jeg har lest litt, uten helt å forstå, hva det vil si å kunne trekke fra noe av karb innholdet i matvarer??
om en vare har 5 gram karbo pr. 100g, hvor av 2 er sukker. hvor mange karb har denne varen da?? 2?? eller 5?? eller 3?? ikke så ofte jeg får problemer med dette under handling, men det hender så flott om noen kan hjelpe meg medet svar på dette =)
5 gr. karber! Rett og slett. 2 gr. er sukker, resten er f.eks. stivelse.
Eneste du kan trekke fra, i noen tilfeller, er sukkeralkoholer. Inntil du føler deg helt trygg på det - ikke trekk fra noen ting.
Fiber er allerede trukket fra på norske matvarer, derfor kan du ikke trekke fra det igjen på varer i Norge.
Vet ikke helt hva vi skal stole på lengre, se på dette innlegget til Ronnie W. Mathisen, der han fant ut at karboinnholdet i paranøttene til Den Lille Nøttefabrikken var økt dramatisk når de endret embalasje.
takk for svar =) har ikke trukket fra noe til nå så fortsetter bare med det =) men ang. denne paranøtt debatten, om ikke kostfiber tas opp i kroppen, kan man da enda si at paranøtter inneholder 3 karber pr. 100g??
Jeg lurte og på det med nøttene til Den lille nøttefabrikken. Sendte de mail, men har ikke fått svar. Fint å kunne lese andre sine svar.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.