< Tilbake til oversikten

Flere grunner til at man går ut av ketosen?

#1

TovHus sa for siden:

Hei alle sammen:-)
Har sittet på gjerdet her på forumet en god stund, og brukt det som "hovedoppslagsverket" mitt når det gjelder lavkarbo.

Jeg la om kostholdet til lavkarbo/ ketolyse siste uka i mai, og vekta stupte i rekordfart. Startvekt var 85 når jeg starta og i slutten av juni viste vekta 77 kg... SÅ sa det stopp:( og det snudde om. Nå har jeg økt til 81 kg igjen, så jeg håper det bare er vannet som har kommet tilbake. Jeg merker ikke noe på at klærne sitter strammere...

Det var ingen ting jeg gjorde av store endringer som jeg trooor skulle føre til dette, og de ekstra kiloene kom så fort, derfor mistenker jeg at det er vann.

I begynnelsen gjorde jeg altså ingenting av endringer, da jeg gikk ut ifra at det var et platå. Men ettersom ukene gikk prøvde jeg ut forskjellige ting som fløte og cocosa i kaffen etc da jeg var redd jeg fikk for lite fett... Rømme, majones, hvitost, fetaost, smør og oliven var fettkildene før jeg begynte med cocosaen og fløten.

Har testa med stix og vert i ketose så og si hele tiden... Så nå begynner jeg å miste motet...
Har da noen spørsmål jeg håper å få svar på før jeg legger hele "prosjektet" på is..

  1. Er det KUN for høyt inntak av karbohydrater som kan få en til og falle ut av ketose? Eller er det andre faktorer som fører til dette? Som feks forlite vann og fett?

  2. Hva er de vanligeste grunnen til at kroppen binder vann? Har forsøkt å drikke mye, enkelte dager opp til 3 liter uten at dette gjorde til at platået "løsnet"...

  3. Noen sier at det ikke gjør noe om man dropper frokosten, mens andre sier det et dumt... Jeg har i hele perioden ikke vært noe på frokosten. Noen her med platå som har gjort endringer med positive erfaringer?

  4. Finnes det tegn/symptomer på hvid det viser seg at kroppen min går på sparebluss fordi jeg har spist for lite? Og hvordan kan man evt komme seg ut av en sånn tilstand?

Noen her som kan komme med gode råd og innspill, så er jeg veldig takknemlig!! :-)


#2

annannanna sa for siden:

Veldig bra spørsmål. Jeg lurer også, jeg følger med.


#3

Modezty sa for siden:

Kan du ikke legge ut et eksempel på en dagsmeny - og hvor høy er du?


#4

Nerthus sa for siden:

Tja, du trenger ikke å ha "falt" utav ketose fordi stixen ikke har utslag. Stixen kan være gammel/ødelagt, eller kroppen kan etter såpass mange uker ha blitt flink til å forbruke fett som energi og dermed kan det være så lite ketoner i urinen at det ikke gir utslag. Mitt råd? Drit i stixen, pass bare på at du spiser korrekt og holder deg under de antall kh du har bestemt deg for.

Saltholdig mat, trening, mens-syklus, infeksjoner/betennelser i kroppen mm. Som sagt lengre ned tror jeg ikke det er vann, da hadde du merket det på klærne. Sps som det passer deg du, om du spiser frokost eller ikke tror jeg ikke gjør noe forskjell, det er totalinntaket som teller. Jeg vil også fraråde småspising/mellommåltider, spis deg mett til måltidene så skal du ikke ha behov for noe ekstra (nå vet ikke jeg om du spiser mellommål da). Har du spist for lite? Bruk diett.no til å finne det ut. Man kommer seg utav sparebluss-tilstand ved og såklart spise MER mat over tid :)

Hvis du ikke merker noe på klærne er det nok ikke vann, tro meg det ville du merket ;)
Hvis du trener jevnlig kan det godt hende at kroppen din bygger muskler. Jeg opplever og bli mye sterkere på lavkarbo enn tidligere.

Høyde og vekt kan være greit og oppgi så man vet utgangspunktet.
Du sier jo selv at du har lagt til fløte og cocosa, mens det ser ut til at du spiste nok fett i utgangspunktet. Det finner du utav om du legger inn maten du spiser på diett.no.
Kutt de siste fettkildene og spis akkurat slik du gjorde i starten og se hva som skjer. Fløte får man lett enormt med kalorier om man ikke er forsiktig :) - samme med cocosa :)

Hvor mye skal du ned?


#5

TovHus sa for siden:

Jeg er 168 cm høy:-)

Eksempel på dagsmeny kan være:
Lunsj kl 11: salat m/ fetaost, soltørkede tomater, grønne oliven, agurk, kjøtt( varierer mellom kylling, skinke, reker,krepsehaler), egg, 3-4 ss rømmedressing(6kh/100g) totalt ca 350g totalvekt

Middag ca kl 17: 1-2 stk løvbiff og 250 g blomkål, 3-4 ss rømme + en dæsj med smør fra stekingen.

Alt middag: 2 speilegg m/ 5-6 skiver skogsbacon og samme mengde blomkål evt brokkoli og fett som over.

Kveldsmat ca kl 21 : kan være 5-10 skiver hvitost m/ majonestriper på.
Evt hjemmelaga yoghurt av 1 dl rømme og 1 ss fun light saft. Av og til litt valnøtter oppi.

Sjelden jeg spiser mellommåltider, isåfall er det noen skiver hvitost.


#6

smgj sa for siden:

Symptomer på sparebluss er stort sett unormal kulde (at man fryser og pakker seg inn når andre synes temperaturen er helt ok )... men da skal man være langt ute å kjøre. De fleste gir seg før man kommer dit.

Og så går det selvfølgelig an å fryse uten at det er sparebluss da. Dog, om man f.eks fryser hele tiden uansett klesmengde og det kun er bedre når man ligger i badekaret eller etter at man har spist variert eller "sprukket" så mener jeg det er ganske sannsynelig at man er i sparebluss.


#7

TovHus sa for siden:

Mitt mål har vært å kunne nå 70 kg, men det virker ganske fjernt akkurat nå... Vekta står fremdeles ikke til å rikke...

Har lagt inn på diett.no og ville veldig gjerne ha delt den her for kommentarer. Fins det en lettvint måte å gjøre det på? Har ligget på 11-14 kh pr dag 70-75% fett og 3-4% kh viss jeg ikke husker helt feil. Kaloriinntaket ligger på ca 1800.

Har også begynt å trene litt, 3 dager på tredemølle forrige uke a ca 6 km hver gang ( litt intetervaller inni disse 6 km) i håp om at noe skal løsne.. Så får vi nå se... Har bare SÅ lyst til at det skal gå min vei snart:(


#8

index sa for siden:

Mange har erfart at det å gå litt opp på karbohydrater faktisk kan få fart på vektnedgangen igjen. Jeg ville prøvd å øke til 40-50g pr dag noen uker,bare for å se hva som skjer. Ketose er gjerne mer effektivt for store vekttap enn for de siste kiloene...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.