Man skal jo ha 1g pr kg kroppsvekt ikke sant? Dvs jeg skal ha 80g. Men hvordan i huleste heiteste skal jeg klare det?:p:confused:
Har regnet litt på det og ser at jeg er mye over. Middag på 300g kjøtt for eks. 22g pr 100 g. Bare det blir jo 66g. Så litt fleskepølse, egg, skinke... huff jeg fatter ikke hvordan dette går an jeg.:eek:
Jeg synes også det er vanskelig. Jeg inntar ca 130 g daglig selv om det er langt over anbefalt dose for meg. Jeg spiser tre ganger daglig men aldri så mye som 300 g kjøtt om gangen. Til middag nå spiste jeg 130 g kylling og 40 g fet ost. 47 g protein ble det. Klarer du å bytte ut noen av de "kjøttgrammene" med fett og grønnsaker, da tror du?
Nei problemet er jo at jeg ikke får trent nå når jeg går hjemme med minsta. Har fryst medlemsskapet mitt på helsestudio akkurat nå.
Huff syns dere det er mye til middag? Jammen jeg blir jo ikke mett uten.:o Enda jeg er flink med fettet og grønnsaker. Steker alt i cocosa også. Hmmm kanskje jeg må prøve igjen å redusere.....:p
Om det er mye kommer an på så mye. Om du spiser det tre ganger om dagen og ikke er spesielt veltrent og høy, så kanskje? Kroppen din vet det best. Jeg spiser til jeg er akkurat mett, aldri litt mer enn det. Noen liker kanskje å spise seg ordentlig mette? Da blir det noen ekstra gram.
Jeg spiser kun det, da blir jeg passelig mett. Så egg og skinke og diverse til frokost. Av og til kveldsmat eller lunsj å da overskrider jeg jo grensen...
Jeg lurer litt på - spiser du lavkarbo for å gå ned i vekt? Går du greit ned i vekt? I såfall ville jeg ikke hengt meg så mye oppi hvor mye protein jeg spiste :)
Bare lur i vei du Nerthus :D. Er takknemmelig for all hjelp.
Jeg går på lavkarbo for å gå ned i vekt ja blant annet. Men vekta vil ikke videre ned. Derfor har jeg begynt å regne på ting. Har hengt meg opp i kalorier jeg. Men vet ikke om det er det, kanskje det rett og slett har med proteiner å gjøre? Jeg snudde om på all maten min for litt siden og datt ned 1,6 kg. Da har jeg ikke gått ned på kanskje et par mnd. Men nå står den fast igjen. Trodde kanskje at det skyldtes inntak av melkeprodukt for det har jeg opplevd tidligere at da stagnerte vekta. Men nå ser det ikke ut som noe nytter. Har fortsatt 8-10 kg jeg skal ned. :confused:
Jeg ville kuttet proteinene til ca 80 g pr dag. Dette fordi spiser du veldig mye proteiner, vil disse kunne være med på å øke insulinutskillelsen.
Spiser du da i overkant mye mer energi enn du forbruker, er det større sjanse for at du lagrer dette - evt at kroppen kun forbruker det du spiser av fett, og ikke trenger og sette igang fettforbrenning av kroppsfett, som er en litt tyngre prosess.
Du blir nok mett med mindre proteiner også. Pøs på med grønnsaker og gode fettkilder. Om du blir sulten, varer det etter min erfaring bare noen få dager til kroppen henter energi fra kroppsfettet :)
Ok da skal jeg prøve det å se om det fungerer. Husker bare sist jeg prøvde så var jeg så sulten jeg fikk jo helt abstinenser.:p Når jeg var ferdig med middagen var jeg like sulten liksom.
Kanskje jeg skal legge den kaloritellingen på hylla litt så prøver jeg dette.
Ok. Kanskje, bare kanskje, ville det hjulpet litt å ha faste måltider? Å alltid spise tre ganger og ha som en regel å spise max et antall gram protein til hvert måltid? Planlgge det og sette opp forslag på diett.no for å se hvordan snekre sammen en god løsning? Noen proteinkilder har mindre proteiner enn andre som du vet. Selv har jeg vært mer forsiktig med å få i meg for mye fett i redsel for kaloriene og at jeg har hatt et høyt inntak av proteiner har ikke hatt noe å si på vekta mi. Men det er meg.
Godt poeng Yrla. Men jeg føler at det blir så veeeldig mange kalorier totalt at det er det som er problemet. I forhold til det jeg forbruker altså. Derfor har jeg tenkt i de baner nå i det siste. Men det rare er jo at samme hvor mye jeg spiser så går jeg ikke opp i vekt. Jeg kommer bare ikke nedover samme hva jeg prøver.
