Min datter skal feire bursdag snart, og jeg sliter med å finne på noe godt og enkelt å severe... Vi skal ha to selskap. Den ene dagen blir det barnebursdag, men det kan jo hende at foreldrene blir igjen...
Men den andre dagen blir det familiebursdag, og da er det to i familien som går på lavkarbo kur, og jeg selv lever ketogent fortiden... Jeg kan derfor ikke servere det jeg pleier, dvs pølse i brød, hehe... (ikke så avansert mat på disse barnebursdagene her i huset skjønner dere ;). Jeg tenker å lage en salat, men syns selv det kanskje blir litt kjedelig til bursdag å være?
Håper noen har tips til meg! :veitikke::hjelp::spent: :happybday
Tusen takk, det var jo et supert tips!! Har faktisk akkurat kjøpt en stor spekeskinke, så da jeg iallefall det i boks! Takk for gratulajonen :) Ha en fin kveld!
Det var jo et supert tips, og siden du alt har en spekeskinke er det jo perfekt, :).
Jeg tenkte å foreslå noe lignende selv som du kan ha glede av i ettertid hvis det ikke skulle bli spist opp, som kyllingvinger, kalkunboller og sånn type "koldtbord-mat" som du kan kose deg med rester av, men spekeskinke og eggerøre hørtes jo farlig fristende ut...
Både Prior og Solvinge og Den stolte hane (er vel det det merket heter?) har noen kjøttboller laget av kylling eller kalkun som jeg mener er lave på karbohydrater, og som jeg synes er veldig gode.
Har brukt dem i matboks, og på trespyd et par ganger, bl.a med tzatziki ved siden av eller en god saus til å dyppe i.
Hadde dem på et blandet koldtbord en gang jeg ikke gadd å forklare at jeg spiser lavkarbo, og de ble godt likt av alle. :)
Hehe... Hvis du likte den liker du sikkert denne også. :)
Jeg har noen forskjellige, og husker ikke helt hvilken jeg skrev et innlegg om eller la ut i journalen min for en stund siden, men i så fall kan den absolutt gjentas synes jeg.
Du kan jo fortsette med pølsene, du kan jo investere i noen pølser med lite karbohydrater til dem som skal ha det. Dersom du gidder kan du jo lage pølsebrød også. Det fungerer helt fint, jeg pleier i grunn å ha litt forskjellige pølsetyper når vi serverer pølser, det er lett å skille ut lavkarbopølsene så kan de som skal ha det forsyne seg av dem.
Vi pleier ofte å ha pølser i bursdagene til ungene!
Det går jo fint på lavkarbo det?
Blomkålmos til oss som vil ha det, med hakket rødløk, rekesalat og sukkerfri ketchup.
De andre får som regel vanlig potetmos, potetsalat, brød, lompe, stekt løk osv.
Eller vi steker karbiser i stekeovnen eller grillen, med valgfritt tilbehør.
Hamburger brød (til de som vil ha det), salat, agurk, tomat, løk, paprika, mais, dressing osv..
Lager stort sett ikke lavkarbo kaker, da jeg har tilgode å like noen av dem jeg har laget. Eneste er Gerds ostekake :sikle:
Jeg visste ikke at jeg kunne bruke sukkerfri ketchup, det var jo kjekt å vite ;) Men mener du at jeg skal bruke lavkarbo pølser da eller? For vanlige pølser er vel ikke aktuelle? (Jeg er i ketose, med max 15 karbo om dagen... )
Har du en god blomkålmos oppskrift du har lyst til å dele?
Min datter vil ha (lys) lapskaus på sin bursdag, det er hennes store favoritt for tida.. Har tenkt å "lure" i den sellerirot og andre gode røtter, og ikke bare gulrot og poteter. Nå lages det elghakk - ikke akkurat lavkarbo, men det får våge seg.
Taco er kjempegodt, men er det ikke sinnsykt mye karbo i taco-krydderet? Og i skjellene? Kanskje du vet om en lav-karbo-taco som jeg ikke har hørt om? Takk for tipet uansett da ;)
Heihei :) Tacokrydder lager du enkelt selv (spisskumen, chili og korriander). Du og de andre på lavkarbo skipper lefser, skjell og mais.
Du trenger ikke å bruke hvetemel i lapskaus. Hvis du vil ha den tykkere kan du ha i en skje med fiberhusk.
Vi pleier å ha suppe i familiebesøk. F.eks en god blomkålsuppe med pølse, brokkoli og div i. Namnam :) Hvis ikke dere er for mange kan du også lage lasagne. Den er helt nydelig :sikle:
Det er mange oppskrifter på kaker på oppskriftsforumet. Rop ut om du trenger hjelp til å velge (jeg elske kaker!)
Denne oppskriften på tacokrydder er helt perfekt! Smaker akkurat som den på pose, eller egentlig enda bedre..
Det finnes mange oppskrifter her inne på både lefser, og skjell-lignende oppskrifter. Selv pleier jeg å bruke store salatblader. Det fungerer faktisk bedre enn man skulle tro. Riv av de 2-3 ytterste salatbladene, og fyll disse opp med alle godsakene :smile:
Jeg har funnet pølser i flere butikker. Noen steder har de fra Jacobs, det er ofte i de litt "finere" butikkene. På Rema har jeg funnet bla "hot link" og en annen type, men det er mulig det bare er i sommer sortimentet. Felles for disse typene er at det ofte bare er to-tre pølser i hver pakke, pakket på et brett. De er ganske dyre, men de metter godt. Det er ganske tjukke pølser, men ikke så tjukke som kjøttpølser. Jeg pleier å kjøpe en del pølser i Sverige og putte i frysern. Det varierer fra gang til gang hvilket merke jeg finner. Før fant jeg Bøklunder pølser men det er ikke så lett lenger. Nå finner jeg mest Gøls, men du må alltid lese på pakken, det er ikke alle pølsene fra samme produsent som har lite karber. Veldig kjekt å ha på lur til grillturer og ellers:)
Jeg pleier ofte å kjøpe litt dyrere pølser til meg og mannen.
De med 3 stk i pakka og surrer gjerne en bacon skive rundt også. Sjekker innholdsfortegnelsen om de er under 5 g pr 100.
Resten av familien får enten vanlig grill eller wiener.
(noen ganger tar vi det også, vi er ikke sååå nøye lenger iom at vi/jeg har spist lavkarbo lenge :o )
Jeg pleier å kjøpe denne rekesalaten, 2 karber pr 100 g
Blomkålmos:
En blomkål kokes i bukketter i lettsaltet buljongvann til de er nesten møre. Heller av vannet, tar oppi en stor klump smør (kanskje 50 g smør?) og kjører stavmikseren i kjelen til det er blitt en purre. Smaker til med litt salt og hvit pepper.
Ja nå er bursdagen gjennomført, og jeg vil takke for alle tips!!
Jeg serverte pølser fra Meny, Jacobs utvalgte... Choriso, baconpølser, urtepølser og en type til jeg ikke husker med 0 karbo. (!!! perfekt!)
Til pølsene ble det blomkålmos (som var nydelig!) og guacomole, seterrømme og grønn salat med cherrytomat og agurk. Gjestene ble veldig fornøyde :)
Til dessert hadde jeg div karbomat, men også krem med sukrinmelis med div bær som jordbær, blåbær og bringebær...
Alt dette med tips fra dere! Supert med dette forumet assa!! ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.