa er genialt til steking.


#7

Lullen sa for siden:

Digger smør, men som Imse liker jeg heller ikke å steke når smøret er blitt brunt i panna. Jeg legger derfor kjøttet i panna før smøret blir brunt.

Jeg syns det var veldig uvant å gå bort fra Melange etter å brukt det i alle år, men nå har jeg ikke brukt og kjøpt Melange på sikkert 3-4 år!

Har forresten tilgode å se en kjøkkensjef steke i melange, de bruker kun smør :D


#8

Phobia sa for siden:

Ok, tusen takk for alle svar :-)
Dere er jo ganske entydige og enige alle sammen, så da er det bare å gå til innkjøp av Bremykt og Meierismør


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.