< Tilbake til oversikten

Spørsmål angående pizza

#1

*Tussi* sa for siden:

Hei alle sammen!

Jeg tenkte kanskje at jeg skulle kose meg med pizza til Fagerstrand i kveld.:) Jeg har funnet en oppskrift på nettet (2 egg, 1 ss olje, 1 dl vann, 2 ts oregano, 1/2 ts salt, 2 dl soyaprotein, 1 ts bakepulver). Er det den som står i ketolyseboken? :confused: Jeg har kjøpt den, men har lånt den til ei venninne. Men jeg ser på den siden jeg fant oppskriften, at den stekes i 7 minutter. Skal jeg ta på fyllet da, og så steke den lenger? Er det mulig å bruke hermetiske tomater som fyll? så at det va veldig lite karbohydrater i det.

Håper på svar før kvelden :D


#2

Daizy sa for siden:

Vet ikke om bunnen men... angående fyllet så kan du bruke hermetiske tomater. Jeg gjør det... men heller av litt av 'sausen' -innbiller meg at mange karber er akkurat der ;) :p hehe
Jeg stekter bunnen først, også har på fyllet og så steke videre...


#3

Torkil sa for siden:

Hei
Jeg gjetter den er tatt fra min bok, eller boksen med ketolysesoyaprotein. Den skal stekes, til den " kan bære fyllet" ellers klapper den sammen, prøv med en finger,den skal yte litt motstand. Ha på tomat eller ennå bedre mild tacosaus, et lite glass rekker til en langpanne. Ost og skinke, paprika, oliven eller hva du liker. Pizzaen metter og kan fint tåle frysing.
Mange har begyndt å steke denne bunn ferdig og bruke bunnen som brød!
PS deigen skal ha konsistens som tannkrem og skal brettes ut på bakepapir og settes i ovnen med en gang.
Lykke til . Den er faktisk veldig god synes kjeg - og min noe kresne 15 år gamle sønn.!
Vennlig Hilsen
Torkil


#4

Daizy sa for siden:

Men den blir ikke sprø & crispy sånn som hvetemelsbunn, ikke sant? Min ble ikke det iallefall...


#5

Torkil sa for siden:

Hei
NEI , da må du bruke et hvetemel med høyt innhold av gluten ( Durumhvete) Dessverre. Men bunnen skal være litt luftig og henge passe sammen , steker den for lite før du legger på fyld, klapper den sammen å blir " slaskete" .
Har du prøvd et par ganger, kjenner du fort når den er "forstekt" passe.
Lykke til
Torkil


#6

Albertine sa for siden:

Må definitivt prøves i helga.


#7

Iset sa for siden:

Min ble faktisk crispy.... Men jeg stekte den kanskje for lenge, den var litt brun oppå da jeg la på fyllet. Men det ble UTROLIG god konsistens på den! Litt sprø. Kanskje du kan prøve å steke den litt for lenge? :p Ble ikke brent smak på den eller noe altså.

Mitt favorittfyll er kjøttdeig stekt med tomatpure eller tacosaus, litt hakket løk og sopp, samt masse oregano og litt grillkrydder. På vanlig pizza liker jeg best skinke, sopp og ananas, men på denne passer det best med litt kraftig fyll syns jeg.

Ananas på pizza er noe av det beste som finnes!! SLUUURP. Nå fikk jeg jammen lyst på pizza.


#8

Ingo sa for siden:

Dette var jo "vår" pizza jo! ;)
Men vi steker litt pølsebiter sammen med kjøttdeigen og tacosausen, siden vi har ei gravid i huset som skal ha litt ekstra karbo...

Men når det gjelder bunnen bruker vi alltid speltmel istedenfor syaprotein. Vet det er MYE mindre karber i det, men syns det blir bedre med spelt.

Takk for tips for sprø bunn Iset! Den skal prøves neste gang... Vi syns nemlig bunnen blir veldig anonym og bruker også kraftig fyll!


#9

Iset sa for siden:

Bare husk å lage bunnen tynnest mulig, da blir den sprøest. :) Laget den for tykk en gang og det ble bare ekkelt...

:D


#10

Ingo sa for siden:

Lagde den i kveld vi, mye tynnere enn vanlig.
I tillegg hadde vi tre-fire spiseskjeer raspet ost i røra til bunnen... Beste bunnen vi har hatt på "Atkins-pizza"! Mye mere saftig og bedre konstistens, og selvsagt sprøere!