Jeg ser nå at du spiser south beach-aktig. Er ikke det en del karbo da? Hva slags energiprosentfordeling har du mellom næringsmidlene om du bruker diett.no?
Vel.. det er bare south beach aktig. For jeg holder meg nokså lavt på karbo. Eller dvs jeg har gjort det nå en stund uten at det har hatt så mye effekt. Har ikke tilført ting enda som man har lov til i fase 2. Har lyst lenger ned først før jeg tenker i de baner.
Ok. Huffda. Men om det er reell fysisk sult du må ta deg av med "for mange" kalorier og du ikke går ned er det kanskje noe som ikke stemmer hormonelt hos deg? Har du sjekket deg hos legen?
Ja alt fint hos legen. Heldigvis. Men kanskje jeg rett og slett ikke er så flink til å spise grønt for til hvert måltid slik at magen blir fylt opp. Ikke vet jeg, men føler jo meg som en kanin tilslutt. Hehe. Skal iallefall redusere protein mengden til middag i dag så får vi se. En periode delte jeg opp middagen slik at jeg tok halvparten til middag og halvparten til kvelds. Men merket ingen bedring da heller. Ikke gikk jeg ned i vekt og ikke følte jeg meg mett heller. Va konstant sulten.:confused:
Så det MÅ være for mye av noe en plass her....
Grønnsaker er en vane. Begynn å gløtte litt på noen vegetarblogger. Når man luker ut alt melet de spiser så er det faktisk som regel også noen fantastiske lakto-/ovo-vegetarretter innimellom. :)
Og husk at grønnsaker trenger ikke å være salat, eller kjedelig kokte. Lag deg gratinert sellerirot eller blomkålris eller en god grønnsakssuppe...
Jeg tenker at om du er sulten etter middag når du reduserer på proteinet er det en av to ting du kan gjøre: Øke på med fettet siden du spiser så lite karbohydrater, eller øke på med karbohydratene...
Såvidt jeg husker er south beach lavt på kh og begrenset med fett i starten. Denne starten skal man vel ikke gå lenge på? Deretter skal man øke på med kh.
Hvis du holder deg lavt i kh OG i fett over lengre tid vil kroppen din sannsynligvis velge og gå i sparemodus fordi den ikke får energi gjennom maten.
Du kan vel fint telle kalorier, men jeg tenker at du bør velge om du skal spise etter south beach (som innfører mer karbohydrater etterhvert), eller om du skal spise "lavkarbo" som betyr mer fett og mindre karbohydrater. Spiser du lite kalorier OG lite karbohydrater blir det stusslig til kroppen, og det er ikke rart du blir veldig sulten etter middag fordi kroppen har fått i seg for lite energi-mat.
Proteiner KAN brukes som energi, men dette er krevende for kroppen siden proteinenes hovedoppgave er oppbygging, ikke energi :)
Spiser du veldig lite fett også?
Alle nybegynnere som er såååå sultne i starten blir bedt om å pøse på med fett de første ukene. Dette for å få i gang forbrenning av fett. Deretter reduseres ofte naturlig noe av fettinntaket og kroppen bruker istedet kroppsfett. I en overgangsperiode, selv om du har spist lavkarbo en god stund - vil det ikke være uvanlig at du har 3-5 dager der du føler deg ganske så sulten. Da er det viktig og spise nok fett i maten om kh inntaket ligger veldig lavt.
Jeg prøver meg nå på en periode med mye mindre mengde mat, og har allerede lært at 3 smørbrødskiver av nannahs smørbrød med kremost holder meg mett MYE kortere enn 3 lavkarboskiver (Karins mitt aller beste brød) med makrell og tomat og majones...
Da jeg hadde spist lavkarbo i 6 mnd uten å gå ned et gram, prøvde jeg meg på spisdegslank mat. De har 5-20-75 (ca) fordeling av næringsstoffer, men bare 12-1300 kalorier. Jeg var ekstremt sulten de 3 første dagene, men etter dette forsvant all sultfølelse da kroppen "skjønte" at det var energi og hente i "blondekanten" ;)
Bare litt tanker, håper du ser om det er noe du kan bruke til å finne "din" måte og ha et komfortabelt kosthold OG gå ned i vekt!
