< Tilbake til oversikten

Søtpoteter?

#1

Julepølsa sa for siden:

Finner lite og mangelfull info om søtpoteter. Halvsøstra mi hevder at søtpotet er greit på lavkarbo, men jeg mener å ha lært at det IKKE er det. Og stemmer det at det er høyere antall karber i varmebehandlet/ tilberedt vare enn i ubehandlet?
Googler til krampa tar meg, men finner ikke noe godt svar så jeg håpet noen kloke hoder her vet...Hadde forsåvidt vært godt nytt for oss om de ER ok, da!:-)


#2

nellie sa for siden:

Det avhenger vel helt av hva slags lavkarbo man spiser:) Og spiser man en slags lavkarbo som tillater det, avhenger hvor bra det er helt av hvordan man spiser den. Hvor stor del den har av måltidet osv. Det sies at det er en fin rotfrukt for diabetikere, men da menes det nok i et høykarbokosthold, for de diabetikerene som følger det.

Søtpotet har en glykemisk index på ca 55 (lav) og har ca 20 gram kh/100 gram.

Nei, rotfrukter får ikke mer karbohydrater da de blir varmebehandlet, men de får en høyere glykemisk index. Større belastning på blodsukkeret.


#3

nellie sa for siden:

Googler du "søtpotet" får du opp masse artikler. Bl.a rettet mot diabetikere. Så det er ikke så vanskelig:p


#4

BenteR sa for siden:

Jeg bruker noe søtpotet. Lager jeg søtpotetmos, kan jeg bare spise ca 1 ss før blodsukkeret begynner å krabbe oppover, men å blande ei søtpotet i woken pleier å gå helt fint for meg iallefall.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.