< Tilbake til oversikten

Sykehus og kosthold

#1

LindaN sa for siden:

Hei!
Jeg skal snart legges inn på sykehus i ca en uke og er bekymret for hvordan det da vil gå med mitt nye kosthold... Tror ikke de serverer lavkarbomiddag på sykehus. Til frokost og kvelds kan jeg sikkert spise bare pålegg, men vet ikke til middag. Noen som har erfaringer/ideer de vil dele med meg?


#2

Dietta sa for siden:

Jeg vill ha ringt avdelingen på forhånd og fortalt at jeg spiste lavkarbo, og spurt om det er et problem for dem. De må jo ha "lavkarbolike" kosthold for diabetikere som ligger inne - så hvorfor ikke for deg :D
Forhåpentligvis blir du positivt overrasket....
Lykke til :D:D


#3

LindaN sa for siden:

Ja, kanskje jeg får prøve det. Det skjer jo ikke noe verre en at de sier nei. :)


#4

Dietta sa for siden:

Ikke sant :)
Dessuten kan du fylle opp veska med litt ekstra "godis" som avocado og ølpølse, smøreost på tube, nøtter, mandeler etc. Hvis du ringer kan du også spørre om de har et kjøleskap du eventuelt kan legge noe privat mat i. Husk bare å navne maten før du reiser hjemmefra ;)


#5

Kitt sa for siden:

Er ikke avdelingen som bestemmer det, som regel. Maten kommer fra et sentralkjøkken og det er opp til de som jobber der hvor kule de er med maten. Avdelingen kan bestille, jada, men må som regel bare ta i mot det de får!
Du sier i fra på innskrivningssamtalen hva som skal stå på matkortet ditt og håper på det beste!;)

Jeg vet ikke helt hvor folk får det fra at diabetikere spiser så spesiell mat? Skatteetaten har fjernet vårt automatiske særfradrag fordi dagens anbefalinger er at diabetikere flest skal spise som alle andre og heller regulere blodsukkeret med insulin. Da må du ikke tro at de får/vil ha/trenger egen mat på sykehus! Er nok mange andre pasientgrupper som trenger mer tilpasset kost enn diabetikere.

Når det er sagt, da jeg ble akutt innlagt for noen år siden, var det ikke noe problem. Den mannlige svenske sykepleieren skaffet ekstra egg, ekstra pålegg, mer salat i sted for potet osv. Til og med uten å klage eller gi meg følelsen av å være vanskelig!:w00t:


#6

Dietta sa for siden:

Jeg trekker nok veksler her på kjente. Har 2 venner som begge er diabetiker, og som regulerer med kost og ikke insulinsprøyter :) Den ene har vært endel på sykehus - og da har det aldri vært noe problem å få mat som er tilpasset henne. Men - kan jo hende at hun har hatt flaks med de personene hun har vært i kontakt med da.
Ja - særfradraget for diabetikere har de fjernet - og nå skal de jammen fjerne hele fradragsposten for store sykdomsutgifter ved alvorlig sykdom også :eek: Hipp hurra for regjeringen.
Mao, man skal være både rik og frisk for å være syk i Norge !!!!! :mad:

Hipp hurra for svenske, mannlige sykepleiere ;)


#7

Kitt sa for siden:

Dersom man har en diagnose, diabetes, cøliaki etc er det jo egne "diettlister" å forholde seg til, men opplevde så utrolig mye rart både i praksis på Ullevål og i jobb senere, at jeg aldri mer stoler på at den maten som kommer er det den sier før jeg vet det! :p

"Hurra for Norge og søtenmsi og olje og alt det derre der!"

Her tas det fra de syke, fattige og gis til de som har nok fra før!:(

Det føles i hvert fall sånn!:p


#8

Dietta sa for siden:

Helt enig ! Har forøvring tenkt å spare inn en fløtekartong i uka nå - og bruke pengene på lotto i stedet :stortsmil Må jo sikre alderdommen........


#9

Carisma sa for siden:

Jeg lå elleve dager på sykehus i sommer, akuttinnleggelse uten mulighet til å sjekke noe om mat på forhånd. Men jeg ba om lavkarbo mat, og det gikk veldig fint! Sambo fikk også mat de dagene han sov der, og han angret veldig på at ikke ha ba om lavkarbo også for min mat var mye bedre! Ikke ketogen, men bra fedonish.


#10

Newstart sa for siden:

Gammel tråd dette her, men har søkt litt rundt. Jeg må snart ta en operasjon og er så redd for at det oppholdet skal ødelegge for meg matmessig. Nå er det jo ikke verdens undergang hvis jeg ikke kan spise lavkarbo en ukes tid men skulle så gjerne ønske at alternativet var der.
Å gå på kafe her er jo like vanskelig. Tenkte å kjøpe en salat en gang og den kostet hundre kr for et lite beger som inneholdt åtti prosent mais og tomat. :confused:


#11

kristine89 sa for siden:

Kunne du for eksempel laget en god porsjon med lavkarbo knekkebrød? Det holder seg godt i romtemperatur.

Makrell i tomat, sardiner, tunfisk på boks, porsjonspakninger med smør og majones er også ting som holder seg i romtemperatur.
Nøtter er supert.

Lykke til :)


#12

Yonah sa for siden:

Jeg pleier å ha med lavkarbo knekkebrød til slike anledninger. Sykehusmat er kjedelig ja, men de har som regel litt ost, skinke osv. En overlever, selv om en ikke lever i luxus. Men jeg har kun erfaring som ledsager( men har nok en god del uker bak meg på sykehus de siste 7 årene).
Jeg har med meg atkinsbarer, selv om de er juks, men det er bedre enn å klikke på sjokolade i kiosken. Jeg blir skikkelig søtsugen i stressa situasjoner og søtsuget går ikke bort, selv om jeg skulle gå ukevis uten noe søtere enn fløte og tomat, og da er veien kort til en snickers eller japp.


#13

Kitt sa for siden:

Jeg vil tro det er lettere i dag enn da tråden ble startet å få litt spesialkost.
Ikke at jeg tror på mirakler, men nå vet da de fleste hva lavkarbo er.;)
Spør etter det du vet du kan spise, så pørver de nok så godt de kan. Da jeg lå på sykehus i fjor, hadde de buffet der man forsynte seg selv om man var oppegående eller bare bestilte mat av den som hadde ansvar for rommet. Fungerte kjempebra.

Er dessuten ikke mange dager man får ligge på sykehus nesten uansett operasjon nå til dags, så pass på å ha mat hjemme også. Er ikke sikkert du har lyst til å løpe i butikken eller lage mat de første dagene etter at du har blitt kastet ut av sykehuset heller.

Lykke til! :)


#14

TrillTrall sa for siden:

Romtermperert makrell i tomat? :eek: Yak. :) Heldigvis har vi forskjellig smak, for det er ikke godt synes jeg - kjøleskapskald derimot, går det ned på høykant! :D Men ja - den holder seg i romtemperatur, det gjør den jo.


#15

nellie sa for siden:

Har alltid med en boks makrell i tomat i veska. Er ikke noe æsj med det. Er vi ikke litt for gamle til å si æsj til mat?


#16

Fillilura sa for siden:

Bak og ha med deg knekkebrød så har du til frokost/kvelds med det pålegget de har. Holder seg godt i en tett boks.


#17

TrillTrall sa for siden:

Tja... ;) Jeg sier det ikke høyt, men det er ikke all mat jeg jubler like mye over for å si det sånn. Og romtemperert makrell i tomat er en av dem.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.