Tusen takk for svar alle sammen. Det er så godt å ha noen å diskutere det med.:D
Nerthus: Joda filosofien min er eller har vært South Beach. Spise alt av rene produkter, grønnsaker og være forsiktig med fett. Bruke kun sunt fett. Jeg driver vel i utgangspunktet på med South Beach for jeg liker tanken bak det hele. Men når sant skal sies så gikk jeg jo veldig lavt i kh men øste på med sunt fett fra rapsolje og cocosa for eks en stund. Dette for at det fungerte veldig. Så har jeg ikke tatt neste skritt liksom....
Jeg er ikke den som spiser masse bacon og slikt men liker nakkekoteletter med fett for eks. Å kutte ned på både kh og fett er jo ingen lur ide. Så det har jeg ikke gjort. Man må øke med en av delene.
Jeg har ofte målt tidligere om jeg var i ketose å det var jeg. Selv om det ikke var mitt mål. Nå er jeg ikke det da jeg ligger høyere med kh.
Jeg spiser løk til middag for det er jeg så glad i så det trekker opp.
Jeg ønsker å spise lavkarbo, og vil påstå at jeg nå ligger rundt 30-50 g kh pr dag. Så kanskje det nå er på tide å forandre den boksa mi under her som sier South Beach hehe. Kan jo være misvisende det.
Ellers så er jeg egentlig enig med deg i alt du sier.:D
Jeg vil da til informasjon si at egg og bacon inngår ikke som standard måltid i min hverdag i det hele tatt :)
Bacon brukes som smaks-tilbehør i feks cæsar-salat - men ellers lite i bruk. Egg koker jeg ofte og lager eggesalat med urter, majones, creme fraiche, sitronsaft, og spekeskinke!
Røykalaks og eggerøre, laks med grønnsaker og rømme, en sjelden gang rødt kjøtt, marinert kylling med masse "wok" grønnsaker i en blanding av rømme/fløte/kremost alt avhengig av hva jeg har i kjøleskapet.
Det er lettere enn man tror og øke på med fettet uten å føle at man "drikker" fett. En skvett fløte i sausen eller stekesjyen, smør på lavkaboskiva, steke i smør eller cocosa, avokado med reker osv. Prøv deg fram med en "skvett" eller "litt" til alle måltider og se om du kanskje blir mettere også. Salater elsker jeg, og fyller de med feks kyllingkjøtt, fetaost, spekeskinke og bruker enten olje/eddik dressing eller hjemmelaget aioli.
Jeg tror du finner utav dette jeg, det viktigste i første omgang må være og finne ut hvordan du kan spise - være komfortabel - og IKKE bli sulten med en gang etter måltidet!
Avokado sammen med kjøtt metter bra,ja. Jeg så, trådstarter, du har skrevet et sted du har dårlig apetitt om morgenen. kanskje du kunne ventet med frokosten til du var sulten?
Skrev oppe her ja at jeg har vært i ketose over lengre tid. Men nå har jeg økt kh litt. Og her trives jeg veldig. Går ikke ned noe mer om jeg reduserer heller. Som sagt har prøvd:)
Jeg må bare spørre....du spiser ikke sukkerfrie pastiller eller tyggis? Personlig ser jeg at det var synderen for min del. Selv bare en-to kunne ødelegge... Ellers har du jo fått mange flotte forslag!
Har tenkt tanken på om det faktisk kan være at hjernen vil ha mer enn det magen trenger. Men jeg blir faktisk skikkelig dårlig jeg hvis jeg ikke får spise. Nå har jeg jo aldri hatt det bedre før enn når jeg begynte på lavkarbo for jeg merker at blodsukkeret mitt er stabilt.
Kan gå lenge mellom hvert måltid. Men etter middagen da skjer det noe magisk føler jeg. Da blir jeg dårlig hvis jeg spiser lite og ligger våken hele natten og kroppen klør og kribler. Jeg tar jo vitaminer og magnesium. Men akk..... ja jeg kommer vel til bunns i det. Men fy søren det er vanskelig å holde seg nede på proteiner syns jeg.:p
Du trenger ikke kutte alvorlig på proteiner fra dag 1! Har du forsøkt og redusere med feks 30-50 gram proteinrik mat til hvert måltid? Og kanskje du kan bruke en måned, og redusere enda mindre hver gang? Kroppen vil knapt merke det om du gjør det sakte og over tid. Den er smart, men KAN lures ;)
Jeg tenker også en ting - hva spiser du annerledes til middag enn til frokost og lunsj? For det er bare etter middag at du får denne reaksjonen eller hva? Hvis du spiser annerledes til middag enn til frokost/lunsj, kan du spise "lunsj" på nytt til middag - bare med kanskje mer mengde om nødvendig og se hva som skjer?
Masse tanker fra meg igjen ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.