< Tilbake til oversikten

Ristede gresskarkjerner - enkel, god snacks, supert for nøtteallergikere

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

250 g økologiske gresskarkjerner
1 ss olivenolje
0,5 ts havsalt eller Himalayasalt

Sett stekeovnen på ca. 180 grader C.

Bland 1 ss olje og 1/2 ts salt. Liker du mer smak, kan du tilsette litt presset hvitløk og eventuelt litt tørkede krydderurter (for eksempel basilikum, oregano, persille eller timian eller en blanding av disse).

Bland dette godt med kjernene, og fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate dekket med bakepapir.

Stek gresskarkjernene til de er blitt lett brune (ca. 15-25 minutter). Snu kjernene av og til.

Avkjøl gresskarkjernene på et kjøkkenpapir.

Moms!


#2

smgj sa for siden:

Og gresskarkjerner er en god magnesiumkilde - om jeg ikke husker feil. :)


#3

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Jeg tror du har rett! De er rike på mineraler, vitaminer, og protein ;)


#4

Mammarosa sa for siden:

Bestiller spicy fra iherb :)


#5

FrkMarge sa for siden:

Husker jeg feil, eller kan man ikke poppe gresskarkjerner også? Som popkorn?


#6

danielve sa for siden:

Kjøper de posevis ferdig hos pakistaneren rundt hjørnet. De har 1 kh og er både sunne og gode. :D


#7

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Jeg bestiller fra iHerb, men har ikke sett de spicy. Gjett hvem som skal inn å sette ny vare på ønskelisten nå?? :D


#8

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Jo, man kan visst det. Vet ikke om det er som popkorn, men leser at man kan riste de i tørr panne til de begynner å poppe..


#9

Tiki sa for siden:

Godt er det, og samboeren peller de ut av skallet med tenna som snacks, de salte som kjøpes på invandrerbutikker. Men mente de har mere enn 1 kh/100gr. da?


#10

danielve sa for siden:

Det finnes forskjellige typer eller merker. Den ene har bare 1 kh.


#11

Tiki sa for siden:

Har du navnet på dette merket, og hvor du har fått tak i de?
Vil også ha slike. :p


#12

danielve sa for siden:

Sorry, spist opp alt:(. Kjøpe de hos pakistaneren i Askim. Må nok innom en tur igjen, så kan jeg legge ut merke.


#13

Yasi sa for siden:

Åh, dette hørtes vanvittig godt ut :)

Hadde dog aldri hørt at man kan poppe gresskarkjerner! :O Fikk veldig lyst til å prøve ikveld :D Hihi ;)


#14

Tiki sa for siden:

Herlighet, :p har jo selv skrevet en tråd tidligere med greskarkjerner med 1,5 kh/100gr. MEN det er på de med skall da, kjøpt på tyrkisk invandrerbutikk.

Så Er veldig interesert i å høre merket du har med de uten skall, sånn til neste gang du skal kjøpe :)

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=36394


#15

Aline sa for siden:

Prøvde dette selv idag, men jeg hadde de i ovnen aaaalt for lenge, så det smakte bare svidd. Skal prøve igjen! Denne gangen med 6 min.

Tror kanskje stekeovnen min har tatt anabole stereoider :eek;



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.