NAM! ;)


#11

Torkil sa for siden:

Hei. jeg stjeler dine tips, og vil foreslå noe ost i bynnen på pissa når en bruker ketolysesoyaprotein., Krydrer du med oregano etc i tillegg ?
MVH Torkil


#12

Forlani sa for siden:

Og litt linfø i pizzabunnen gjør susen!

og oregano


#13

Ingo sa for siden:

Jada, vi btuker MYE oregano eller pizzakrydder oppi, som også Forlani sier :) Også er vi blitt litt småavhengige av orientalsk basilikum, som smaker svakt av... lakris... Kjempegodt til alt som skal ha vanlig basilikum. Kjøper den på innvandrerbutikk nede i byen fersk, så fryser vi den ned. Funker bra!

Men linfrø hørtes spennende ut! Også så fulle av gode proteiner da! Takk for tipset Forlani! :)


#14

Marianne sa for siden:

Min ketolysepizzabunn ble veldig tynn og sprø, men jeg glemte tiden når den stekte, så det er kanskje ikke så rart.
[color=teal][/color]
Revet ost og linfrø i bunnen hørtes bra ut. Skal prøves!
[color=teal][/color]
Er enig i at kjøttdeigfyll eller noe annet kraftig fyll passer best til denne bunnen. Vi bruker kylling- og kalkunkjøttdeig, litt Dolmio pastasaus, masse! pizzakrydder og tillegg oregano og timian, 1-2 løk og mye hvitløk! Nydelig!


#15

Ingo sa for siden:

Forresten, kom på en ting om fyll da! :wOOt:
Jeg er nemlig lei av kjøttdeig, så jeg bruker andre alternativer. De to favorittene, er å ta ferdiggrillet kylling a småbiter oppå bunnen som er smurt med valgfri tomatsaus og evt. purreløk, så krydres med kylligkrydder før osten.
Ellers marinerer jeg kjøtt av alle typer. Stort sett kjøtt på tilbud, som får en omgang med oliven- og soya-olje (masse oliven, under en ss med soya). Der er det godt med ekstra løk. ;)

Mine to favoritter, samt at vi alltid bruker røkte kjøttpølser sammen med kjøttdeigen når vi lager de sånn... :o


#16

nanna sa for siden:

hei alle sammen. jeg har ikke vært medlem her før nå, men måtte bare melde meg inn når jeg så alle de spennede oppskriftene dere har her! men jeg skjønner ikke hva dere lager pizza bunn av? jeg har bare gjort dette for meg selv, ikke gått på noen kurs eller noe, leste bare en bok og ble veldig inspirert, men skjønner altså nå at jeg mangler en del info som dere snakker om her. hva er en ketolysepizzabunn, hvor kan jeg få kjøpt det, og er det noe jeg lett kan lage selv? bor i spania for øyeblikket, så er nok ikke sikkert de har alt her som de har i norge. setter veldig pris på svar! klem elsker pizza:)


#17

luringen sa for siden:

kjøpes på ketolyse.no f.eks . Du kan også bruke proteinpulver. Helsekost, smartclub...osv. Bruk søkefunkjson, masse info her


#18

lill sa for siden:

Jeg synes denne pizzaen er kjempegod! Pleier å ha i ost og oregano, og den blir sprø og fin.

Som pizzasaus har jeg på en blanding av sukkerfri ketchup og rømmedressing... Kjempegodt!


#19

Torkil sa for siden:

Hei
Det er ny oppskrift på lavkarbo-pizzabunn på bakemiksen som sendes ut fremover, slik at bunnen blir bedre. Oppskriften er inspirert av gode forslag herinne.
Jeg bruker firstprice tacosaus, medium med ca 3,5 gram KH/100 gram. et glass til en hel langpanne.
Siden ost, paprika, bacon eller kjøtt eller kylling, oliven etc.

Alle liker den pizza.

Vennlig Hilsen
Torkil


#20

quebec sa for siden:

jepp, den salsaen på firstprice har jeg også oppdaget, og den er kjempegod og mindre karbs enn i de andre :)


#21

Vibekebra sa for siden:

Lagde meg pizza i går, Tok til følge alle rådene dekans her inne... Pizzaen blei kjempe god den. Hadde FP tacosaus, kjøttdeig, champigion, gul paprika, purreløk, bacon og ost på... kan anbefalast!!!!


#22

thenuts sa for siden:

Er det virkelig ingen som bruker pepperoni på pizzaen sin? så godt - og så lavkarbo=)


#23

Smula sa for siden:

Peperoni? Jooda. Kjøper de fra Pepe´s jeg. Nyyydelig. :p


#24

quebec sa for siden:

nam, sambo har bestilt denne pizzaen til middag idag, han synes denne typen er så mye bedre enn en grandi :):)
Og jeg som har melallergi har det sååå mye bedre når jeg lager lavkarbo-typen istedet for den goe gamle heimalagde :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.