250 g økologiske gresskarkjerner 1 ss olivenolje 0,5 ts havsalt eller Himalayasalt
Sett stekeovnen på ca. 180 grader C.
Bland 1 ss olje og 1/2 ts salt. Liker du mer smak, kan du tilsette litt presset hvitløk og eventuelt litt tørkede krydderurter (for eksempel basilikum, oregano, persille eller timian eller en blanding av disse).
Bland dette godt med kjernene, og fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate dekket med bakepapir.
Stek gresskarkjernene til de er blitt lett brune (ca. 15-25 minutter). Snu kjernene av og til.
Godt er det, og samboeren peller de ut av skallet med tenna som snacks, de salte som kjøpes på invandrerbutikker. Men mente de har mere enn 1 kh/100gr. da?
Herlighet, :p har jo selv skrevet en tråd tidligere med greskarkjerner med 1,5 kh/100gr. MEN det er på de med skall da, kjøpt på tyrkisk invandrerbutikk.
Så Er veldig interesert i å høre merket du har med de uten skall, sånn til neste gang du skal kjøpe :)
Å ja, mente jo de med skal på. Synes de smaker best.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.