Vaniljekrem
4 eggeplommer
1 dl sukrin
1 dl fløte
1 ts vaniljepulver, kan kjøpes på helsekosten
120 gram usaltet smør
Sjokoladekrem
2 ss kakao eller 1 ½ ss dersom du vil ha den litt søtere - jeg smurte på et lag av hver ;)
1 ss sukrinmelis, kan kjøpes på helsekosten
1 ss Splenda, finnes på dagligvaren
2 dl kremfløte
Slik gjør du:
Bunn: Vips eggehvitter og sukrin til en fin og luftig eggedosis-krem. Bland så væsken litt og litt inn i mandelmelet. Tilsett bakepulver og smøret helt til slutt. Stekes i ovnen på 160 grader i ca. 30 minutter. Sjekk med en tannpirker om kaken er ferdig.
Vaniljekrem: Tilsett alle ingredienser i en kasserolle og rør hele tiden. Etter ca. 10 minutter vil kremen bli litt tykk. La kremen småkoke i noen minutter, fortsatt under omrøring. Her er det vitkig at du rører hele tiden.
Sjokoladekrem: Kremfløte og Splenda og tilsett alle disse i en kjøkkenmaskin. Visp disse helt til du ser at du begynner å få en krem. Sjokoladekrem skal være luftig og fin. Dette kan ta opptil 5 minutter, men følg med for idét kremen begynner å bli luftig og fluffy bør du stoppe. Jeg synes kremen smaker som best da! Her er det selvfølgelig smak og behag som spiller inn, så prøv deg gjerne frem.
Åh, for en herlig smaksopplevelse.
Bilder og litt mer detaljert beskrivelse finnes på bloggen min her:
Hei Yasi :)
Besøkte i dag din blogg,og dine flotte oppskrifter med alle de fine bildene.
Du er en kjempe flink ung jente, som er virkelig diktig i det du driver med.
Ros,ros og bare ros:)Ønsker deg lykke til videre med denne flotte bloggen:)
Tenker du på lavkarbo bollene eller denne kaken? :) Dersom det er lavkarbo bollene du tenker på er det ca. 1,3 g kh per bolle.. Hvis jeg ikke husker heeelt feil nå da :P
Kaken ser veldig god ut! Men obs! Det mandelmelet du linker til er malte mandler( jeg har det selv, det er KUN vanlig malte mandler) og IKKE ekte avfettet mandelmel. Dersom man bruker det ekte mandelmelet kan man få seg er durabelig overraskelse siden mandelmel trekker til seg fryketlig mye væske i forhold til malte mandler.
Det fra iherb gidder jeg ikke å bruke penger på, det tar 3 minutter å fikse seg samme mel hjemme.
Men jeg skal jammen prøve kaken en dag det passer seg sånn, jeg har en vennine som elsker nøtter og sjokolade, så hun setter sikkert pris på en godbit etter middag som vi begge kan spise!
Yasi, brukte du mandelmelet du linker til, eller brukte du mandelmel (altså det som er fettredusert) ?
Tenkte jeg skulle bake til et selskap i helgen, men hvis jeg kan brukte den du linket til, er jo det ifølge Imse vanlige, malte mandler :)
Ser veldig godt ut, og gleder meg til å prøve oppskriften din :)
Jeg bakte denne først med mandelmel og resultatet ble ille. Laget en ny med mandler jeg "grovmalte" i splenderen min (har en med lange kniver) og laget en rullekake av dette med moste bringebær og vaniljekrem. Det ble nydelig. bare pass på å rulle den mens den er enda varm/lunken.
Jeg hadde ikke mandelmel :( Derfor malte jeg bare mandler som jeg hadde liggende ;) Kanskje det var derfor resultatet ble så perfekt?! :D Jeg fikk litt tyggemotstand på denne måten.. Jeg pleier heller ikke å bruke penger på mandelmel, men jeg vet at det er mange av leserne mine som ikke har foodprosessor/kverner til å male mandlene selv. Derfor jeg linker.. Gjør jeg ikke det får jeg fort spørsmål :P
Men jeg kan ikke forestille meg at resultatet blir ille ved bruk av mandelmel :O Denne kaken er bare så god! Etter min smak da.. Hehe ;)
Ok, skjønner :) Ja, da husker jeg at jeg regnet meg frem til ca. 1.3 :D Hva synes du om bollene? Jeg hadde jo ikke nok mandelmel som jeg skrev i teksten.. Og her også malte jeg mandlene selv. Synes ikke det skal være tyggemotstand i boller, så jeg har veldig lyst til å lage disse med mandelmelet fra funksjonellmat neste gang :D Bare for å få en mer "bolle-feeling" ;)
Resultatet med avfettet mandelmel kan bli ille av den grunn at mandelmel trekker til seg noe voldsomt med væske, langt mere enn hvetemel. Så bruker man mandelmel vil man få en stor tørr klump. Malte mandler oppfører seg helt anderledes.
Men det mandelmelet du linket til er malte mandler, ikke avfett mandelmel, så det det er helt ok å bruke. Men det kan være greit å opplyse om at i oppskriften gjelder malte mandler og ikke avfettet mandelmel. Mandelbunn med malte mandler blir veldig saftig og godt!
Ok, takk for info :) Da skal jeg rette på det :) Jeg har alltid brukt den jeg har linket til, og derfor aldri merket noe som helst til det du nevner her :P Men jeg skjønner nøyaktig hva du mener, for resultatet mitt ble helt annerledes sist jeg brukte malte mandler i en oppskrift hvor det var oppgitt mandelmel.. :cool:
Ser forresten ut til at de har noe ala mandelmel her. Den ser ihvertfall mer finmalt ut :) Jeg har nå bestilt den - spent på å se hvordan den fungerer :D
Takk for svar Yasi, det var supert. Noen skriver mandelmel og mener malte mandler og omvendt. Ikke greit å vite hva man skal bruke da :) Men nå kan jeg bare helt etter oppskriften ;)
Bare hyggelig :) Jeg ante faktisk ikke at de opererte så ulikt :O Men nå som jeg er blitt gjort oppmerksom på dette av dere (takk :D) så skal jeg absolutt spesifisere dette i fremtidige innlegg :)
Skjønner at det er mye forvirring rundt disse to..
Lykke til med bakingen. Håper den faller like godt i smak hos deg som den gjorde hos meg :D Mulig jeg gjentar suksessen til helgen :)
Det samme skjedde hos oss :) Alle ville ha oppskriften og den falt i smak hos absolutt alle. Lavkarbere som høykarbere :D Herlig kake. Ingrediensene er kjøpt inn, så den skal lages idag ;)
Fikk endelig rotet meg til å bake denne i dag, men synes ikke at det ble helt vellykket.
For det første så ble bunnen kjempetørr og overhode ikke saftig.
Jeg pisket eggehvitene ganske stive, ble det feil tro???:confused:
I oppskriften jeg har kopiert stod det mandelmel, ikke malte mandler. Jeg hadde ikke mandelmel, så jeg brukte kokkosmel og halvblandet med malte mandler. Smaken er god, men ikke konsistensen...:(
Og vaniljekremen skilte seg såklart... fatter ikke hvorfor jeg aldri kan klare å få den glatt og fin... jeg rørte som en gal HELE tiden.
Utrolig inspirerende blogg du har :) Og en nydelig hund ;)
Kaken her ser ordentlig god ut og
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.